4×4 afsluitweekend weer een waar voetbalfeest!

Door Sander van Loon op om

CDW is er ook dit jaar weer in geslaagd om het traditionele CDW 4×4 Afsluitweekend te organiseren voor de jongste voetballers van CDW. Op 29 en 30 juni speelden de Mini’s t/m JO13, zo’n 150 in totaal een 4 tegen 4-/5 tegen 5 toernooi.

De organisatie had dit jaar de laatste week voor het toernooi nog een extra uitdaging: de weergoden voorspelden tropische temperaturen dit weekend en werd er door de organisatie een hitteplan opgesteld.

Dit hield in:

 • 2 minuten drinkpauze na 9 minuten te hebben gespeeld (i.p.v. 1 lange wedstrijd van 20 minuten)
 • extra watertappunt gecreëerd om bidons/flesjes te kunnen vullen
 • er waren extra flesjes water voor de kinderen ingekocht
 • op alle 12 speelveldjes stond een emmer met water met spons ter verkoeling
 • er waren extra ijsjes ingekocht
 • er waren extra schaduwplekken gecreëerd
 • alle kleedkamers waren geopend, tussen en tijdens de wedstrijden door
 • er vond afstemming plaats met het bestuur en Stichting Wijksport

Daarnaast werden de afmetingen van de velden zowel bij 4×4 en 5×5 kleiner gemaakt en werden de kinderen nauwlettend in de gaten gehouden door de organisatie.

Na het openingswoord van Maarten werden de kinderen verrast door een warming-up van Merel van dansschool MBition. Toen dit idee ontstond had de organisatie er geen rekening mee gehouden dat het 30 graden zou worden maar de kinderen sprongen er niet minder om.

De kids waren in ruim 26 teams ingedeeld met allemaal prachtige clubnamen van de championsleague en met als opening bij de MINI’s Real Madrid tegen Barcelona en een veld ernaast AJAX-PSV. De spanning was voelbaar maar het plezier en vreugde staat voorop bij het 4 x 4 toernooi en dat was ook mooi te zien bij de allerkleinste talenten van CDW.

Tijdens de poulewedstrijden werden er ook diverse spelonderdelen afgewerkt waar uiteraard het voetbalplezier centraal stond.

 • Penalty schieten op 2 echte keepers
 • Zo hard mogelijk schieten met een snelheidsmeter
 • Traptechniek testen met Shoot the Hole (mikken in gaten in een goal)
 • Shoot the Dart (darten met voetballen op een megagroot dartbord)

De kids werden tussen de middag voorzien van een lunch en andere lekkernijen zodat de batterij weer opgeladen kon worden.

Aan het eind van de middag werden de kids in diverse groepen ingedeeld en na een welverdiend bord patat met een snack en een overheerlijk ijsje kon het avondprogramma van start.

Het avondprogramma begon met een ware pannashow waarbij enkele kids de kans kregen om tegen de toppers TomV (Nederlands kampioen Freestyle) en Jeand Doest (Wereldkampioen Panna) hun uiterste best te doen in een 1 tegen 1 duel. Vervolgens konden de kids in circuitvorm nog diverse onderdelen afwerken zoals: Latje schieten, Voetbalbowling, Voetbalcurling, Shoot the Dart, Voetbalvolley, Bingo, panna met Jeand Doest, Freestyle met TomV en Voetbalsjoelen. De kids hebben enorm genoten en nadat het laatste spelonderdeel was afgewerkt konden de kids na een lange dag lekker naar huis.

De zondag stond in het teken van de laatste 4×4 poulewedstrijden en de finalerondes. Om 11 uur werden alle wedstrijden stilgelegd en mocht iedereen zich verzamelen inclusief alle ouders rond de 16 meter voor de finale van de penalty bokaal. De spanning was voelbaar door de vele enthousiaste aanmoedigingen door alle supporters rondom de deelnemers. Na 4 spannende afvalrondes in elke leeftijdscategorie kwamen er 4 kampioenen uit en konden we verder met de finalerondes van het 4×4 en 5×5. Nadat alle wedstrijden waren afgewerkt werd er in de bestuurskamer de uitslagen berekend en 10 minuten later begon onze voorzitter René Gompel met een korte speech om vervolgens de microfoon over te geven aan de organisatie die elke individuele winnaar van de activiteiten naar voren riepen om de prijsjes uit te delen. Vervolgens werden de winnende teams naar voren geroepen om hun prijsjes in ontvangst te nemen. De overige kids werden beloond met een medaille om de nek en ging iedereen moe en voldaan richting huis.

De organisatie van het 4 x4 afsluitweekend kijkt wederom terug op een succesvol voetbalfeest weekend waar alle kinderen als grote winnaar uit de bus zijn gekomen en waar het voetbalplezier voorop stond. Om dit toernooi goed te kunnen laten verlopen zijn wij afhankelijk van vele vrijwilligers en behulpzame ouders, die belangeloos hun medewerking verlenen. Zij zijn het verlengstuk van de organisatie en staan klaar om onze jeugd in staat te stellen om datgene te doen wat velen samen met hen graag doen: voetballen! Uiteraard gaat onze dank ook uit naar alle sponsoren die zich de afgelopen weken gemeld hebben om de boodschappen-sponsorlijst te vullen en of donaties hebben gedaan dus wij willen namens de vele kids zeggen: Alle sponsors BEDANKT voor jullie donatie!

Bedankt voor deze fantastische 31e editie en wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en tot volgend seizoen!

Met sportieve groet,
De organisatie van het 4×4 Afsluitweekend


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*