CDW capituleert in Houten.

Door cdw-1 op om

De opmars is gestuit, in Houten kon CDW slechts af en toe aanhaken aan de vorm van na de winterstop, waarbij uit 7 wedstrijden 21 punten, 18 doelpunten en 2 tegendoelpunten het saldo werd. Vandaag was Houten de baas en de terechte winnaar, het doelpunt van Lars Johan na 35 minuten bleek achteraf het beslissende. Voor dat doelpunt waren er enkele mogelijkheden voor zowel CDW als Houten, kort voor de rust had Houten nog mogelijkheden voor meer.
Het uitvallen van Floris van Dijk kort voor de rust was pure pech voor CDW, hij was de op dat moment de gevaarlijkste aanvaller, gelukkig viel zijn hoofdwond achteraf mee.
Na de rust kwam CDW met Max Hoogduin voor Floris. Houten startte sterk, een dubbele redding op de lijn was nodig om een grotere achterstand te verhinderen. Daarna kwamen er meer wissels aan beide kanten en had Ingmar de Wit een kans voor CDW. Maar 1-0 was en bleef het, geluk bij een ongeluk was dat Jonathan bij DOSC een pak op de broek kreeg en ook VVZ liet punten liggen in Oudewater. VVZ en CDW hebben nu 43 punten, Jonathan volgt met 42.
Schaakspel.
Beide teams waren zeker in het eerste kwart goed aan elkaar gewaagd. Dat werd ook wel verwacht, de thuisploeg heeft wat dat betreft overal een goede indruk achtergelaten met fris verzorgd voetbal. En dat kon deels ook, in tegenstelling tot de laatste weken was het lekker weer en windstil. Een dissonant vormde het veld, spelen op gras hoort zegt de liefhebber, maar laat het dan alstublieft een beetje een gladde mat zijn. Dat was vandaag niet het geval, dat was weer zonde.
Het eerste schaakspel duurde een kwartier, daarna werd CDW een tijdje gevaarlijker. Een corner na een aanval in de 19e min. leverde een kans op. Floris van Dijk speelde de bal naar de 2e paal, back Tim van Ravenhorst kon net niet lekker koppen en schampte de bal. Tegen DOSC ging ie er zo in, nu net niet. Dan pakt Houten de overhand en moest Ingmar de Wit er aan te pas komen om een corner van Pascal Peek uit de 16 meter te koppen. Daarna pakte Ibi een schot van Mike de Haas, dat was niet moeilijk, recht op hem af. Na 22 minuten had CDW een strafschop moeten hebben, een verdediger trok Bart van de Leemkolk onderuit in de 16 meter, scheids Tol stond er (dicht) bij en keek er naar. Een regelrechte misser. Dan na 34 min, middenvelder Lars Johan van Houten pikt de bal op, combineert en krijgt de bal terug. Van ruim 25 meter schoot hij de bal fraai in de bovenhoek, Ibi was kansloos en voor het eerst sinds 2 februari weer eens gepasseerd. Kort voor de rust probeerde Pascal Peek het op eenzelfde manier, hij combineerde ook en schoot goed in, Ibi redde bekwaam. Seconden voor de rust raakte Floris van Dijk geblesseerd aan zijn hoofd, hij ging er direct uit.
Knoeiwerk.
Max Hoogduin kwam voor Floris, daardoor schoof Pim Plantinga door naar de aanval. Die omzetting gebruikte Houten in de eerste minuten na de rust bijna om weer toe te slaan. CDW leverde knoeiwerk af en moest daarna zelf vol aan de bak om de 2-0 te voorkomen. Met kunst en vliegwerk redden Roan van Zalingen en Ibi op de doellijn, dat was nipt. Vooral Jens van Doorn had vandaag te lijden onder het hobbelige veld, er lukte weinig bij hem en dat leverde een wissel op, na 58 min. kwam Yoeri Lakerveld er in. Ook Houten wisselde, Mike de Haas er uit, Artan er in. Het offensief van Houten was toen al weer voorbij, langzaam maar zeker trok CDW de regie naar zich toe. Dat leverde een beste kans op, eerst combineerden Tim van Ravenhorst en Thijs Wiegers tot aan de Houtense defensie, dan was er de pass op Ingmar de Wit. Die had iets beters in gedachten dan wat hij losliet, een polletje zullen we maar zeggen, de bal ging naast zonder gevaar of snelheid. Niet veel verder, Ibi krijgt een terugspeelbal te verwerken, wordt aangevallen en verspeelt de bal half. Hij tikt de Houtenaar aan die valt maar ook direct weer opstaat. Ook nu deed de scheids niets, dat trok de stand gelijk met niet gegeven strafschoppen. Na 70 min. was het gedaan voor de net als Yoeri Lakerveld nog niet fitte Bart van de Leemkolk, natuurlijk werkte invaller Lars Mulder zoals altijd zich weer een slag in de rondte, maar ook hij kreeg CDW niet over het dode punt heen. Het was vandaag even net iets te veel net niet, en dat bleef zo, Jens kwam er niet langs, Floris en Bart vallen uit, de lange bal van Roan miste precisie, en kwam zelden goed aan. Jammer voor hem en het team, hij speelde zijn 100e wedstrijd voor CDW 1, daarvoor wordt hij tegen Oudewater in het zonnetje gezet, maar jammer dat hij juist vandaag zijn team niet op sleeptouw kon nemen. En zeker is ook, Houten was vandaag als team beter en verdiende de winst.
Maar niet getreurd, CDW doet nog steeds mee om de koppositie, ze hebben het volgende weekend lekker vrij, dan is het inhaalweekend, en daarna komt Oudewater op 6 april naar Wijk. Ook weer een lastige pot, maar hopelijk is iedereen dan weer fit en gretig om die dag weer een goede wedstrijd af te leveren.
CDW speelde met; Ibi el Salih-Pim Plantinga-Roan van Zalingen-Frank Barte-Tim van Ravenhorst-Bart van de Leemkolk (Lars Mulder)-Rosh Rigter-Thijs Wiegers-Floris van Dijk (Max Hoogduin)-Jens van Doorn (Yoeri Lakerveld)-Ingmar de Wit.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*