3 keer is scheepsrecht voor CDW in Bekercompetitie

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 12 september 2020 speelde CDW het derde en laatste bekerduel in de KNVB Bekercompetitie. Na een 0-0 ruststand werd tegen de zondag amateurs 2e klasse SO Soest uiteindelijk een 2-1 overwinning gehaald.

Op een gezellig druk en een corona-proof goed georganiseerd Sportpark Mariënhoeve startte CDW de wedstrijd agressief en enthousiast. Op het middenveld werd er hard gestreden in een faire wedstrijd en werden de duels vaak gewonnen. De voortzetting en aansluiting naar de aanval kwam echter pas na 20- 25 minuten op gang. Dit resulteerde in een kopkans in de 25e minuut en een prima schotkans in de 31e voor de als rechtsbuiten opgestelde Pim Plantinga. Net voor rust kwam ook de tegenstander uit Soest, met enkele counteraanvallen goed door, maar keeper Tijn stond zijn mannetje.

Na rust, met de wissel Thijs Wiegers voor Pim kwam er nog wat meer pressie. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, balverlies op het middenveld, sterk opkomen van de linkermiddenvelder, die niet gestopt kon worden door de verder sterk spelende jeugdige Dani Pot, voorzet en 0-1 in de 57e minuut. Met het inbrengen van Lars Mulder voor Rosh Rigter in de aanval en Lennard Nienhaus voor Craig Wilson in de verdediging kwam er duidelijk meer energie en pressing voor CDW en kon ook de sterk spelende aanvoerder Ingmar de Wit meer in het spel betrokken worden. In de 65e min. een kans voor Roderick Sybesma uit een corner, de mannen uit Wijk gaven niet op en geloofden er nog in. Een kwartier voor tijd opnieuw een aanvallende wissel, Gijs Klaassens voor de leeg gespeelde Yoeri Lakerveld en nog meer druk op het doel. En 9 minuten voor tijd viel de 1-1, een corner en een scrimmage voor het doel, Ingmar de Wit schoot gericht en half hoog prachtig de afvallende bal binnen.

Dit gaf de CDW-ers nog meer energie, enkele steekballen op de snelle spitsen kwamen nog  niet goed door, maar uiteindelijk kwam de bal 5 minuten voor tijd uit in de voeten van de ingevallen Lennard. Een sterke rush, van achter uit, dwars over de as van het veld,  een voorzet van rechts in het overvolle strafschop gebied. De bal klutste via het standbeen van Lars achter de doelman 2-1. SO Soest zette nog een paar keer aan, enkele vrije trappen waren nog gevaarlijk, maar uiteindelijk trokken de mannen van Maurice Pot verdiend aan het langste eind. Langzaam maar zeker komen de automatismen en het samenspel er uit, belangrijk is ook de sterke bank en toch wel brede selectie. Iedereen van reservekeeper tot invaller zal hard nodig zijn dit seizoen, om een goed plekje in de competitie te kunnen veroveren.

Aanstaande Zaterdag 19-09-2020 zal de competitie van start gaan 14.30 uur thuis op Mariënhoeve tegen het altijd sterke IJFC uit IJsselstein. Er moet voor de CDW-ers een beter resultaat in zitten dan de 0-3 nederlaag van vorig jaar na een overigens sterke eerste helft (0-0 met voldoende kansen voor CDW) destijds. Komt allen, om onze mannen aan te moedigen en respecteer de COVID-19 reglementen, dan  kunnen we onder de gegeven omstandigheden best nog weer genieten van een mooi potje voetbal.