CDW struikelt over DVSU

Door cdw-1 op om

De vorige wedstrijd gebruikte CDW om via een Houdini-act er alsnog met de punten uit Bunnik vandoor te gaan.
Vandaag thuis tegen DVSU kwam dat er niet van, en terecht. Behoudens de eerste 20 minuten die voor CDW waren was DVSU minstens gelijkwaardig en ze gingen in ieder geval veel doeltreffender met de kansen om. Zo kon het gebeuren dat het kort voor de rust ineens binnen enkele minuten geen 1-0 (Ingmar) maar 1-2 stond. Na de rust werd het ondanks alle goede bedoelingen niet beter, wat CDW ook probeerde, er lukte weinig vandaag en in de duels werd ook veelal duidelijk dat de gasten niet alleen over enkele zeer goede spelers beschikken maar zeker ook over een aantal echte kerels die hun mannetje stonden. Via 1-3 in de 65e min. en een mooie 2-3 kort daarna leefde er nog enige hoop op betere tijden. Die vervloog kort daarna, de spits schoot zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen, dat bleef het 2-4.

Wind mee

Gelukkig bleef het wel droog, maar de wind die behoorlijk huis hield was best wel van invloed op het spel. DVSU had die mee voor de rust maar desondanks speelden ze slechts met 2 spitsen en 2 blokken van 4 man daarachter. Maar als je een grote sterke spits hebt die alle duels wint en constant 2 man bezig houdt kan je inderdaad zo prima spelen. In het eerste kwartier was CDW iets beter maar dat leverde slechts één keer een geblokte schietkans voor Yoeri Lakerveld op. Bij de eerste keer dat slecht uitverdedigen van DVSU en goed storen van Lars Mulder en Jeff Zichterman effect had was het gelijk raak. DVSU verspeelde de bal en Ingmar de Wit schoot de bal laag binnen. