Zondag 1, seizoen 1994/1995

De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

4 september 1994: Olympia – CDW (0-2)
Opstelling: Harald Wieman, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, John Giebels, Eric Stokkers, Ruud Onink, Gerbert Wiegers, Peter Straver, Robin van Gelderen.
Scoreverloop: 16e minuut 0-1 (Paul Piet), 20e minuut 0-2 (Paul Piet).
Verslag: CDW begon de competitie met een slechte wedstrijd tegen het onbekende Olympia. De ploeg van trainer Ton Goené beschikte echter over genoeg kwaliteit om de twee punten mee naar Wijk te nemen. Voor rust was CDW een klasse beter en leek het er op dat de Wijkse formatie een grote zege zou behalen. Uit een vrije trap van Gerbert Wiegers tikte Paul Piet de 0-1 binnen en even later was het opnieuw Paul Piet die uit een corner de 0-2 scoorde. Daarna zakten de bezoekers ver terug. De druk op het Wijkse doel nam toe en het was te danken aan de zwakte van de thuisploeg dat doelman Robin van Gelderen zijn doel schoon kon houden. Na rust had CDW de harde wind tegen en dat kwam het spel niet ten goede. In een erg matige tweede helft bleven doelpunten uit, zodat CDW in feite aan 20 minuten redelijk voetbal voldoende had voor de winst.

11 september 1994: CDW – APWC (1-2) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren, Gerbert Wiegers, Peter Straver.
Scoreverloop: 29e minuut 0-1, 31e minuut 1-1 (Peter Straver), 90e minuut 1-2.
Verslag: APWC was de forse nederlaag van vorig jaar tegen CDW nog niet vergeten. De gasten speelden angstig, hielden veel mensen achter de bal en gokten op een countertje. CDW begon dominant, maar kwam na een klein half uur toch op achterstand. Een uitval van de bezoekers werd in eerste instantie goed opgevangen, maar de daaropvolgende terugspeelbal op doelman Robin van Gelderen was net te kort. Het leder werd onderschept en langs de kansloze doelverdediger geschoven, 0-1. Twee minuten later was de thuisploeg doeltreffend. Peter Straver dolde eerst twee Amersfoortse spelers en schoof de bal beheerst onder de vergeefs vallende doelman door. In de tweede helft bepaalde CDW het spelbeeld, maar kwam het niet tot scoren. Straver kreeg twee goede kansen. Twee minuten in blessuretijd ging APWC er alsnog met beide punten vandoor. Een vrije trap werd hoog bij de tweede paal ingebracht en vandaar achter van Gelderen gekopt.
18 september 1994: Zwaluwen Vooruit – CDW (0-4)
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren, Gerbert Wiegers, Peter Straver.
Scoreverloop: 20e minuut 0-1 (Gerbert Wiegers), 31e minuut 0-2 (Peter Straver), 0-3 (Gerbert Wiegers), 0-4 (Peter Straver).
Verslag: Al na twintig minuten kwam CDW op 1-0. Volgens de Utrechters uit een mislukte voorzet van Gerbert Wiegers, volgens de CDW-aanhang was de actie van Wiegers een bewuste. Het resultaat was hetzelfde: 1-0 voor de bezoekers. Daarvoor was de thuisploeg al goed weggekomen toen een knal van Ruud Onink op de paal belandde. Na een half uur werd een misverstand in de achterhoede door Peter Straver afgestraft, 0-2. De tweede helft was nog geen minuut oud of de thuisploeg kreeg een penalty na een overtreding van Patrick de Ligt. Robin van Gelderen stopte de strafschop bekwaam. Vijf minuten later behoedde van Gelderen zijn ploeg opnieuw voor een tegendoelpunt door de inzet van een doorgebroken speler te pareren. Wiegers maakte uit een corner 3-0 en Straver bepaalde de eindstand uit een strafschop op 0-4.

