Zondag 1, seizoen 1986/1987

De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

31 augustus 1986: CDW – Velox (5-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Patrick de Ligt (75-Paul v.d. Weerd), Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy (62-Martin v.d. Linden), Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 34e minuut 1-0 (Kees van Willigenburg), 60e minuut 2-0 (Kees van Willigenburg), 61e minuut 3-0 (Patrick de Ligt), 73e minuut 4-0 (Patrick de Ligt), 85e minuut 5-0 (Wim van Oudbroekhuizen)
CDW opent de competitie met een fraaie 5-0 zege.
Verslag: CDW opende de competitie met een grote overwinning. In de eerste helft wees overigens nog niets op zo’n klinkende triomf. De Wijkenaren mochten hun handen dichtknijpen dat de Utrechtse aanvallers zo slordig met de kansen omsprongen, terwijl Kees van Willigenburg de enige kans die hij kreeg wel verzilverde. Velox trad CDW verdedigend tegemoet. De Utrechters concentreerden zich nadrukkelijk op John van Gelderen en verzuimden daardoor de veelvuldig oprukkende Leo Barte af te stoppen. In de vierendertigste minuut nam CDW de leiding. Een corner van Wim Okhuizen zeilde over de keeper naar Pieter Barte, die de openingsgoal voor het inkoppen had. Hij legde de bal echter in de voeten van Kees van Willigenburg die inschoot, 1-0. Die voorsprong kwam CDW in de tweede helft goed van pas. De ploeg liet zich wat terugzakken, Velox moest immers komen. Dat deed de Utrechtse ploeg dan ook, maar na tien minuten was de ergste furie verdwenen. De Wijkse defensie was niet in de problemen geweest. Een kwartier na rust lanceerde Pieter Barte Kees van Willigenburg, die de keeper kansloos liet, 2-0. In de volgende minuut besliste Patrick de Ligt de wedstrijd. John van Gelderen brak door, zijn dieptepass werd door de jeugdige aanvaller ingetikt, 3-0. De thuisploeg deed hierna aan klantenbinding. Met fris, aanvallend voetbal werd Velox platgewalst. Een kwartier voor tijd benutte Patrick de Ligt één van de vele kansen, 4-0. Kort voor tijd kopte Wim van Oudbroekhuizen een voorzet van Leo Barte in, waarmee de eindstand was bereikt. Terug

7 september 1986: RKAVIC – CDW (0-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (Patrick de Ligt), Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 75e minuut 0-1 (Kees van Willigenburg)
CDW happy met tweede zege.
Verslag: In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de twintigste minuut was CDW dicht bij de openingstreffer. Wim van Oudbroekhuizen schoot de bal tegen de paal en Kees van Willigenburg knalde de rebound tegen de keeper. Van Oudbroekhuizen kweet zich in de verdediging goed van zijn taak. Hij legde de blonde spits Noordam (Remmie??) aan banden. De van DOVO overgekomen Kees Oostermeijer trof het niet dat hij het in zijn eerste wedstrijd voor RKAVIC moest opnemen tegen Hans v.d. Vliet. De verdediging van CDW sloot goed en als er al een gat viel dan werd dat door Gerard Lieverse gedicht. Na rust misten Hans v.d. Vliet en Kees van Willigenburg goede kansen. In de 75ste minuut nam CDW de leiding. Uit een vrije trap van Leo Barte kopte Wim van Oudbroekhuizen de bal op de paal. Kees van Willigenburg tikte de rebound in. In het laatste kwartier zette de thuisploeg alles op de aanval, maar de Wijkse verdediging gaf geen krimp. De uitvallen van CDW waren wel gevaarlijk, maar leverden geen doelpunten meer op. Terug

14 september 1986: CDW – Saestum (1-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte (Martin v.d. Linden), John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 36e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet)
CDW nog een maatje te groot voor Saestum: 1- 0.
Debutanten uit Zeist op alle fronten afgetroefd.
Verslag: Hoewel de marge uiterst klein was troefde CDW de Zeistenaren in vrijwel alle opzichten af. Hans v.d. Vliet, de uitblinker in het aantrekkelijke duel, scoorde de enige treffer. Vooral in de eerste helft was CDW veel sterker. Het leek wel of de Zeistenaren vol bewondering naar de Wijkse ploeg keken. CDW speelde niet alleen in een hogere versnelling, maar opereerde ook feller en agressiever. CDW sneed regelmatig door de Zeister defensie. Er zat veel diepte in de Wijkse acties. Tegenover dit aanvallende spel van CDW zette Saestum een steriel aanvalsspel. De Zeister spitsen kwamen er niet aan te pas, het gevaar moest dan ook uit de tweede lijn komen. Met die afstandsschoten had Rob Hiensch geen moeite. In de 36e minuut nam CDW de leiding met een aanval via vier schijven. Hans v.d. Vliet speelde Paul v.d. Weerd in de diepte aan. Zijn voorzet bij de tweede paal werd door Kees van Willigenburg teruggekopt naar Hans v.d. Vliet, die de doelman kansloos liet. In het restant van de eerste helft kregen Kees van Willigenburg en Hans v.d. Vliet de kans de wedstrijd te beslissen, de Saestum-keeper stond echter in de weg. In de tweede helft dekte Saestum korter. Daardoor kreeg CDW minder ruimte. De beste kansen bleven echter voor de thuisploeg. Terug

21 september 1986: DRC – CDW (0-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 8e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet)
CDW draait niet, toch 1- 0 zege.
CDW met acht punten op een gedeelde eerste plaats
Verslag: In Durgerdam werd DRC verslagen in een erbarmelijk slechte wedstrijd. CDW draaide slechts de eerste twintig minuten naar behoren. Daarna bloedde de wedstrijd dood. In de achtste minuut legde Kees van Willigenburg het leer met een kopbal panklaar voor Hans v.d. Vliet, die het enige doelpunt inschoot. De meegereisde supporters hoopten op een grote uitslag, maar al snel liet CDW het volledig afweten. De acties werden in de laagste versnelling uitgevoerd, de linies sloten niet aan en er werd veel balverlies geleden. CDW had geluk dat DRC nog slechter speelde en Rob Hiensch geen werk van betekenis wist te verschaffen. Terug

(Wijkse Courant 24 september 1986)
Guus Griët rekent op tien uit zes voor CDW

(Door Wim van Amerongen)

Wijk bij Duurstede – Koploper CDW wacht zondag een zware klus. De Wijkse formatie van Guus Griët speelt op sportpark Welgelegen in Utrecht tegen Zwaluwen Vooruit, de nummer drie van de ranglijst. “Dit is met recht een vier-puntenwedstrijd. Vooraf teken ik voor een gelijkspel. Winnen we, dan zetten we alle concurrenten op mede-koploper Minerva na, op minimaal vier punten”, rekent Griët voor.
De competitiestart van de Wijkse tweedeklasser is nog nooit zo goed geweest. Uit de eerste vier wedstrijden werd het maximale rendement van acht punten behaald. In vergelijking met vorig jaar twee punten meer. Toen miste CDW de kampioenstitel, doordat de Wijkenaren de tweede beslissingswedstrijd tegen DOS in de verlenging verloren.
“Voordat we aan de competitie begonnen heb ik gezegd: halen we tien punten uit de eerste zes wedstrijden, dan is er weer een hoofdrol voor ons weggelegd. Met de uitwedstrijd tegen Zwaluwen vooruit en de thuiswedstrijd tegen Uithoorn nog voor de boeg,mogen die tien punten geen probleem meer zijn”, verwacht Griët. Het is niet uitgesloten dat de geschiedenis zich deze competitie herhaalt. Vorig jaar werd de competitie afgesloten met de wedstrijd tegen DOS. Nu is Minerva de laatste tegenstander van CDW.
Organisator
Toch begon CDW niet geheel zorgeloos aan de competitie. Aanvoerder en laatste man Hans de Jong had namelijk een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. In de voorbereiding testte Griët Hans van de Vliet en Gerard Lieverse als laatste man uit. De eerste competitiewedstrijd was van de Vliet de libero, maar in de volgende drie duels vervulde Lieverse die rol. De kleine verdediger ontpopte zich als een groot organisator van de Wijkse afweer, terwijl van de Vliet als aanvallende middenvelder weer op zijn favoriete stekkie staat. Nu CDW nog geen enkel tegendoelpunt heeft hoeven te incasseren en van de Vliet tweemaal de matchwinnaar was, lijken de posities definitief toebedeeld.
Zelfvertrouwen
De van vleugelverdediger tot laatste man omgeschoolde Lieverse heeft het op zijn nieuwe plaats prima naar z’n zin: “Toen Hans de Jong kenbaar maakte dat hij zou stoppen, dacht ik al weleens aan deze nieuwe rol voor mij. Organiseren ligt me wel. Ik vind zo’n vrije rol aantrekkelijker dan een hele wedstrijd achter een mannetje aanhollen. De nul, die we nu al vier wedstrijden hebben kunnen handhaven, is natuurlijk heel goed voor het zelfvertrouwen”, zegt Lieverse. Griët roemt de positionele kwaliteiten van Lieverse. Daar staat tegenover dat hij niet zo kopsterk is. “Toch zie ik hem al vaker koppen dan vroeger. Toen trok hij zijn hoofd altijd in als de bal er aan kwam”, weet Griët. En Lieverse zelf: “Ik ben in de lucht inderdaad niet sterk, maar we hoeven niet bang te zijn voor hoge ballen, want voor me staat die lange Willem van Oudbroekhuizen en keeper Rob Hiensch is ijzersterk in de lucht”.
Rijper
In vergelijking met vorig jaar brengt CDW volgens Griët evenveel kwaliteit op de grasmat. “We hebben nu de draad opgepakt waar hij vorig seizoen is blijven liggen. Ons spel is veel rijper geworden. Er wordt meer met het kopje erbij bespeeld. Vanuit de verdediging wordt er rustiger opgebouwd. De spelers hebben hun zenuwen ook beter onder controle”. CDW is tegen Zwaluwen Vooruit aanstaande zondag volledig. De licht geblesseerden Rob Hiensch (enkel) en Wim Okhuizen (knie) zijn weer inzetbaar.

28 september 1986: Zwaluwen Vooruit – CDW (2-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen (80-Martin v.d. Linden), Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 30e minuut 0-1 (Gerard Lieverse), 48e minuut 1-1, 75e minuut 1-2 (Kees van Willigenburg), 79e minuut 2-2
CDW voelt zich bestolen wegens afgekeurde treffer.
Scheidsrechter helpt Zwaluwen Vooruit aan punt.
Verslag: CDW voelde zich bestolen. In de 35e minuut leek Kees van Willigenburg zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. Op advies van de grensrechter werd dit in de ogen van CDW glaszuivere doelpunt echter afgekeurd door arbiter Zuidema. Er zou een tweede bal in het veld zijn geweest. Aan de afgekeurde treffer was een opmars van Hans v.d. Vliet tot aan de achterlijn voorafgegaan. Vandaar trok hij de bal voor, waar van Willigenburg hem inkopte. De scheidsrechter wees naar het midden, maar begaf zich vervolgens naar de vlaggende grensrechter. Die zei dat er een tweede bal in het veld was geworpen, waarop de goal werd afgekeurd. De voorsprong bleef daardoor 0-1. Vijf minuten eerder had Gerard Lieverse een vrije trap van achttien meter afstand ineens ingeschoten. CDW was in de eerste helft oppermachtig. Het middenveld werd beheerst door Pieter Barte, Wim Okhuizen en Hans v.d. Vliet. De kansen werden echter onvoldoende benut. Na rust kwam Zwaluwen Vooruit al snel op gelijke hoogte. CDW bleef de betere ploeg, maar het bleef spannend doordat de vele kansen niet werden benut. In de 75e minuut viel eindelijk de 1-2. Kees van Willigenburg draaide weg van zijn tegenstander en schoot beheerst in. De voorsprong was van korte duur. Zwaluwen scoorde in de 79e minuut de gelijkmaker. Ondanks hevige protesten van Wijkse kant, de grensrechter gaf aan dat het buitenspel was, werd de treffer toegekend. In de slotfase werden beide ploegen niet meer gevaarlijk. Terug

5 oktober 1986: CDW – Uithoorn (2-0) 

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet (75-John Giebels), Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 7e minuut 1-0 (Wim Okhuizen), 78e minuut 2-0 (Wim Okhuizen)
Stroef CDW wint simpel van Uithoorn.
Verslag: Een stroef draaiend CDW won vrij eenvoudig met 2-0 van Uithoorn. De gasten konden hun vijfde plaats op de ranglijst geen moment waarmaken. De ploeg was met slechts een doel naar Wijk bij Duurstede afreisd: een puntje pakken bij de koploper. De geelzwarten kwamen nauwelijks over de middenlijn. Omdat CDW het doel van Uithoorn veelal door het overvolle centrum probeerde te vinden werd het een saaie vertoning. Het leek wel of CDW tevreden was met de 1-0 voorsprong, die al in de zevende minuut tot stand was gekomen. Kees van Willigenburg gaf de bal op een presenteerblaadje aan Wim Okhuizen: 1-0. Het eerste aanvallende wapenfeit van Uithoorn bleef liefst 42 minuten uit. Doelman Rob Hiensch tikte de bal bekwaam uit de kruising. Direct hierop volgden twee Wijkse aanvallen uit het boekje. CDW grossierde na rust in gemiste kansen. Zo wisten Kees van Willigenburg, Wim Okhuizen, Hans v.d. Vliet en opnieuw Kees van Willigenburg de 2-0 niet binnen te schieten. Uithoorn putte hoop en hield de thuisploeg een kwartier lang onder druk. De Wijkse defensie kwam echter geen moment in de problemen. Nadat de keihard werkende Pieter Barte de doelman niet had kunnen verschalken, lukte het Wim Okhuizen wel. Op de rand van het strafschopgebied leidde hij de keper af, door aanstalten te maken om Paul v.d. Weerd aan te spelen. In plaats daarvan mikte hij loepzuiver op de benedenhoek, 2-0. In de slotminuten vermaakte Rob Hiensch het publiek met lange uittrappen. Hij bracht hiermee Kees van Willigenburg in kansrijke positie, maar de Wijkse spits had zijn dag niet. Terug

11 oktober 1986: CDW – Woudenberg (6-0) (bekerwedstrijd) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Warn Schimmel, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, John Giebels, Patrick de Ligt, John de Rooy
Scoreverloop: 1-0 (John Giebels), 2-0 (John de Rooy), 3-0 (Patrick de Ligt), 4-0 (John van Gelderen), 5-0 (Pieter Barte), 6-0 (Wim van Oudbroekhuizen).
Vierde klasser Woudenberg werd het bos in gestuurd
Verslag: Trainer Guus Griët kon tevreden zijn na afloop, want de jeugd deed het zeer verdienstelijk. John Giebels, John de Rooy en Patrick de Ligt maakten hun opwachting in de hoofdmacht voor respectievelijk Hans v.d. Vliet, Cees van Willigenburg en Paul v.d. Weerd. Rob Hiensch moest tegen zijn oude club verstek laten gaan omdat hij in de oefenwedstrijd tegen SVF geblesseerd was geraakt aan zijn kuitbeen. Warn Schimmel stond onder de lat en deed het weinige dat hij te doen kreeg voortreffelijk. Via doelpunten van John Giebels uit een voorzet van Leo Barte (1-0), een fraaie lob van John de Rooy over de keeper heen (2-0) en een doelpunt van Patrick de Ligt op aangeven van John de Rooy (3-0) nam de thuisploeg terecht afstand in de eerste helft. Woudenberg kon niet anders dan achter de tegenstander aan hollen. CDW tikte de arme Woudenbergers helemaal zoek, waardoor er veel kansen ontstonden. Na rust ging John van Gelderen op de solotoer en scoorde de 4-0 met een droge knal in de hoek. Twintig minuten voor tijd bracht van Gelderen Wim Okhuizen in stelling, die in het strafschopgebied werd neergelegd. Pieter Barte joeg de penalty snoeihard in de touwen. Nadat John Giebels en John de Rooy enkele goede kansen onbenut hadden gelaten, maakte Willem van Oudbroekhuizen er kort voor tijd nog 6-0 van. Terug

19 oktober 1986: Woerden – CDW (0-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte (John de Rooy), John van Gelderen, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg, Warn Schimmel.
CDW tekent voor remise en krijgt die ook.
Woerden pakt punt door fel op de man te spelen.
Verslag: Woerden maakte het CDW niet gemakkelijk. De thuisploeg had als doel een punt te pakken van de koploper en slaagde daar in. De aanvallen van de Wijkse formatie liepen keer op keer stuk op de ijzersterke Woerdense defensie, met als uitblinker laatste man Dick Wahl. Nadat Cees van Willigenburg over had gekopt uit een corner moest invaller doelman Warn Schimmel attent zijn op een vrije trap na een kwartier spelen. Na een half uur spelen verdween een Woerdens schot net naast het doel. Zes minuten later soleerde John van Gelderen door de hele verdediging van Woerden en zette prima voor. Cees van Willigenburg kopte de voorzet vrij voor het doel echter jammerlijk over. CDW was in deze fase aanvallend sterker, maar verzuimde te scoren, Wim van Oudbroekhuizen vond het zijnet, Paul v.d. Weerd zag zijn afstandschot net naast het doel verdwijnen. Kort na rust kwam CDW met de schrik vrij, een uitstekende Woerdense aanval eindigde in een schot dat net naast het doel ging. De Wijkse spelers waren daarna meer met zichzelf bezig dan met de wedstrijd en liepen meer met de scheidsrechter te kletsen dan dat zij bij de les bleven. Omdat ook Woerden weinig kon laten zien zakte de werdstrijd in. Door veel foute passes en uitblinkende doelmannen bleef de stand 0-0. Terug

