CDW blijft ondermaats.

Door cdw-1 op om

Vorige week in Nieuwegein tegen JSV was niet best, en na afloop van CDW – Nieuwland kon die conclusie moeiteloos doorgetrokken worden. Dit was het zwakste optreden in een thuiswedstrijd tot nu toe. Oorzaken hoor je achteraf genoeg ; “experts” wijzen dan op gebrek aan stootkracht voorin, of dat spelers zich in duels eens als echte kerels moeten gaan gedragen, en gebrek aan klasse bij sommige spelers hoor je ook. De waarheid zal wel een mix van al die “feiten” zijn. En natuurlijk, als je ten opzichte van het begin van de kompetitie steeds 4 man van je selectie door blessures, afwezig zijn of schorsingen niet kan gebruiken tikt dat door. Nieuwland had aan al die sores bij CDW geen boodschap, die peerden iedere bal naar voren, speelden geen haar beter dan CDW maar sneakten er na een goal in de 85e minuut met de winst vandoor.

Debutant beste man

Met A junior Timon Brandsen in de gelederen bracht CDW een goed debuterende middenvelder in het veld. Dat kwam er in het eerste kwartier nog niet echt uit, Nieuwland begon beter en hield CDW achterin. Kansjes na een corner en een vrije trap werden niet benut en ook een schot van de rechterspits zeilde laag langs de verre paal. Tussen minuut 15 en 25 hielden de teams elkaar in evenwicht, er ging mede door de lastige wind veel fout, zeker als men elkaar met hoge ballen aanspeelde. Zo halverwege de eerste helft liet debutant Timon even zien wat hij in zijn mars heeft. Hij speelde zich super knap vrij en stond recht voor het doel van Nieuwland op ruim 20 meter. De hele bank veerde op, zij kennen hem en weten dat hij een goed schot heeft. Dat kwam niet, want hij dacht dat Jeff Zichterman er nog beter voor stond en speelde de bal af. Het enige jammer moment, want verder bakten beide teams er weinig van. In de slotfase kregen de gasten nog enkele vrije trappen die in de muur geschoten werden en ook met corners stichtten zij geen gevaar. Ook CDW was tandeloos voorin, rust 0-0.

Alles naast of over

Met Eren Kurt voor Jeff Zichterman werd een ander soort buitenspeler ingebracht, Jeff moet het van de ballen in de ruimte hebben, en die kwamen er zelden of nooit, en Eren is meer de man van de korte combinaties en de acties. Een tactische wissel, in de hoop op meer aanvalskracht. Dat kwam er in eerste instantie nog niet uit, de eerste 10 minuten waren weer zeer matig en daarna namen de gasten even het initiatief over. En zij kregen het wel voor elkaar om het doel van CDW te bedreigen, eerst met een lob van een middenvelder die net over het doel ging en bij de volgende aanval haalde Thijs Wiegers de bal van de doellijn. Dat maakte CDW even wakker, een balletje van Timon op Floris van Dijk eindigde in een halve omhaal en die ging net voorlangs, dat was achteraf de beste kans voor CDW. Na 60 minuten kwam Yoeri Lakerveld voor het eerst dit seizoen in actie, hij kwam er in voor Anis el Makrini. Goed dat hij er weer bij is, ritme ontbreekt nog, da’s logisch, daarvoor moet hij minuten maken. Maar in het geheel bleef CDW vandaag ver onder de maat, het goede werk van enkelen ten spijt. Het was voor Nieuwland dan ook geen heel zware opgave om ons team ver van hun doel te houden. Ook het inbrengen van Benjamin Polman voor Lars Mulder bracht weinig soelaas. De gasten kregen nog een paar kansjes en dompelden CDW in rouw na een ingooi in de 84e minuut. Die werd voor het doel gegooid, de gasten waren feller in het duel daarna en van dichtbij werd de 0-1 ingetikt. CDW flikte het eerder, terugkomen in de slotminuten. Maar niet vandaag, geen kans, en erger nog, tijdens de hele wedstrijd is er echt geen enkel schot of wat daar maar op lijkt tussen de palen bij de Amersfoortse keeper geweest. En dat kon er ook nog wel bij; JSV en Benschop wonnen hun uitwedstrijden, de rode lantaarn is nu echt voor CDW. Volgende week uit naar Almere, hopelijk weer met Lakie, Rosh, Roan en Tim bij de selectie.

CDW speelde met: John Verweij – Thijs Wiegers – Roderik Sybesma – Robbin van den Berg – Pim Plantinga – Timon Brandsen – Anis el Makrini (Yoeri Lakerveld) – Bart van de Leemkolk – Jeff Zichterman (Eren Kurt) – Floris van Dijk – Lars Mulder (Benjamin Polman).


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*