25 september 1994: CDW – Maarssen (3-1) 

Opstelling: Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Gerbert Wiegers (Herman Wiegers), Peter Straver, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren, Robin van Gelderen.
Scoreverloop: 7e minuut 1-0 (Gerbert Wiegers), 32e minuut 2-0 (Paul Piet), 41e minuut 2-1, 75e minuut 3-1 (Peter Straver)
Verslag: Drie persoonlijke fouten deden Maarssen de das om. Al na vijf minuten ging de keeper van Maarssen in de fout op een inzet van Gerbert Wiegers, 1-0. Paul Piet strafte na 30 minuten een verdedigingsfout af, 2-0. Kort voor rust kwam Maarssen terug tot 2-1. Na de rust drongen de gasten verder aan, maar het was CDW dat opnieuw scoorde. Een schot van Gerbert Wiegers werd door de onfortuinlijke keeper in de voeten van Peter Straver geslagen, die simpel scoorde. Het laatste gedeelte van de wedstrijd moest Maarssen met 10 man verder, omdat de goed leidende scheidsrechter Hoogendoorn een tweede gele kaart gaf aan Martin Wenneker na het vasthouden van een doorgebroken speler.Terug

2 october 1994: CDW – ’t Gooi (2-1)
Opstelling: Robin van Gelderen, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Gerbert Wiegers (John Giebels), Peter Straver, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren (Antoine Huizenga), Bart Jan Eissens.
Scoreverloop: 30e minuut 1-0 (Paul Piet), 82e minuut 1-1, 87e minuut 1-2 (Peter Straver).
Verslag: CDW was de betere ploeg en het vele balbezit mondde in het eerste half uur uit in de eerste treffer. Paul Piet ging goed door en schoot prachtig binnen. Net voor de thee werd het bijna 2-0. Een voorzet van Paul Piet kwam bij Peter Straver terecht die de bal fraai op zijn schoen nam, maar de doelman van de gasten had een meesterlijke reflex in petto. In de tweede helft werden de bezoekers beter en acht minuten voor tijd kwam dan ook de gelijkmaker. Bart Jan Eissens en Paul Piet hadden een communicatiestoornis en een speler van ’t Gooi profiteerde daar handig van, 1-1. Vijf minuten later veroverde CDW toch beide punten. Uit een counter kwam Peter Straver alleen voor de keeper, die hij knap uitspeelde, 2-1.

16 october 1994: de Meern – CDW (2-6)
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Gerbert Wiegers (Eric van Lavieren), Peter Straver (Rob Hagelaar), Paul Wijman, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens.
Scoreverloop: 18e minuut 0-1 (Ruud Onink), 38e minuut 1-1, 41e minuut 1-2 (Ruud Onink), 51e minuut 1-3 (Peter Straver), 56e minuut 2-3, 78e minuut 2-4 (Peter Straver), 85e minuut 2-5 (Edwin Korthorst), 88e minuut 2-6 (Bart Jan Eissens)
Verslag: Inzet was de strijd om de eerste periodetitel. De Meern en CDW stonden vooraf op een gedeelde tweede plaats, met slechts een punt achterstand op koploper Hercules. En Hercules was CDW’s tegenstander van volgende week. In een aftastend begin van beide ploegen kwamen de eerste doelpogingen van de Meern. Maar deze acties konden doelman Robin van Gelderen nog niet verontrusten. Na een kwartier kwam de ploeg van Gijs Brouwer (Ton Goené was vanwege een sterfgeval in zijn vriendenkring afwezig) wat uit zijn schulp. Dit resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor het doel van de Meern. Eerst kon de Meernse keeper nog redding brengen op een kopbal van Peter Straver, maar in de 18e minuut had hij geen antwoord op een schot van elf meter van Ruud Onink, 0-1. Met goed veldspel hield CDW het initiatief. De achterhoede gaf geen kansen weg en de spitsen bleven gevaarlijk. Doelpunten bleven echter uit totdat Bart Jan Eissens in de 38e minuut een vrije trap veroorzaakte op zo’n 20 meter van het doel. Deze bal viel met geluk voor de Meernse spits, die dit buitenkansje bekwaam verzilverde, 1-1. CDW liet zich niet uit het veld slaan en trok direct weer ten aanval. Dat resulteerde enige minuten later in de 1-2. Paul Piet ging op rechts goed door en bediende Ruud Onink die zijn tweede treffer van de middag aantekende. Na rust werd de Meern direct goed vastgezet. Ruud Onink stuurde Marco Kosterman op de vleugel weg. Kosterman haalde de achterlijn en gaf voor. Goaltjesdief Peter Straver kopte de bananenbal in tot 1-3. De sfeer in het veld werd grimmiger en CDW liet zich uit het goede spel halen. Niet goed verdedigen resulteerde in de 2-3, waarmee CDW onnodig in de problemen kwam. De Meern kreeg een aantal kansen en kansjes, de bezoekers hadden het moeilijk. Het agressieve spel van de Meern deed bijna CDW de das om, maar velde uiteindelijk de thuisploeg zelf. 25 minuten voor tijd ontving de voorstopper van de Meern een rode kaart na een overtreding op Peter Straver. Dit was voor Straver de ideale situatie, zijn directe tegenstander weg en ruimte doordat de Meern moest aanvallen. Goed keeperswerk en de lat voorkwamen in eerste instantie Wijks succes, maar na een hoge verre bal wist Straver zich na wat kappen en draaien vrij te spelen en oog in oog met de keeper maakte hij geen fouten, 2-4. In een van de volgende aanvallen kwam Gerbert Wiegers in onzachte aanraking met een reclamebord. Hij moest zich door Eric van Lavieren laten vervangen. De wil van de tegenstander was echter gebroken. De Meern geloofde er niet meer in en hield open huis. 5 minuten voor tijd tekende Edwin Korthorst de 2-5 aan en kort voor tijd pikte ook voorstopper Bart Jan Eissens nog een doelpunt mee, 2-6.

23 october 1994: CDW – Hercules (2-1)
Opstelling: Robin van Gelderen, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Gerbert Wiegers (Rob Hagelaar), Peter Straver, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren (Herman Wiegers), Bart Jan Eissens.
Scoreverloop: 33e minuut 0-1, 45e minuut 1-1 (Peter Straver), 90e minuut 2-1 (Peter Straver)
Verslag: Opnieuw zat Gijs Brouwer op de bank als trainer van CDW. Hoofdtrainer Ton Goené was vanwege een sterfgeval in zijn vriendenkring afwezig. Bij CDW ontbraken ook de geblesseerde John Giebels, Eric Stokkers en Peter Bootsma en de door griep gevelde Patrick de Ligt. Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen voor de winst speelden. De inzet was ook duidelijk: de winnaar was koploper en had de beste uitzichten op het binnenhalen van de eerste periode. Hercules was in het begin sterker en stelde Robin van Gelderen enkele malen op de proef. Na 20 minuten nam CDW het heft in handen. Gerbert Wiegers zag een schot gestopt en Peter Straver werd tot tweemaal toe van scoren gehouden door de goed ingrijpende Utrechtse doelman. Na 35 minuten raakte Paul Wijman geblesseerd. Hercules profiteerde meteen en joeg de 0-1 in de touwen. CDW bleef zoeken naar de gelijkmaker. Diep in blessuretijd passeerde Peter Straver drie verdedigers en liet ook de keeper kansloos, 1-1. In de tweede helft bleven beide ploegen aanvallen. Zo ontstonden er gevaarlijke situaties voor beide doelen, zonder dat dat tot doelpunten leidde. Een hoosbui tien minuten voor tijd zorgde voor een niet voorspelbare afloop. Vijf minuten voor tijd kreeg Hercules de beste kans, maar de Utrechtse counter werd door Robin van Gelderen prima gepareerd. Het duurde opnieuw tot in de blessuretijd voordat de beslissende goal viel. Eric van Lavieren kopte de bal richting doel en in zijn loop schoot Peter Straver de bal tegen de touwen, 2-1. En alsof de weergoden meekeken luwde de wind en brak de zon door. Het eindsignaal klonk en CDW mocht zich koploper noemen.

6 november 1994 CDW – Baarn (2-1) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink (Eric Klarenbeek), Gerbert Wiegers, Peter Straver, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Eric van Lavieren (Harald Wieman), Bart Jan Eissens.
Scoreverloop: 1-0 (Peter Straver), 70e minuut 2-0 (Harald Wieman), 2-1
Verslag: Het was geen beste wedstrijd, maar de koploper kon weer twee punten bijschrijven. Baarn was vooral in de beginfase sterker dan CDW. Dat resulteerde in een goede kans, maar alleen voor doelman Robin van Gelderen schoot de Baarnse aanvaller naast. De thuisploeg leek in de eerste helft steeds een stapje te laat te zijn, maar kwam toch op voorsprong. Peter Straver ging goed door, maar werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Hij benutte de penalty zelf, 1-0. In de tweede helft combineerde CDW beter en was het sterker. Twintig minuten voor tijd tikte de ingevallen Harald Wieman de bal handig onder de Baarnse keeper door, 2-0. Na dit doelpunt verslapte CDW wat. Baarn profiteerde en scoorde de 2-1. Straver kreeg nog een aantal kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