2 november 1986: Quick 1890 – CDW (0-0)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Spitsen CDW niet op scherp.
Verslag: CDW speelde niet overtuigend genoeg om er meer dan een gelijkspel uit te halen. De eerste gevaarlijke actie was er een van CDW, maar Cees van Willigenburg kon de goed opgezette combinatie met Paul van de Weerd en John van Gelderen niet doeltreffend afronden. Quick antwoordde met een aantal corners, maar kon in de zestien meter niet gevaarlijk worden. De Amersfoortse uitvallen waren wel gevaarlijk en de Wijkse achterhoede moest hier erg attent op zijn. Na een turbulente openingsfase concentreerde het spel zich op het middenveld. Ondanks het hoge tempo werd de wedstrijd daardoor niet erg aantrekkelijk voor het publiek. Na rust was de wedstrijd weer open, met kansen voor beide doelen. Wim Okhuizen schoot te zacht in. Hans van Vliet kreeg een voorzet op maat van Paul v.d. Weerd, maar liet de bal iets te ver van zijn schoen springen, waardoor de Amersfoortse keeper kon redden. John van Gelderen soleerde prima over links, maar vond niemand aan zijn zijde om af te ronden. Laatste man Gerard Lieverse behield de rust en het overzicht achterin, waardoor Rob Hiensch nauwelijks in de problemen kwam. Terug

(Wijkse Courant 5 november 1986)
CDW wil van plaats ruilen met Minerva
(Door Wim van Amerongen)

Wijk bij Duurstede – De Wijkse tweedeklasser CDW gaat zondagmiddag op eigen veld in de aanval om de koppositie van Minerva over te nemen. “We nemen op voorhand geen genoegen met een gelijkspel tegen Minerva. We spelen op winst. Het is voor ons zaak om de winterstop met voorsprong in te gaan”. Aldus typeert trainer Guus Griët de stemming in het Wijkse kamp, twee dagen voor de absolute topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst.
Griët wil daarmee zeker niet gezegd hebben dat zijn mannen dat karwei zondag wel eventjes zullen klaren. “Minerva heeft weliswaar een harde, maar ook een heel goeie ploeg. het is een uitgebalanceerd elftal. Minerva scoort veel uit counters. Ze zullen tegen ons vanuit de verdediging spelen en ons laten komen. Nou, we zullen ze niet in de kaart spelen. Zij zijn geslepen, maar wijk ook”, zegt Griët.
De Wijkse trainer heeft vooral van de Utrechtse middenvelder Robbie Wallenburg een hoge dunk. Griët kent hem nog van de tijd dat hij zelf de jeugd van Elinkwijk trainde. “Hij is een begaafd technicus met een goed overzicht. Voor hem moeten we oppassen”. Griët kent Minerva doelman Floris Schmitz ook nog uit zijn Elinkwijk tijd. “Floris is een uitstekende keeper die heerst in het strafschopgebied. Hij is wat dat betreft te vergelijken met onze doelman Rob Hiensch. Floris heeft echter een zwakke kant. We zullen hem met lage ballen moeten bestoken”.
CDW heeft de minst gepasseerde verdediging van de tweede klasse. Alleen in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vooruit moest Rob Hiensch tweemaal de gang naar het net maken. In de overige zeven wedstrijden hoefden de Wijkenaren geen enkele tegentreffer te incasseren. Tegen deze nul staat echter dat CDW zelf de laatste weken zeer moeilijk tot scoren komt. De laatste twee wedstrijden werden zelfs dubbelblank afgesloten. Voor Griët geen reden om de aanvalslinie te wijzigen. Na de 0-0 van afgelopen zondag tegen Quick in Amersfoort heeft hij een gesprek gehad met centrumspits Kees van Willigenburg.
“Kees was er zondag gewoon niet. Er lukte hem tegen Quick eenvoudigweg niets. Die tegenstander ligt hem niet. Iedereen bij ons is van de kwaliteiten van Kees overtuigd. Ik weet zeker dat hij tegen Minerva op scherp staat”.
CDW bestrijdt Minerva dan ook met de beproefde formatie. Aanvoerder John van Gelderen denkt dat de uitermate hechte verdediging van CDW tevens weleens de reden kan zijn van de beperkte schotvaardigheid. “We leggen misschien wel te veel het accent op de verdediging. Als we zelf het initiatief hebben, schuiven de verdedigers misschien te weinig in om extra druk te kunnen uitoefenen. Dat we zo weinig doelpunten maken is niet te wijten aan de aanvallers. We creëren gewoon te weinig kansen. We kunnen de tegenstander niet meer zo onder druk zetten dat er wel doelpunten moeten vallen”, meent van Gelderen.
De CDW’ers realiseren zich dat de drie laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft van groot belang zijn voor de uiteindelijke titelkansen. Na koploper Minerva wacht CDW immers nog een uitwedstrijd tegen de nummer drie Hilversum en een thuiswedstrijd tegen de nummer vier Baarn. “We rekenen ons niet rijk. Maar iedereen kan natuurlijk becijferen dat we de komende wedstrijden goeie klappen kunnen uitdelen”, zegt Griët tenslotte.

9 november 1986: CDW – Minerva (1-3)
Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 12e minuut 0-1, 16e minuut 1-1 (Kees van Willigenburg), 47e minuut 1-2, 66e minuut 1-3
CDW gaat bij Minerva kansloos onderuit.
Verslag: In de eerste helft was CDW nog volledig gelijkwaardig aan de Utrechtse koploper. Kees van Willigenburg zorgde voor het eerste gevaar. Maar de Utrechtse doelman was attent. In de 12e minuut was Rob Hiensch kansloos op een inzet van Jan van Veen, 0-1. Het antwoord van CDW volgde vier minuten later. John van Gelderen bracht de bal bij de tweede paal, Paul v.d. Weerd kopte terug naar Kees van Willigenburg, die de 1-1 liet aantekenen. De strijd speelde zich tot aan de pauze vrijwel volledig op het middenveld af. Beide ploegen kregen enkele kansen maar wisten niet te scoren. Na rust werd CDW door Minerva volledig afgetroefd. De Wijkse ploeg was nauwelijks gevaarlijk. De CDW-ers leden veel onnodig balverlies en speelden in een te lage versnelling om Minerva werkelijk onder druk te brengen. Meteen na rust had CDW al een dreun te verwerken gekregen. Minerva scoorde de 1-2. In de resterende 43 minuten bakte de thuisploeg er weinig van. Meer dan een paar hoekschoppen wist de ploeg niet af te dwingen.In de 66e minuut deelde Minerva de nekslag uit. Over de linkervleugel mocht Rob Wallenburg onbelemmerd opkomen en op Rob Hiensch afgaan. Hij liet de Wijkse sluitpost kansloos en de 1-3 stond op het bord. In het restant van de wedstrijd was Minerva een aantal malen dicht bij de 1-4, terwijl CDW geen enkel gevaar meer kon stichten. De eerste seizoensnederlaag was een feit. Terug

15 november 1986: CDW – DOVO (4-2) (bekerwedstrijd)

Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg (Martin v.d. Linden).
Scoreverloop: 1e minuut 1-0 (Wim Okhuizen), 25e minuut 1-1, 35e minuut 2-1 (Hans v.d. Vliet), 42e minuut 3-1 (John Giebels), 84e minuut 4-1 (Hans v.d. Vliet), 88e minuut 4-2
CDW-voetballer ernstig gewond naar ziekenhuis.
Verslag: De fraaie zege van CDW op zaterdag eerste klasser DOVO werd volledig overschaduwd door de ernstige blessure van CDW-spits Cees van Willigenburg. Na een ongelukkige botsing met DOVO doelman Marcel van de Wijngaard werd hij met grote spoed naar het ziekenhuis getransporteerd, waar hij direkt een spoedoperatie moest ondergaan omdat zijn lever bleek te zijn gescheurd. Dezelfde avond was een volgende operatie nodig, omdat zijn toestand verslechterde. Niemand in het Wijkse kamp was dan ook blij met de overwinning. CDW zette een onsamenhangend DOVO gedecideerd terug en won verdiend met 4-2. Al na 50 seconden knalde Wim Okhuizen de 1-0 binnen. Een verdedigingsfout gaf DOVO de kans om de 1-1 te scoren. CDW was echter de betere ploeg. Paul v.d. Weerd en Hans v.d. Vliet konden niet profiteren toen de DOVO doelman de bal los liet, maar even later speelde John Giebels via een paar schitterende bewegingen Hans v.d. Vliet op maat aan. De laatste omspeelde de keeper en schoof beheerst de 2-1 binnen. Cees van Willigenburg was toen al afgevoerd en kon het feest niet meer meemaken. Hans v.d. Vliet had zijn plaats in de spits overgenomen en Martin v.d. Linden kwam er bij op het middenveld. Kort voor rust werd Wim Okhuizen net buiten het strafschopgebied gevloerd. Uit de vrije trap van Paul v.d. Weerd kopte John Giebels in, maar de bal werd door een DOVO speler uit het doel geslagen. John Giebels voltrok zelf het vonnis: de penalty ging strak in de hoek, 3-1. DOVO probeerde na rust het tij te keren, maar CDW gaf geen krimp. Na een solo van John van Gelderen maakte een DOVO verdediger hands binnen de beruchte lijnen, maar de scheids wilde niet opnieuw een strafschop geven. Ook een overtreding op Hans v.d. Vliet binnen de zestien meter werd bestraft met een vrije trap buiten het strafschopgebied. Het was uitstel van executie, want kort voor tijd maakte Hans v.d. Vliet een combinatie met Leo barte en John Giebels af en scoorde de 4-1. Dat Dragan Ristic er in de voorlaatste minuut nog 4-2 van maakte was alleen interessant voor de statistieken. De vreugde van de overwinning was echter op slag verdwenen toen het nieuws uit het ziekenhuis bekend werd. Terug

(Utrechts Nieuwsblad 18 november 1986)
CDW-speler nog steeds in kritieke fase
Wijk bij Duurstede – Toen Kees van Willigenburg zaterdagmiddag per brancard van het veld werd gedragen in de bekerwedstrijd CDW-DOVO, realiseerde niemand zich hoe ernstig de konsekwenties voor de CDW-spits zouden worden. Op de operatietafel in het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein bleek dat hij ternauwernood aan de dood was ontsnapt. “Als Kees een kwartier later in het ziekenhuis was aangekomen, was hij waarschijnlijk doodgebloed”, zegt zijn vrouw Conny.

Een dag na de onfortuinlijke botsing met DOVO doelman Marcel van de Wijngaard, realiseert zij zich maar al te zeer hoe ernstig de situatie rond haar man nog altijd is. “Ik hoop dat hij hier goed doorheen komt en dat hij het voetballen vaarwel zegt. Ik zal hem dat in ieder geval wel aanpraten”.
Op het fatale moment in de bekerwedstrijd gingen DOVO doelman Marcel van de Wijngaard en Kees van Willigenburg beiden de lucht in. Kees kreeg een knie in zijn buik en bleef kermend van de pijn liggen.”Hij kwam lucht te kort. Daarom dacht ik in eerste instantie aan een gebroken rib. Toen Kees de pijnlijke plek aanwees moest het wel zijn lever zijn”, vermoedde CDW-verzorger Hans Heimerich. “Kees had veel pijn. De buikwand werd dik en hard en hij raakte onderkoeld. Ik heb hem in de massagekamer warm gehouden totdat dokter Dix er was. Die heeft hem met een infuus fysiologisch vocht toegediend. Ik heb gelukkig niets verkeerds gedaan”, zei Heimerich.
In de operatiekamer in het Antoniusziekenhuis zijn intussen twee grote scheuren in de lever geconstateerd. Van Willigenburg had op het moment dat hij in Nieuwegein gebracht was al tweeëneenhalve liter bloed verloren. Op de operatietafel vloeide er nog twee liter weg. na een operatie van tweeëneenhalf uur ging Kees naar de intensive care-afdeling. Hij leek op dat moment buiten levensgevaar, maar in de loop van zondag verslechterde de situatie zodat twee nieuwe chirurgische ingrepen noodzakelijk werden. Maandagavond was de situatie nog kritiek, maar iets minder zorgwekkend.
Bij DOVO is men enorm geschrokken, toen men hoorde hoe ernstig de gevolgen van de onfortuinlijke botsing waren geweest. Marcel van de Wijngaard, die door trainer Jan Rab onafhankelijk van de botsing in de rust was gewisseld voor Martin Anbeek, was sprakeloos. Conny van Willigenburg typeert haar bijna 27-jarige man als een voorzichtige voetballer. “Als de anderen roepen: de beuk erin, blijft Kees altijd aan de voorzichtige kant. Onwillekeurig denkt hij tijdens het voetballen aan zijn bloemisterij. In het belang van de zaak had hij eigenlijk al eerder met voetballen moeten stoppen, maar hij is zo vreselijk fanatiek. Ik hoop dat het allemaal goed afloopt en hij er nu écht mee ophoudt”. Van Willigenburg zal in ieder geval niet vervangen kunnen worden door Patrick de Ligt. Die heeft een week eerder zijn kuitbeen gebroken.

23 november 1986: Hilversum – CDW (0-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen (Alex v.d. Linden), Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
CDW met elf man niet langs tien Hilversummers.
Verslag: CDW buitte de numerieke meerderheid niet uit, nadat in de dertigste minuut een Hilversumse verdediger uit het veld werd gestuurd. Na een duwtje van John van Gelderen trapte de Hilversummer de Wijkse aanvoerder tegen diens achterwerk. Tegen tien tegnstanders spelend had CDW een uur lang een veldoverwicht, zonder dat de ploeg tot echte scoringskansen wist te komen. John van Gelderen schoot naast, Pieter Barte vond de doelman op zijn weg en Paul v.d. Weerd knalde de bal tegen een tegenstander aan. Hilversum was de eerste twintig minuten onstuimig begonnen. Op het gladde veld werden zij echter niet gevaarlijk. Nadat zij waren uitgeraasd trok CDW het initiatief naar zich toe. Vooral over de rechtervleugel, waar CDW veel vrijheid kreeg, rukten Leo Barte en John van Gelderen regelmatig op. Hun voorzetten werden echter niet afgewerkt door Hans van Vliet en John Giebels. Terug

(Wijkse Courant 26 november 1986)
CDW-spits Kees Van Willigenburg ligt weer op zaal

Wijk bij Duurstede – CDW-spits Kees van Willigenburg maakt het goed. Na de onfortuinlijke botsing met DOVO-doelman Marcel van de Wijngaard, waarbij hij twee scheuren in de lever opliep, verkeerde hij vier dagen in levensgevaar. Eind vorige week was de situatie niet langer kritiek en verhuisde van Willigenburg van intensive care naar de zaal in het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Kees’ vrouw Connie ondervindt momenteel veel steun van de elftalgenoten van Kees. Van Willigenburg heeft een bloemisterij, waarin de CDW-spelers bij toerbeurt gaan helpen. “Nu de doktoren in het ziekenhuis zijn leven gered hebben, slepen wij Kees en zijn vrouw er in de zaak door. We zijn blij dat we iets voor hen kunnen doen”, zegt elftalleider Jan de van de Linden.


30 november 1986: Velox – CDW (1-2)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Gerard Wijman.
Scoreverloop: 16e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet), 30e minuut 0-2 (Pieter Barte), 47e minuut 1-2

CDW maakt bij Velox geen fout.

