NOODKREET

Door Sander van Loon op om

Beste CDW’ers,

De afgelopen 3 weken zijn we weer gestart met het seizoen en hebben we allemaal ondervonden wat voetballen is met de Corona regels.

Dat het niet is wat we gewend zijn en het lastig is om de regels in acht te houden is begrijpelijk maar ook pijnlijk duidelijk geworden.

Het is daarom dat wij als bestuur een zeer dringend beroep op jullie doen, om niet te zeggen een noodkreet naar jullie uitslaan. Het gaat niet goed met de naleving van de Corona regels.

Veel van ons houden zich er niet aan en nemen een loopje met hun eigen gezondheid en die van anderen. Vrijwilligers die wijzen op de regels worden genegeerd of erger, krijgen allerlei verwensingen naar hun hoofd. Dit is totaal onacceptabel. De regels zijn simpel:

  • Hou 1,5 meter afstand
  • Indien je consumeert, ga zitten en niet staan

Het is nu zover dat we 2 dingen kunnen doen:

  1. We gaan ons aan de regels houden en wijzen elkaar op de naleving daarvan. Dan kunnen we blijven voetballen en blijft de kantine open.
  2. We negeren de regels en doen wat we zelf willen.

Dan sluit de kantine en ten gevolge daarvan de vereniging. Dan stopt het voetbal bij CDW en is de club kapot.

We hebben als vereniging de inkomsten uit de kantine keihard nodig om de club draaiende te houden. Vallen deze inkomsten weg dan is het afgelopen met CDW. Dat hebben we dan met elkaar veroorzaakt. Als we doorgaan met de regels negeren zijn we 2 weken van dat moment verwijderd.

Daarom onze noodkreet: Hou je aan de regels en hou afstand van elkaar. Doe het voor jezelf, voor anderen en voor de club!

Gaat dit de komende periode niet goed, dan rest ons geen andere mogelijkheid dan te stoppen met voetbal. Simpelweg omdat we de regels niet kunnen handhaven en het financieel niet draaiende kunnen houden.

We hebben het met elkaar in de hand, alsjeblieft help ons, elkaar en CDW door deze periode heen. Dan kunnen we onze sport nog jaren blijven beoefenen, ook als het even tegenzit en we ons moeten aanpassen.

Bestuur sv CDW


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*