13 november 1994: DOS – CDW (1-1) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Gerbert Wiegers (60-Harald Wieman), Peter Straver, Paul Wijman (66-Rob Hagelaar), Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens.
Scoreverloop: 72e minuut 1-0, 75e minuut 1-1 (Harald Wieman).
Verslag: CDW had aan een punt genoeg om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat dat ook zou lukken. De ploeg uit Wijk liet zich de kaas aardig van het brood eten. Het was dan ook een wonder dat DOS voor rust niet wist te scoren. Mogelijkheden waren er wel, maar doelman Robin van Gelderen weigerde in de malaise te delen en bracht de Utrechters met enkele “onmogelijke” reddingen tot wanhoop. Zelfs een strafschop van John van der Linden kon van Gelderen niet doen capituleren. CDW kwam niet verder dan een paar kansjes, maar niets dat de Utrechtse doelman echt kon verontrusten. Na rust kwam een herboren CDW uit de kleedkamers. DOS werd onder druk gezet en de kansen bleven niet uit. Na een kwartier was CDW uitgeraast en nam de thuisploeg het heft weer in handen. Deze keer met succes, want in de 72e minuut werd Robin van Gelderen dan toch gepasseerd. Die voorsprong bleef niet lang bestaan, want 3 minuten later zette Patrick de Ligt vanaf de vleugel voor op Harald Wieman, die de keeper met een snoekduik kansloos liet, 1-1. In de rest van de wedstrijd hadden beide ploegen nog kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De eerste periodetitel was binnen.

20 november 1994: BVC – CDW (1-0) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Peter Straver, Edwin Korthorst, Peter Bootsma, Herman Wiegers (Rob Hagelaar).
Scoreverloop: 25e minuut 1-0
Verslag: CDW begon behoorlijk gehandicapped aan de wedstrijd. Hoewel Peter Bootsma na een langdurige blessure-periode voor het eerst dit seizoen fit genoeg was om te spelen bleef de blessurebank goed gevuld. Daar kwamen dan nog de tegen DOS geblesseerd geraakte Gerbert Wiegers en Paul Wijman bij. Bovendien was Bart Jan Eissens geschorst. De wedstrijd begon matig. BVC had de beste kansen. De schaarse aanvallen die de bezoekers daar tegenover zetten konden de Biltse defensie niet beangstigen. In de 25e minuut was het raak, de Biltse voorhoede liet Robin van Gelderen met een droge schuiver kansloos. CDW probeerde het daarna wel, maar kon geen potten breken. In de tweede helft viel CDW steeds massaler aan, maar het meeste gevaar kwam toch uit de Biltse counters.

27 november 1994: CDW – PVCV (3-1)
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens, Peter Bootsma, Herman Wiegers.
Scoreverloop: 23e minuut 1-0 (Lars Piet), 35e minuut 2-0 (Paul Piet), 85e minuut 2-1, 88e minuut 3-1 (Harald Wieman).
Verslag: De gasten kwamen onverwacht aanvallend uit de startblokken. CDW was verrast, maar de goed spelende verdediging wist de openingsfase zonder kleerscheuren door te komen. Daarna nam CDW het initiatief. Precies halverwege de eerste helft nam de thuisploeg de leiding, een sterke actie van Peter Straver op rechts besloot hij met een pass op de mee opgekomen Lars Piet die vanaf 12 meter de bal onder de keeper doorschoot. CDW putte inspiratie uit die niet echt verdiende voorsprong en ging beter spelen. In de 35e minuut had dat succes, Peter Straver trok weg uit de spits en nam zijn tegenstander mee. Paul Piet profiteerde optimaal van de geboden ruimte, hij slalomde langs twee verdedigers en liet de keeper kansloos, 2-0. In de tweede helft viel PVCV weer gretig aan, zonder de Wijkse defensie daarmee te verontrusten. En ook nu nam de thuisploeg na de eerste stormlopen het initiatief over. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat er weer werd gescoord. Herman Wiegers kreeg een opspringende bal ongelukkig tegen zijn bovenarm, strafschop besliste de scheidsrechter. De aanvoerder van PVCV liet Robin van Gelderen kansloos, 2-1. Het antwoord van CDW kwam onmiddelijk, de op rechts vrijgespeelde Harald Wieman had vrij baan en schoot de bal onhoudbaar binnen, 3-1. PVCV probeerde in de slotfase nog van alles, maar de beste kansen waren voor CDW. Gescoord werd er niet meer.

4 december 1994: CDW – Olympia (1-2) 
Opstelling: Harald Wieman, Patrick de Ligt, Lars Piet (Frank Brouwer), Marco Kosterman, Paul Piet, Ruud Onink, Peter Straver, Edwin Korthorst, Peter Bootsma, Herman Wiegers, Jos Vernooy.
Scoreverloop: 1-0 (Harald Wieman), 1-1, 1-2
Verslag: CDW was al danig verzwakt en moest het ook nog eens doen zonder de geblesseerde doelman Robin van Gelderen. Jos Vernooy was zijn vervanger. Harald Wieman bracht de thuisploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na de thee ging de achterhoede van CDW danig in de fout en kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, 1-1. Een misverstand tussen Vernooy en Wieman luidde de tweede treffer voor de gasten in. Bij een hoge voorzet wisten beide spelers niet goed wat te doen, waarop Wieman de bal fraai in eigen doel kopte. CDW ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in de nederlaag af te wenden.

11 december 1994: APWC – CDW (1-1) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco Kosterman (Gerbert Wiegers), Paul Piet, Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens (Rob Hagelaar), Peter Bootsma, Herman Wiegers.
Scoreverloop: 40e minuut 1-0, 45e minuut 1-1 (Peter Bootsma)
Verslag: Na de nederlaag tegen Olympia leed CDW opnieuw puntverlies. Na ruim een half uur in de eerste helft kwam de thuisploeg op 1-0, maar in de extra tijd van de eerste helft scoorde Peter Bootsma de 1-1. De tweede helft was nog geen tien minuten oud of een speler van APWC kon na een tweede gele kaart gaan douchen. Met tien tegen elf kreeg CDW nogal wat kansen. Peter Straver kreeg een mogelijkheid maar scoorde niet. Harald Wieman schoot de bal richting bovenhoek, maar de keeper redde fraai. Wieman kwam later ook nog alleen voor de keeper te staan, maar schoot tegen de sluitpost op. Zo bleef het 1-1.

wedstrijd 14: ’t Gooi – CDW (8-3) 

Opstelling: Robin van Gelderen, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, John Giebels, Ruud Onink (Herman Wiegers), Gerbert Wiegers, Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens, Peter Bootsma (Frank Brouwer).
Scoreverloop: 21e minuut 1-0, 38e minuut 2-0, 43e minuut 3-0, 44e minuut 4-0, 45e minuut 5-0, 47e minuut 6-0, 50e minuut 7-0, 70e minuut 7-1 (Gerbert Wiegers), 71e minuut 7-2 (Peter Straver), 78e minuut 7-3 (Peter Straver), 80e minuut 8-3.
Verslag: De hervatting van de competitie werd geen overdeeld succes. Sterker nog, het werd een regelrechte catastrofe. Met John Giebels, Ruud Onink en Gerbert Wiegers weer in de ploeg leek CDW in ieder geval op het middenveld aan kracht gewonnen te hebben. Daartegenover stond de afwezigheid van verdedigers Patrick de Ligt en Paul Wijman. In de eerste twintig minuten hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. ’t Gooi viel meer aan, maar CDW onderscheidde zich met een aantal goede counters. Toch was de 1-0 voorsprong voor ’t Gooi niet onverdiend. De Hilversummers namen bezit van het middenveld en zetten CDW onder druk. In de 38e minuut probeerde de Wijkse ploeg weer iets aanvallends en dat werd direct afgestraft, 2-0. CDW was totaal van slag en kreeg in de resterende minuten van de eerste helft nog 3 doelpunten te slikken. Direct na rust werd het ook nog 6-0 en 7-0 en donkere wolken pakten zich samen. Dubbele cijfers hingen in de lucht. De 7-0 deed CDW echter ontwaken. De ploeg nam zelfs het initiatief weer en wist de schade tot 8-3 te beperken.

wedstrijd 15: CDW – de Meern (4-2)
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, John Giebels, Ruud Onink, Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens, Herman Wiegers.
Scoreverloop: 16e minuut 0-1, 30e minuut 1-1 (Herman Wiegers), 46e minuut 2-1 (Bart Jan Eissens), 70e minuut 3-1 (Peter Straver), 72e minuut 4-1 (Peter Straver), 80e minuut 4-2.
Verslag: De thuisploeg speelde niet denderend, maar herstelde zich goed na het debacle van vorige week tegen ’t Gooi. De Meern kwam na een kwartier op 0-1. Na een klein half uur verkeek de Meernse keeper zich op een inzet van Herman Wiegers, 1-1. John Giebels raakte voor rust nog de lat. Meteen na de rust zorgde Bart Jan Eissens via een imposante rush voor 2-1. Peter Straver scoorde twee maal en bracht daarmee de stand op 4-1. Tien minuten voor tijd veroorzaakte Lars Piet een strafschop. Deze werd benut, waarmee de einstand op 4-2 werd bepaald.