Verslag: Het duurde 18 minuten voordat Velox voor het doel van Rob Hiensch opdook. De beste man van Velox, Hennie van Dam, loste een schot op doel. Van Dam werd overigens totaal aan banden gelegd door de straffe mandekking van Pieter Barte. Kort daarvoor zette een superieur spelend CDW de thuisploeg al op achterstand. Uit een vrije trap van Leo Barte, vanaf de rechterkant. Alle aandacht ging uit naar de twee lange spitsen, Hans v.d. Vliet en John Giebels, waardoor John van Gelderen alle vrijheid kreeg het leer in de touwen te koppen, 0-1. Een klein kwartier later ontsnapte Velox aan de 0-2. John van Gelderen speelde op het juiste moment de op snelheid liggende Hans v.d. Vliet aan. Die haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd door een Velox verdediger over het doel geschoten voordat John Giebels gevaarlijk kon worden. Na een half uur was het dan toch raak. Pieter Barte pegelde de bal van 30 meter in de touwen, 0-2. Velox leek klaar voor de slachtbank, maar kon tot de rust de schade beperkt houden.Kort na rust dwarrelde een slap ingeschoten vrije trap van Velox op een polletje. De van richting veranderde bal verdween achter Rob Hiensch in het doel en zowaar, Velox was weer in de wedstrijd, 1-2. De Utrechters roken hun kans en drongen aan. Dat leverde een aantal kansjes op, maar de counters van CDW waren gevaarlijker. Verder dan een wegens vermeend buitenspel afgekeurd doelpunt van Hans v.d. Vliet kwamen de ploegen echter niet meer. Terug

Wijkse Courant 3 december 1986: Van Willigenburg: ‘een wonder dat ik nog leef’

Teamgenoten verwelkomen CDW-spits bij thuiskomst
(Door Wim van Amerongen)

Wijk bij Duurstede – Kees van Willigenburg, de spits van CDW, is thuis uit het ziekenhuis. Hij werd gisteren bij thuiskomst uitbundig verwelkomd door een groot aantal CDW-ers met een ereboog, spandoeken en slingers. “Het is een wonder dat ik nog leef”, zei van Willigenburg.
“De doktoren vertelden me dat ik het aan mijn wilskracht om te blijven leven te danken had, dat ik er door ben gekomen. Als ik twintig jaar ouder was geweest, zou ik het niet gered hebben. En het feit dat ik veel gesport heb, heeft mijn overlevingskans aanzienlijk vergroot.”
“Ik realiseerde me overigens pas later, dat het echt een dubbeltje op zijn kant is geweest. In die kritieke periode dacht ik dat het eenvoudige operaties waren. Gelukkig wist ik toen niet dat ik in levensgevaar verkeerde”.
Kees herinnert zich nog precies wat er op zaterdag 15 november in de bekerwedstrijd tegen DOVO gebeurde. “De bal komt voor de pot. De keeper eruit. Eerlijk gezegd begrijp ik nog niet dat ik er toen nog instapte. Ik kon namelijk niet meer bij de bal komen. Ik ben altijd een erg rustige voetballer. Iemand die een ander beslist geen schop zal geven. Toch ging ik er nu in. Ik kreeg twee knieën van de keeper in mijn buik”.
Ik kreeg geen lucht meer. Iedereen riep dat het mijn ribben waren, maar ik wist zeker dat de pijn onder mijn ribben vandaan kwam. Geweldig zoals Hans (CDW-verzorger Hans Heimerich – red.) mij toen heeft geholpen. Foto’s in het ziekenhuis wezen uit dat mijn lever bloedde. Van half vijf tot acht uur heb ik onder het mes gelegen. In de tussentijd had ik 7 1/2 liter bloed verloren”.
“Een dag later bloedde mijn lever nog. ‘Kees, wij moeten je nopgmaals opereren’, zeiden de doktoren. Er is toen een deel van mijn lever weggehaald. Veertig procent. Een halve dag later moest er nogmaals geopereerd worden, want er moest een stolling weggehaald worden. Al met al dus drie narcoses. Er staat dan 48 uur voor om weer enigszins op verhaal te komen. Ik lag toen aan allerlei slangen en toestellen. Eenmaal heb ik in mijn onderbewustzijn de hele zaak losgetrokken. Ik wilde weg. Als je zo iets overkomt realiseer je je ook pas hoe belangrijk bloeddonoren zijn. Ze hebben mij in een paar dagen elf liter bloed toegediend.”
Kees moet nu thuis veel rusten. Hij is 7 1/2 kilo afgevallen. “Alles komt gelukkig weer goed. Ik houd er echt niets aan over. Ik mag alles weer eten en drinken. Dat is een goed teken. We hebben de afgelopen dagen ongelooflijk veel steun van CDW ontvangen. Het is formidabel zoals de jongens mijn vrouw in de zaak hebben geholpen. Daar kreeg ik gewoon koude rillingen van. Ik denk dat je dit alleen maar bij een vriendenclub als CDW kunt meemaken”.
De onfortuinlijke botsing met DOVO-doelman Marcel van de Wijngaard was het eerste ongeval dat Kees in zijn loopbaan is overkomen. het zal ook het laatste zijn, want CDW’s topscorer heeft inmiddels besloten te stoppen met voetballen. “Ik heb het altijd gezegd, als mij iets overkomt, stop ik meteen. Ik zal geen bal meer aanraken, althans niet als speler van een elftal. Ik ga volgend jaar een jeugdelftal trainen. Toch nog iets voor CDW doen en een avondje per week lekker bezig zijn, dat lijkt me wel wat. En vanzelfsprekend iedere zondag langs de lijn. Ik ben en blijf één van de jongens. Ik kan ook niet zo maar vaarwel zeggen”.
Op 9 december wordt Kees 27 jaar. “Een week geleden toen ik van intensive care afkwam, dacht ik nog dat ik mijn verjaardag niet thuis zou kunnen vieren. Het kan raar lopen. Echt het is een wonder”.


7 december 1986: CDW – RKAVIC (2-1)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Gerard Wijman.
Scoreverloop: 26e minuut 1-0 (Wim Okhuizen), 36e minuut 2-0 (Hans v.d. Vliet), 53e minuut 2-1.
CDW bakt er na rust niets van.
Wijkenaren voeren in eerste speldeel uitstekende show op en handhaven zich in top.
Verslag: In de eerste helft voerde CDW een uitstekende show op. Op alle fronten werd RKAVIC afgetroefd. Doelpunten bleven niet uit. In de 26e minuut rukte Wim Okhuizen op tot het strafschopgebied. Op zijn harde knal moest de Amsterdamse doelman het antwoord schuldig blijven, 1-0. Tien minuten later was het al weer raak. Leo Barte schoof ver mee op. Zijn hoge voorzet werd perfect door Hans v.d. Vliet ingekopt, 2-0. De thuisploeg verzuimde hierna om grotere afstand te nemen. De beste mogelijkheid kreeg Hans v.d. Vliet, nadat John Giebels de bal tegen de keeper had geschoten. In de rebound miste v.d. Vliet hopeloos.Na rust bakte CDW er niets meer van. Ook doelman Rob Hiensch deelde in de malaise, een ongevaarlijk uitziende voorzet werd door hem zelf in het doel geslagen, 2-1. Hij werd bij deze actie wel door een Amsterdammer in de rug gesprongen, maar de scheidsrechter zag daar geen overtreding in. RKAVIC putte hoop uit de aansluitingstreffer, maar verder dan de rand van het strafschopgebied kwam men niet. Typerend voor het povere spel was dat de bezoekers het gevaarlijkst waren toen John Giebels zijn eigen doelman bijna verschalkte met een achterwaardse kopbal. Het leer vloog enkele centimeters over de lat. De uitvallen van CDW hadden evenmin succes, hoewel een zo’n counter meer succes verdiende. Paul v.d. Weerd en John van Gelderen stonden aan de basis, terwijl Hans v.d. Vliet rakelings naast schoot. De enige CDW-er die zich na rust onderscheidde was de ijverige Pieter Barte. Terug

14 december 1986: Saestum – CDW (0-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen (Alex v.d. Linden), John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 20e minuut 0-1 (Wim van Oudbroekhuizen), 65e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet)
CDW intelligenter dan gastheer Saestum.
Wijkenaren timen en counteren perfect.
Verslag: CDW toonde vooral meer voetbalintelligentie dan gastheer Saestum. Via twee psychologisch perfect getimede acties, halverwege de eerste en tweede helft, werd het 2-0. Vooral in de tweede helft diende CDW op het juiste moment de nekslag toe. Het spel speelde zich op dat moment voornamelijk af op de helft van CDW, zonder echter dat de gastheren gevaarlijk waren. Hans v.d. Vliet besliste de wedstrijd. In de eerste helft speelden beide ploegen een gelijkopgaande strijd. Geen van beide was, tot het moment van de eerste treffer, gevaarlijker dan de ander. Wim van Oudbroekhuizen was in de 20e minuut bij de eerste paal zeer attent en kopte een voorzet van Leen de Rooy in de korte hoek, 0-1. Vijf minuten later testte Pieter Barte de Saestum doelman opnieuw, maar zijn schot ging net naast. Door het tegendoelpunt was Saestum gedwongen iets te doen, maar verder dan een schot dat door Rob Hiensch uit de kruising werd geplukt kwam men niet. CDW kwam kort voor rust via een doorbraak van John van Gelderen dicht bij het Zeister doel, maar ook zijn schot ging naast. Direct na rust had Saestum de beste kans van de wedstrijd. Van vijf meter afstand verdween de bal echter over het doel. Daarna controleerde CDW. In de 65e minuut schoof Leo Barte de bal door op Hans v.d. Vliet, die beheerst de 0-2 scoorde. Ook hierna waren de beste kansen voor CDW. Hans v.d. Vliet mocht een paar keer koppen en ook met de bal aan de voet wist hij dichtbij het Zeister doel te komen. In een rommelige situatie in het strafschopgebied verspeelde hij de bal echter. Terug

15 maart 1987: CDW – DRC (6-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Ruud Onink, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy (Gerard Wijman), Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 21e minuut 1-0 (John van Gelderen), 48e minuut 2-0 (Paul v.d. Weerd), 74e minuut 3-0 (John Giebels), 81e minuut 4-0 (Hans v.d. Vliet), 86e minuut 5-0 (Hans v.d. Vliet), 87e minuut 6-0 (Hans v.d. Vliet).
CDW moeiteloos langs pover DRC.
Royale 6-0 overwinning brengt koploper Minerva binnen bereik.
Verslag: In de eerste helft hield DRC nog aardig stand. CDW ontwikkelde met Ruud Onink op de plaats van Wim Okhuizen (gekneusde rib) weliswaar een groot overwicht, maar scoorde slechts eenmaal. In de 21e minuut beproefde aanvoerder John van Gelderen de doelman van DRC. In eerste instantie redde de goalie, maar op de tweede inzet van van Gelderen was hij kansloos, 1-0. Al in de derde minuut na rust nam de thuisploeg alle twijfels weg. Paul v.d. Weerd gaf het laatste tikje, 2-0. Hoe verder de wedstrijd vorderde des te duidelijker werd dat de spelers van DRC vooral in conditioneel opzicht veruit de minderen waren. De laatste twinitig minuten van de wedstrijd speelden zich vrijwel geheel op de DRC helft af. Pieter Barte knalde de bal in het zijnet. Even later kopte Hans v.d. Vliet de bal op de paal, waarna Barte uit de rebound scoorde. Deze treffer vond echter geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Een kwartier voor tijd nam CDW verder afstand. John Giebels rondde een voorzet van Leo Barte beheerst af, 3-0. In de laatste 10 minuten produceerde Hans v.d. Vliet een onvervalste hattrick. Leo Barte speelde zijn broer Pieter aan, die niet zelfzuchtig was en de eer aan v.d. Vliet liet, 4-0. Het volgende doelpunt kon wel voor de volle honderd procent op het conto van v.d. Vliet worden geschreven. Hij ontdook de buitenspelval en ging met de bal aan de voet vanaf de middenlijn op de doelman af, die omspeelde hij en tikte de 5-0 in. Een minuut later bracht John van Gelderen v.d. Vliet opnieuw in stelling en de 6-0 was een feit. Terug

22 maart 1987: CDW – Zwaluwen Vooruit (1-0)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Ruud Onink, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 75e minuut 1-0 (Paul v.d. Weerd)
Geïrriteerd CDW rukt op naar gedeelde koppositie.
Guus Griët: “Die lui trapten naar alles en iedereen”.
Verslag: CDW rukte op naar een gedeelde koppositie met Minerva. Zelf wonnen de Wijkenaren met 1-0 van Zwaluwen Vooruit, terwijl Minerva tegen hekkesluiter DRC verrassend een halve misstap maakte. CDW pakte de winst een kwartier voor tijd dankzij een gelukkige treffer. Een voorzet van Paul v.d. Weerd ging via de Utrechtse middenvelder Theo Bronkers in het doel. Het had er alle schijn van dat de Utrechters voor één punt naar Wijk bij Duurstede waren gekomen. Dat ontkende Zwaluwen Vooruit trainer Verkaik in alle toonaarden: “We hebben gespeeld voor wat we waard zijn. Ik had op meer balbezit voor ons gehoopt, mar we werden vooral na rust in de hoek gedrukt. CDW was gewoon sterker. Wij moesten wel terug, of we wilden of niet.” De Utrechters huldigden echter een wel erg negatieve spelopvatting. De irritaties binnen de lijnen liepen soms hoog op. Ook al omdat de scheidsrechter vrij lankmoedig optrad. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht, maar na rust werd de Wijkse druk steeds groter. De Utrechters kwamen de middenlijn nauwelijks nog over. Met Pieter Barte in de hoofdrol werd Zwaluwen Vooruit met de rug tegen de muur gezet. Barte zelf beproefde de Utrechtse doelman enkele malen met goede afstandschoten en uit een voorzet van Paul v.d. Weerd kopte hij gericht in. Een hoekschop van Leo Barte werd door John van Gelderen doorgekopt naar Hans v.d. Vliet. Diens inzet werd ternauwernood overgetikt. Na de 1-0 lukte het Zwaluwen Vooruit opeens wel om enkele malen op te duiken voor het Wijkse doel. CDW keeper Rob Hiensch stond echter geen doelpunt toe. Terug

Wijkse Courant 25 maart 1987, CDW wil weggevallen spits Van Willigenburg titel aanbieden
Wijk bij Duurstede – De bekerwedstrijd tussen CDW en DOVO (nog voor de winterstop) is in speltechnisch opzicht geen breekpunt geworden voor de Wijkse formatie. De ernstige blessure van spits Cees van Willigenburg die zelfs in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht moest worden na een onfortuinlijke botsing met de doelman van DOVO, heeft wel tot een omzetting geleid binnen de ploeg: Ban Willigenburg is intussen gestopt met voetbal en fungeert wekelijks als toeschouwer.
Trainer Guus Griët: “Er zijn geen grote veranderingen noodzakelijk geweest. Hans van de Vliet is een platsje naar voren geschoven. Hij stond al in de offensieve punt van het middenveld. In de spits kan Hans ook prima uit de voeten. Hij is een ander type, speelt wat brutaler dan Cees. Die was wat meer plaatsgebonden, een heel technische jongen, maar soms wat timide. Heel zonde natuurlijk dat Van Willuigenburg er niet meer bij is, we hadden hem graag een ander afscheid gegund. Hij moet trouwens van de zomer nog een keer geopereerd worden, dan is het hopelijk allemaal weer in orde. En we gaan natuurlijk proberen om Cees een kampioenschap aan te bieden”.
Griët gelooft dat die mogelijkheid voor zijn ploeg dit seizoen groter is dan vorig seizoen. “We zijn wat rijper dan vorig jaar, toen we in sommige wedstrijden te ongeduldig waren en daarom schlemielig de boot ingingen. Minerva is natuurlijk een geduchte concurrent, we moeten nog naar de Zuilenselaan toe. Maar Minerva moet nog naar Velox dat de punten hard nodig heeft. Er is nog van alles mogelijk, zeker in een derby. Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop van dit seizoen. Zeker na de bekerwedstrijd tegen DOVO, wat voor ons toch een zege met een bittere nasmaak opleverde, zijn we verplicht om dit seizoen goed af te ronden”.

29 maart 1987: Uithoorn – CDW (0-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Ruud Onink (52-Wim Okhuizen), Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 30e minuut 0-1 (John Giebels), 57e minuut 0-2 (John van Gelderen).
CDW wint vrij gemakkelijk van Uithoorn.
Verslag: CDW heerste vanaf het eerste fluitsignaal. Vooral John van Gelderen kon zich op de rechtervleugel naar hartelust uitleven. En van die kant kwam constant gevaar. Hans v.d. Vliet en Pieter Barte misten de juiste richting en Ruud Onink knalde hard over. In de 20e minuut kwam CDW goed weg. Uit de eerste hoekschop van Uithoorn stompte keeper Rob Hiensch de bal voor de voeten van een Uithoornse aanvaller. Die bedacht zich geen moment en lepelde de bal over Rob Hiensch heen. Wim van Oudbroekhuizen sloeg de bal uit het doel, maar tot opluchting van heel CDW had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Uithoorn putte hier even hoop uit en probeerde aan te vallen, maar in de 30e minuut opende CDW de score. John van Gelderen haalde de achterlijn en richtte op de tweede paal, waar Paul v.d. Weerd inkopte. John Giebels maakte gebruik van de ontreddering in de Uithoornse defensie en scoorde de 0-1. Enige minuten later kogelde John van Gelderen voorlangs en ook een inzet van Paul v.d. Weerd werd door niemand afgerond. Uit een voorzet van Paul v.d. Weerd kopte Hans v.d. Vliet rakelings over. Direct na rust had CDW verder afstand moeten nemen, maar John Giebels miste een voorzet van John van Gelderen en een inzet van Paul v.d.Weerd werd uit het lege doel gekopt. Na 12 minuten soleerde John van Gelderen door de hele defensie en rondde doeltreffend af, 0-2. In het restant van de wedstrijd kregen de Wijkse spelers nog vele kansen, maar gescoord werd er niet meer. In het laatste kwartier verslapte CDW en kon Uithoorn nog een paar maal gevaarlijk worden. Maar ook de thuisploeg scoorde niet. Terug

