CDW klopt Jonathan in horrorduel.

Door cdw-1 op om

Slechts 15 minuten in de eerste helft konden Jonathan en CDW ondanks de straffe wind laten zien dat ze aan elkaar gewaagd, en ook uitstekend voorbereid waren door Maurice Pot en Rob Zomer. Daarna werd de storm alleen maar sterker en mede door een gigantische regenbui was er voor zowel de spelers als het talrijke (vooral Wijkse) publiek niet veel meer aan. Beide teams hadden een kans, maar het werd toch rusten met 0-0. De tweede helft had Jonathan de licht gedraaide wind helemaal mee. Dat is niet altijd een voordeel, met wind tegen dus scoorde CDW met een mooie counter de 0-1 in de 53e minuut. Door een uitstekende teamprestatie waarbij vooral keeper Ibi een hoofdrol voor zich opeiste trok CDW de winst naar zich toe en wipte over Jonathan heen naar de 2e plaats. Maar jammer blijft het wel dat zo’n topper door extreme omstandigheden niet het niveau krijgt die hij verdient. Jammer voor iedereen, dit werd een horrorwedstrijd.
Loterij.
Beide teams konden in de voor dit moment sterkste opstelling beginnen, dat was mooi. Jammer was, en dat verdiende deze topper niet dat er een meedogenloze straffe wind dwars over het veld stond. Dat maakte dat sommige passes te hard waren en andere weer volkomen uit de koers waaiden. Min of meer een loterij, maar beide teams probeerden er toch het beste van te maken. CDW startte met een offensiefje waaruit een kansje leek te komen voor Ingmar de Wit, maar dat losten ze bij Jonathan achterin rustig op. Aan de andere kant testte Jesse Bertens de kwaliteiten van keeper Ibi, nou daar was ook niets mis mee. Na een kwartier ging het fout, voor de wedstrijd en voor het publiek. Niet normaal meer wat er aan slagregen naar beneden kwam, in combinatie met de wind was dat aanmodderen, maar dan gelukkig wel op kunstgras. Ballen die om begrijpelijke redenen “verdwaalden” werden schering en inslag. Namens CDW was er kort voor de rust een mogelijkheid voor Jens van Doorn die verloren ging en verder valt alleen nog te melden dat Jonathan goed weg kwam bij een redding van keeper Xavier Gyina, hij blokte Ingmar de Wit met twee benen vooruit, scheids Jacobs stond er ver vandaan en liet de situatie voor wat het was, rust 0-0.
Geen verzwakking.
In de rust haakte middenveldmotor Yoeri Lakerveld af bij CDW, hij kon niet verder door een spierblessure en Thijs Wiegers kwam er in. En geweldig, Thijs stond er vanaf het begin alsof hij daar al jaren speelt, en dat gold eigenlijk ook voor de andere youngster, ook back Max Hoogduin net als Thijs pas 19 deed het uitstekend. Nu met de nog steeds forse wind tegen sloeg CDW in de 53e minuut toe. De beste remedie, de bal laag houden in de opbouw lukte geweldig. Van achteruit kwamen 2 passes, de laatste was naar rechterspits Pim Plantinga. Die krulde de bal om een verdediger van Jonathan en op maat in de loop van Ingmar. Die was weg en niet meer te achterhalen, daar miste Jonathan de uitgevallen Roy Versluis en dat werd hun fataal. Ingmar klopte Xavier Gyina laag in de verre hoek, de 0-1 was een feit. Halverwege de tweede helft was het nog eens een pass van Pim Plantinga die een kans voor CDW opleverde. Jens van Doorn nam de voorzet ineens en poeierde net naast. Daarna kwam Floris van Dijk er na 68 min. in voor de moegestreden Pim. Ook in diezelfde minuut gaf scheids Jacobs om niets een vrije trap aan Jonathan. Jesse Bertens, een van de jongelingen uit de Zeister-ploeg schoot hard en laag naar de hoek, Ibi ranselde de bal er op fabelachtige wijze uit tot corner. Ook die pakte hij, onze keeper werd onze redder. Het laatste kwartier kwam Thom Huisman er nog in voor Max Hoogduin, Thom werd middenvelder en Rosh Rigter nam de backplaats over van Max. Al bij zijn eerste balcontact knalde Thom Huisman van ver gevaarlijk op het doel, Xavier Gyima redde sterk, de marge bleef 1 doelpunt. Het laatste kwartier probeerde Jonathan er nog alles aan te doen om het onheil af te wenden, maar ondanks de nodige pijntjes bleef CDW geordend en geconcentreerd spelen. Ze gaven niets meer weg, en na 3 minuutjes blessuretijd kwam de verlossing, de scheids floot voor het einde. Een geweldige teamprestatie heeft CDW dit resultaat gebracht met als beloning de voorlopig tweede plaats achter koploper VVZ’49. Namens het team en de begeleiding danken wij onze talrijk meegekomen supporters en zeker ook onze maten van CDW 2 voor hun geweldige steun. De volgende wedstrijd is op Marienhoeve tegen DOSC uit Den Dolder. Daarin hoopt CDW zich te revancheren voor de eerder geleden 1-0 nederlaag in Den Dolder. Ook interessant, volgende week is het ook VVZ’49 tegen Jonathan, dan zal blijken of de Zeistenaren afhaken of in de race blijven. Maar CDW – DOSC wordt ook geen makkie, laat dat duidelijk zijn.
CDW speelde met; Ibrahim el Salih – Max Hoogduin (Thom Huisman) – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Yoeri Lakerveld (Thijs Wiegers) – Rosh Rigter – Pim Plantinga (Floris van Dijk) – Jens van Doorn en Ingmar de Wit.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*