wedstrijd 16: Hercules – CDW (4-3)

Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Lars Piet, Marco Kosterman, John Giebels, Ruud Onink, Gerbert Wiegers, Peter Straver, Bart Jan Eissens, Peter Bootsma, Herman Wiegers.
Scoreverloop: 26e minuut 1-0, 28e minuut 2-0, 45e minuut 3-0, 45e minuut 3-1 (Peter Straver), 46e minuut 4-1, 61e minuut 4-2 (John Giebels), e minuut 4-3 (Harald Wieman).
Verslag: De topper van het seizoen werd in feite beslist door de scheidsrechter. De thuisploeg begon fel tegen een beter CDW. Grove overtredingen tegen met name Gerbert Wiegers en Peter Straver werden met de mantel der liefde bedekt. Aanslagen op Harald Wieman en Ruud Onink leverden slechts geel op. In de 26e minuut nam Hercules tegen de verhouding in een voorsprong. CDW was even van slag en twee minuten later viel de 2-0. In blessuretijd werd het zelfs 3-0 en de wedstrijd leek beslist. Op dat moment ontdekte de scheids dat hij wat weinig kaarten had getrokken en tracteerde drie CDW-ers om onduidelijke redenen op geel. Kort voor rust verzilverde Peter Straver een strafschop, 3-1. Na rust viel CDW aan, maar na 10 minuten besloot de scheids de Wijkse ploeg uit haar lijden te verlossen. Gerbert Wiegers ontving een doodschop en werd daarvoor bestraft met zijn tweede gele kaart. CDW was even van slag, Hercules profiteerde en schoot de 4-1 in de touwen. De gasten toonden echter veerkracht en gingen op zoek naar een doelpunt. Een kwartier na rust werd dit zoeken beloond, na goed doorzetten van Peter Straver scoorde John Giebels de 4-2. Even later kon een Herculaan met een onduidelijke tweede gele kaart vertrekken en was het weer tien tegen tien. Er volgde een fase waarin beide ploegen kansen kregen, maar gescoord werd er niet. Het volgende wapenfeit kwam weer van de arbiter, die als enige een overtreding van Peter Straver zag en hem daarvoor twee maal geel gaf. Ook hij kon voortijdig gaan douchen. Harald Wieman scoorde nog 4-3, maar meer zat er niet in.

wedstrijd 17: CDW – Zwaluwen Vooruit (2-1) 

Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt, Lars Piet, Marco kosterman, Ruud Onink, Peter Bootsma, Edwin Korthorst, John Giebels, Peter Straver, Paul Piet, Gaby Uljee
Scoreverloop: 1-0 (Gaby Uljee), 1-1, 2-1 (Peter Straver).
Verslag: CDW ondervond de naweeën van de wedstrijd tegen Hercules. Maar liefst vier spelers waren geschorst. Toch speelde de ploeg in de eerste helft goed en kreeg nogal wat kansen. Maar Peter Straver miste scherpte toen hij tweemaal de bal voor het intikken had. De gasten kwamen ook tweemaal voor keeper Robin van Gelderen, maar zij misten eveneens. Uit een corner van Paul Piet scoorde voorstopper Gaby Uljee met het hoofd de 1-0. In de tweede helft drongen de Utrechters aan en maakten de gelijkmaker. De wedstrijd leek gespeeld, maar Straver toonde eens te meer aan een gevaarlijke spits te zijn, hij scoorde de winnende, 2-1.

12 maart 1995: Maarssen – CDW (5-3) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt (Harald Wieman), Lars Piet, Marco Kosterman, Paul Piet, John Giebels, Ruud Onink, Peter Straver, Edwin Korthorst (Rob Hagelaar), Bart Jan Eissens, Peter Bootsma.
Scoreverloop: 1e minuut 1-0, 41e minuut 2-0, 45e minuut 3-0, 61e minuut 3-1 (Peter Straver), 77e minuut 4-1, 79e minuut 4-2 (Rob Hagelaar), 85e minuut 4-3 (Peter Straver).
Verslag: Er was nog geen minuut gespeeld, na 52 seconden nam Maarssen de leiding, 1-0. Die tik dreunde even door in het Wijkse kamp. Het lukte de ploeg niet om grip op de wedstrijd te krijgen. Aan het einde van de eerste helft werd het dan ook 2-0 en net voor rust zelfs 3-0 vanuit een door Lars Piet veroortzaakte strafschop. Lars werd voor deze actie beloond met zijn tweede gele kaart en mocht dus voortijdig vertrekken. Na rust kwam CDW goed uit de startblokken. De numerieke minderheid leek de ploeg beter te liggen, er werd behoorlijk gespeeld. Zeker nadat Peter Straver een hoge voorzet van Ruud Onink in schoot was er nog hoop op een puntje. Die hoop werd in de 77e minuut weer getemperd, Maarssen counterde naar 4-1. Binnen twee minuten werd het daarna 4-2, door een fraaie kopbal van Rob Hagelaar. Toen Peter Straver in de 85e minuut de 4-3 inkopte leek een sensatie toch nog mogelijk te zijn. CDW drong sterk aan, maar Maarssen benutte een counter en zette de eindstand 5-3 op het bord.