2 april 1987: CDW – Baarn (0-1)
Opstelling: Martin Abbing, Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 39e minuut 0-1
CDW mist in eerste half uur veel te veel kansen.
Verslag: Achteraf bezien braken de kansen, die CDW in het eerste half uur miste de Wijkenaren lelijk op. Bij enkele vrije trappen ontsnapte Baarn aan een achterstand, Hans v.d. Vliet kopte beide keren rakelings over. John van Gelderen kreeg de beste mogelijkheid: alleen voor de keeper richtte hij te hoog. CDW kreeg veel ruimte op de rechtervleugel en benutte die goed. Leo Barte rukte veelvuldig op, evenals John van Gelderen. Hun voorzetten belandden wel in de doelmond, maar de Baarnse afweer bleek sterk. In de 38e minuut kwam Baarn op voorsprong. Na een solo over links werd Rob Hiensch kansloos gelaten. In de tweede helft beperkte Baarn zich tot verdedigen en counteren. Tot aan het strafschopgebied liepen de Wijkse combinaties vloeiend, maar de afwerking was een probleem. Paul v.d. Weerd schoot te slap in, even later schoot hij over en Leo Barte voorlangs. John van Gelderen werd goed in de diepte gelanceerd door Gerard Lieverse, maar ook hij richtte verkeerd. Uit een voorzet van Leo Barte kopte Paul v.d. Weerd de bal in de handen van de keeper. In de slotfase werd Baarn nog één maal gevaarlijk. Met een prachtige duik voorkwam Rob Hiensch de 2-0. Terug

18 april 1987: CDW – Woerden (2-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (Ruud Onink).
Scoreverloop: 3e minuut 1-0 (John Giebels), 52e minuut 2-0 (Hans v.d. Vliet), 63e minuut 2-1
CDW wint inhaalwedstrijd.
Verslag: John Giebels bracht CDW al na enkele minuten aan de leiding. De thuisploeg verzuimde de wedstrijd voor rust te beslissen. De Wijkse voorwaartsen misten een handvol goede kansen. Na rust kopte een Woerdense aanvaller de bal over Rob Hiensch tegen de lat. Ook Hans v.d. Vliet raakte met een kopbal het houtwerk. Uit een voorzet van CDW’s beste man, John van Gelderen, kopte Hans v.d. Vliet de bal wel achter de Woerdense goalie, 2-0. Ongewild etaleerde CDW trainer Guus Griët een structureel probleem bij CDW met de vervanging van Paul v.d. Weerd door Ruud Onink. Onink was nog maar net binnen de lijnen of hij kreeg een schop tegen zijn enkel. Met zijn been trekkend moest hij wel verder spelen, want CDW beschikte niet over meer wisselspelers.CDW 2 speelde gelijktijdig met 10 man in Vreeswijk. Uit een vrije trap van Leo Barte werd hands gemaakt in het strafschopgebied. Kenmerkend voor de geringe productiviteit van CDW was dat Pieter Barte vanaf de stip overschoot. Toen Leen de Rooy tien minuten later zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen vloerde kende Woerden geen moeite om de strafschop te verzilveren, 2-1.Tegen het geenszins imponerende Woerden bleef de spanning er in, omdat de thuisploeg erg slordig met de kansen omging. De manke Onink schoot tweemaal op rij voorlangs, Wim Okhuizen deed hetzelfde. Terug

20 april 1987: Baarn – CDW (0-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 55e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet)
CDW blijft in de race voor de titel.
Verslag: Opnieuw had CDW moeite met scoren. Vooral nadat Hans v.d. Vliet kort na rust de enige treffer voor zijn rekening had genomen kreeg de Wijkse ploeg legio scoringskansen. Dat kwam doordat Baarn de defensieve stellingen verliet en op zoek ging naar de gelijkmaker. De Wijkse aanvallers kregen eindelijk de zo verlangde ruimte. Paul v.d. Weerd, John van Gelderen en Hans v.d. Vliet deden niet voor elkaar onder in het om zeep helpen van kansen. Baarn begon de wedstrijd met dezelfde aanpak als twee weken geleden toen de Wijkse ploeg op eigen veld werd verslagen. CDW moest het opnemen tegen een opvermacht aan verdedigers. Vanuit een gesloten defensie slaagde CDW er de eerste dertig minuten niet in gevaarlijk te worden. In het laatste kwartier voor rust waren er kansen voor Paul v.d. Weerd, Hans v.d. Vliet en Pieter Barte. De bevrijdende treffer kwam 10 minuten na rust. Hans v.d. Vliet werd in de diepte aangespeeld en tikte beheerst in. Terug

26 april 1987: CDW – Quick 1890 (2-0) 

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy (75-Gerard Wijman), Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 63e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 70e minuut 2-0 (Pieter Barte).
CDW kan titelgevecht aan na overwinning op Quick.
Verslag: Door de overwinningen van CDW tegen Quick en Minerva tegen Saestum bleef de marge 1 punt, in het voordeel van de Utrechters. CDW kreeg de punten echter niet cadeau van de Amersfoorters. Vooral in de eerste helft leek Quick op weg om de kampioensaspiraties van de Wijkenaren te dwarsbomen. De fysiek sterke Amersfoorters waren toen gelijkwaardig aan CDW. Het Wijkse middenveld wilde maar niet loskomen. Er zat te weinig beweging in de ploeg. De thuisploeg kwam goed weg toen een Amersfoorter de lat trof. Aan de andere kant vloog een voorzet van Paul v.d. Weerd ook tegen de lat. Na rust werd CDW agressiever. In een hoger tempo vonden de CDW-ers nu wel de weg naar het Quick doel. In de 18e minuut na rust hield Hans v.d. Vliet CDW in de race met Minerva. Leo Barte deponeerde de bal voor het doel. Van de Vliet was sterker in de lucht dan zijn tegentander en kopte de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper in, 1-0. Voor Quick was dit het sein om sterker te gaan aandringen. Hierdoor kregen de Wijkse voorwaartsen countermogelijkheden. Paul v.d. Weerd richtte echter onzuiver en ook John van Gelderen en Hans v.d. Vliet profiteerden niet van de geboden ruimte.Een vier tegen twee situatie werd nogal knullig om zeep geholpen. Halverwege de tweede helft viel dan toch de bevrijdende 2-0. Hans v.d. Vliet werd in de diepte aangespeeld. Hij omspeelde zijn tegenstander en legde breed op Pieter Barte, die beheerst intikte. Terug

5 mei 1987: CDW – Vreeswijk (1-1, 4-1 na verlenging) (bekerwedstrijd) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen (42-Ruud Onink), Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 22e minuut 1-0 (Wim van Oudbroekhuizen), 88e minuut 1-1, in de verlenging 2-1 (John van Gelderen), 3-1 (John van Gelderen), 4-1 (Wim Okhuizen).
CDW bekert na zege verder.
Verslag: Pas in de verlenging rekenden de Wijkenaren af met Vreeswijk. In de reguliere speeltijd kwamen de ploegen niet verder dan 1-1. Voor beide clubs kwam de bekerstrijd ongelegen. CDW lag nog volop in de race met Minerva om het kampioenschap. Vreeswijk streed tegen degradatie. CDW wilde de volgende ronde halen met een minimum aan inspanning. Vreeswijk ging nog verder, trainer Piet Mackaay stuurde het tweede elftal naar Wijk bij Duurstede.. Zelf bleef hij in Vreeswijk om met zijn selectie te trainen. CDW nam in de 22ste minuut de leiding. Wim van Oudbroekhuizen kopte een voorzet van Pieter Barte in, 1-0. Vreeswijk had het aan keeper Ad van Oort te danken dat de achterstand niet groter werd. Kort voor rust botste Wim van Oudbroekhuizen met zijn hoofd tegen een tegenstander. Hij moest het veld met een bloedend hoofd verlaten. Kort voor tijd dwongen de reserves van Vreeswijk een verlenging af, Jos Godschalk scoorde de 1-1. In de verlenging was de strijd snel beslist. John van Gelderen (twee maal) en Wim Okhuizen schoten CDW naar de laatste acht. Terug

10 mei 1987: CDW – Hilversum (3-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, John Giebels (86-Gerard Wijman), Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Ruud Onink, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 71e minuut 1-0 (John van Gelderen), 75e minuut 2-0 (Wim Okhuizen), 85e minuut 3-0 (John Giebels)
CDW klaar voor groot karwei tegen Minerva.
Verslag: CDW was een klasse beter, maar het duurde tot de 71e minuut voordat dat op het scorebord zichtbaar werd. Voor die tijd worstelde de thuisploeg met het bekende probleem: het maken van doelpunten. Toen de eerste goal eenmaal een feit was volgden de 2-0 en 3-0 snel. Bij CDW lukte vrijwel alles tot aan het strafschopgebied. De Hilversummers kwamen nauwelijks van eigen helft en hadden het aan hun doelman te danken dat de stand lang 0-0 bleef. Hans v.d. Vliet miste een paar riante kansen en ook de andere Wijkse aanvallers wisten zich geen raad met de scoringsmogelijkheden. CDW gaf ook niets weg. In de 71e minuut hield John Giebels het hoofd koel. Uit een wirwar van spelers pikte hij de bal mee en schoof het leer naar John van Gelderen. Die schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de hoek. Nauwelijks vijf minuten later brak Wim Okhuizen op links door. Zijn voorzet verdween via een verdediger in het doel, 2-0. Kort voor tijd viel de 3-0. Hans v.d. Vliet brak door en schoot tegen de keeper op. Paul v.d. Weerd reageerde attent, nam de bal mee en gaf een uitstekende voorzet aan John Giebels, die beheerst inkopte. Terug

17 mei 1987: Minerva – CDW (2-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen (Gerrit de Heus), John Giebels, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 38e minuut 1-0, 57e minuut 1-1 (John van Gelderen), 80e minuut 2-1, 85e minuut 2-2 (Wim Okhuizen)
CDW grijpt weer naast kampioenschap.
Verslag: Het lukte CDW opnieuw niet om kampioen te worden. Minerva hield de stand in evenwicht, 2-2 en had daaraan genoeg voor het kampioenschap. In de kleedkamer van CDW heerste een doodse stilte en zaten de CDW’ers er verslagen bij. Met het hoofd voorovergebogen realiseerde CDW’s jongste speler John Giebels zich maar al te zeer dat het verschil tussen kampioen worden en als tweede finishen miniem is. Met name Giebels had in de 76e minuut de Wijkse club naar de eerste klas kunnen schieten. Met een oogstrelende actie sneden de Wijkse aanvallers door de op dat moment wankelende Minerva-verdediging bij een 1-1 stand. Giebels dook alleen op voor de Minerva-doelman en leek gemakkelijk te kunnen scoren. In plaats van zelf te scoren legde Giebels de bal breed op Wim Okhuizen die tegen een verdediger opschoot.
CDW begon de wedstrijd gespannen. Vooral de Wijkse verdedigers hadden last van hun zenuwen. Er werd veel te riskant uitverdedigd, met tikjes in de breedte. In de 38e minuut leidde dat tot het openingsdoelpunt. Gerard Lieverse zag een actie mislukken, waardoor Minerva kon overnemen en de 1-0 inkoppen. Die voorsprong was op dat moment verdiend. Minerva was al een paar keer gevaarlijk geweest en CDW had daar weinig tegenover kunnen zetten.
Een onherkenbaar CDW domineerde na rust. Wim van Oudbroekhuizen verliet regelmatig zijn verdedigende post om op te schuiven tot in de punt van de aanval. Met aanvoerder John van Gelderen als uitblinker werd Minerva onder grote druk gezet. Pieter Barte schakelde Robbie Wallenburg op het middenveld volledig uit. CDW werd gevaarlijk. In de 57e minuut bracht van Gelderen CDW terug in de race. Uit een vrije trap van Leen de Rooy kopte Wim van Oudbroekhuizen de bal terug op de Wijkse aanvoerder. Hij liet de bal eerst nog een keer stuiten voordat hij het leer vol op de wreef nam, 1-1. Vijf minuten later brachten van Gelderen en van Oudbroekhuizen Hans v.d. Vliet op soortgelijke wijze in stelling. Ook hij haalde hard, maar iets te hoog uit. Vervolgens mocht Paul v.d. Weerd het tweemaal proberen. Van Oudbroekhuizen legde de bal panklaar neer voor de linkerspits, die beide malen naast schoot. Daarna volgde de eerder beschreven actie van John Giebels. Minerva had het behoorlijk benauwd. De ploeg wankelde, maar bleef overeind. In de slotfase kreeg CDW een tegenvaller te verwerken. De alomtegenwoordige John van Gelderen viel uit met een liesblessure. Tien minuten voor tijd leek de strijd beslist. Uit een vrije trap scoorde Minerva de 2-1. CDW gaf zich echter nog niet gewonnen en vijf minuten later slalomde Wim Okhuizen door de Utrechtse verdediging en bracht de stand voor de tweede maal in evenwicht. CDW zette nog eenmaal aan, maar het “kampioensdoelpunt” bleef uit. Opnieuw kon de Wijkse kampioenswagen voortijdig worden afgetuigd. Terug

21 mei 1987: GVVV – CDW (?) (beker kwart finale) 
Opstelling: ?.
Scoreverloop: ?
Verslag: ?
Terug

? mei 1987: CDW – EDO (1-3) (beker halve finale) 
Opstelling: Leo Barte, Gerard Wijman, Rob Hiensch, Gerard Lieverse, Martin v.d. Linden, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, John de Rooy.
Scoreverloop: 5e minuut 0-1, 55e minuut 0-2, 75e minuut 0-3, 85e minuut 1-3 (John de Rooy)
CDW strandt in zicht van bekerfinale.
Verslag: CDW werd in de halve finale met 3-1 verslagen door hoofdklasser EDO uit Haarlem. CDW speelde eigenlijk al bij voorbaat een verloren wedstrijd, want trainer Guus Griët moest noodgedwongen een veredeld tweede elftal binnen de lijnen brengen. Zes man ontbraken: Wim van Oudbroekhuizen, John van Gelderen en John Giebels waren geblesseerd. Pieter Barte en Wim Okhuizen waren met vakantie en Paul v.d. Weerd was om studieredenen afwezig. EDO nam al na vijf minuten de leiding. Uit een voorzet vanaf de rechtervleugel werd onhoudbaar voor Rob Hiensch gescoord. Voor rust speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. CDW kreeg geen enkele kans op de gelijkmaker. In de tiende minuut na rust snelde John de Rooy alleen op de keeper af. Hij tikte de bal tegen de goalie. Direct daarna vergrootte EDO de voorsprong tot 0-2. Een kwartier voor tijd werd de strijd definitief beslist, EDO scoorde de 0-3. Vijf minuten voor tijd redde John de Rooy, na goed voorbereidend werk van Gerard Wijman, de eer: 1-3. Zo plaatste EDO zich voor de finale tegen Ajax 2, een wedstrijd die door de Amsterdamse reserves werd gewonnen. Terug

(Wijkse Courant ? juni 1987)
CDW sluit seizoen af met 5-1 winst
Oud-speler Kees van Willigenburg verricht aftrap
CDW nam met duel en feestje afscheid van vertrekkende spelers

Wijk bij Duurstede – Kees van Willigenburg verichtte dit weekend de aftrap voor een wedstrijd tussen de ‘oudjes’ van CDW en het eerste elftal van deze Wijkse voetbalvereniging. Hij nam hiermee tevens afscheid van het eerste elftal. Zoals bekend raakte Kees van Willigenburg tijdens de bekerwedstrijd tegen het Veenendaalse DOVO zwaar gewond aan zijn lever. Voor zijn leven werd toen nog gevreesd. Kees nam toen het besluit niet meer actief met voetballen bezig te zijn.
De wedstrijd tussen beide CDW-elftallen stond trouwens toch in het teken van het afscheid van eerste elftalspelers. Zo vertrekken Hans van de Vliet, aanvoerder John van Gelderen, Jan v.d. Linden, en Willem van Oudbroekhuizen. In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Weliswaar nam het eerste van CDW door een doelpunt van John de Rooy een voorsprong, maar de ‘oudjes’ waaronder Jan Wortman, Gijs Brouwer en Kees de Heus weerden zich goed. In de tweede helft ging de conditie een woordje meespelen.
De oudjes kwamen duidelijk adem tekort. Met 5-1 werd eervol verloren. Oud trainer Frits v.d. Berk en oud-elftalleider Jan van Soest genoten met volle teugen, maar dat deed eigenlijk iedereen. ’s Avonds