19 maart 1995: CDW – DOS (1-1) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Patrick de Ligt (Harald Wieman), Marco Kosterman, Paul Piet, John Giebels, Ruud Onink, Gerbert Wiegers, Peter Straver (Marco van Bemmel), Bart Jan Eissens, Herman Wiegers, Rob Hagelaar.
Scoreverloop: 27e minuut 1-0 (Peter Straver), 35e minuut 1-1.
Verslag: Het door blessureleed en schorsingen geteisterde CDW kwam opnieuw niet tot winst. Na een kleine twintig minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans, de kopbal van Bart Jan Eissens ging maar net naast. Na een lange pass van Ruud Onink verslikte de Utrechtse verdediging zich in de bal. Peter Straver strafte het foutje meteen af, 1-0. Meteen na de aftrap leek DOS terug te slaan, maar de bal belandde op de lat. Kort voor rust viel de gelijkmaker. In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen, zo schoot Harald Wieman een vrije kans in het zijnet en lobde John Giebels de bal van grote afstand net naast het doel. De stand 1-1 werd niet meer gewijzigd.

2 april 1995: Baarn – CDW (5-1) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman, Lars Piet, Marco Kosterman, Ruud Onink (Rob Hagelaar), Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens, Peter Bootsma, Herman Wiegers, Gaby Uljee.
Scoreverloop: 8e minuut 1-0, 8e minuut 2-0, 51e minuut 3-0, 60e minuut 3-1 (Peter Straver), 75e minuut 4-1, 89e minuut 5-1.
Verslag: Door het uit competitie nemen van APWC waren er voor CDW opeens weer kansen op het kampioenschap. Deze kans was aan de door blessures en schorsingen geplaagde ploeg echter niet besteed. De balans in het team was zoek en met de rust keek CDW al tegen een 2-0 achterstand aan. Meteen na de rust kreeg Peter Bootsma een goede kans, maar hij was niet resoluut genoeg in de afwerking. De thuisploeg liep uit naar 3-0 voordat CDW iets terug kon doen. Harald Wieman werd neergelegd, Peter Straver benutte de strafschop, 3-1. Maar Baarn liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Een kwartier voor tijd viel de 4-1 en net voor het eindsignaal werd Robin van Gelderen zelfs voor de vijfde keer gepasseerd.

23 april 1995: CDW – BVC (4-0) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Harald Wieman (66-Barry Brouwer), Paul Piet, John Giebels, Peter Straver, Edwin Korthorst, Bart Jan Eissens, Peter Bootsma, Herman Wiegers, Marco van Bemmel, Antoine Huizenga (46-Martin Abbing).
Scoreverloop: 27e minuut 1-0 (Peter Straver), 40e minuut 2-0 (Peter Straver), 53e minuut 3-0 (Peter Straver), 66e minuut 4-0 (Peter Straver).
Verslag: BVC kwam het best uit de startblokken en toen de scheidsrechter in de 6e minuut de bal op de stip legde na een sliding van Marco van Bemmel, leek er een vroege achterstand aan te komen. Namens BVC zette topschutter Eric Biljard zich namelijk achter de bal en die faalt zelden. Zijn schot ging echter via de paal naast. BVC bleef de betere ploeg, maar ging slecht met de kansen om. Dat deed CDW beter. De eerste keer dat Peter Straver goed werd aangespeeld was het meteen raak, 1-0. De thuisploeg werd sterker en toen Harald Wieman een strafschop afdwong faalde Peter Straver niet vanaf elf meter, 2-0. Direct na rust kreeg BVC opnieuw een strafschop. Nu strandde Bilgard op de voortreffelijk keepende Robin van Gelderen. Kort daarna werd Peter Straver aangespeeld door Herman Wiegers. Hij draaide weg en scoorde de 3-0. CDW bleef het beste van het spel houden. In de 66e minuut scoorde Peter Straver de 4-0 uit een strafschop. Daarna gebeurde er weinig meer.

wedstrijd 22: PVCV – CDW (3-3) 
Opstelling: Paul Piet, Peter Straver, Paul Wijman, Edwin Korthorst, Ruud Onink, Peter Bootsma, Herman Wiegers, Jos Vernooy, Jeroen Denis (Antoine Huizenga), Roland Versteeg (Berry Klomp), Frank Brouwer
Scoreverloop: 11e minuut 1-0, 34e minuut 2-0, 59e minuut 2-1 (Antoine Huizenga), 61e minuut 3-1, 70e minuut 3-2 (Paul Wijman), 89e minuut 3-3 (Peter Straver)
Verslag: CDW nam geen enkel risico in de laatste wedstrijd van het seizoen. Basisspelers die bij een gele kaart zouden worden geschorst en spelers met lichte blessures werden gespaard voor de beslissingswedstrijd tegen Baarn. Om nog eens meer aan te geven dat het ging om een veredeld tweede elftal werd de ploeg gecoached door tweede trainer Gijs Brouwer. Peter Straver was wel van de partij, hij had nog kans om regionaal topscorer te worden. Peter Straver kreeg meteen een kans om te scoren, maar het was het beter uit de startblokken gekomen PVCV dat in de 11e minuut de score opende. Keeper Jos Vernooy was druk bezig om de muur te posteren bij een vrije schop, maar niemand had de tegenwoordigheid van geest om voor de bal te gaan staan. Een eitje voor PVCV, dat het Wijkse cadeautje direct incasseerde, 1-0. Net als het eerste doelpunt was ook de 2-0 een gevolg van wanorde in de Wijkse defensie. Een hoge voorzet van links belandde in de doelmond. Keeper Jos Vernooy kwam op een ongelukkig moment zijn doel uit en via de schouder van een Vleutenaar belandde de bal in het doel, 2-0. CDW kreeg wel een paar kansen in de eerste helft, maar wist die niet te verzilveren. In de tweede helft was CDW beter. Dat leidde in de 59e minuut tot de 2-1. Herman Wiegers legde de bal panklaar voor en invaller Antoine Huizenga kopte de 2-1 binnen. Direct daarna profiteerde PVCV van weer een verdedigingsfout en de marge was weer twee. CDW voerde de druk op. Toen Paul Wijman een corner van Frank Brouwer benutte waren er nog 20 minuten te spelen. CDW zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren, maar de uitblinkende invaller keeper van PVCV voorkwam een aantal keren dat Peter Straver zijn doelpuntje meepikte. Maar in de voorlaatste minuut was ook hij kansloos toen de Wijkse spits alleen op hem af ging. Geroutineerd werd de keeper omspeeld en de 3-3 eindstand was bereikt.

Wedstrijd om het klasseperiodekampioenschap: CDW – Baarn (1-2) 
Opstelling: Robin van Gelderen, Gaby Uljee, Patrick de Ligt (Herman Wiegers), Edwin Korthorst, Gerbert Wiegers, Harald Wieman, Ruud Onink, Lars Piet (Eric van Lavieren), John Giebels, Peter Straver, Peter Bootsma.
Scoreverloop: 14e minuut 0-1, 55e minuut 0-2, 60e minuut 1-2 (Peter Straver).
Verslag: In de op het veld van Zeist gespeelde beslissingswedstrijd tegen Baarn verspeelde CDW voor de derde keer de kans op promotie. CDW was technisch beter, maar de vechtlust van Baarn was beslissend. Het verschil was al van het begin af aan duidelijk. CDW combineerde beter, maar werd daarmee niet gevaarlijk. Baarn hanteerde veelvuldig de lange bal en joeg fanatiek bij balbezit van CDW. Het slechte veld werkte ook niet in het voordeel van de Wijkse ploeg. Baarn nam in de 14e minuut de leiding en dat was volkomen verdiend. geschutter in de achterhoede werd bekwaam door Baarn afgestraft, 0-1. Na 20 minuten kreeg CDW wat vat op het spel, de druk op het Baarnse doel nam toe, maar de uitstekende Baarnse keeper stond Wijks succes in de weg. In de laatste tien minuten van de eerste helft dreigde Baarn overspeeld te raken, maar CDW verzuimde dit overwicht in doelpunten uit te drukken. In de tweede helft zette Baarn weer orde op zaken.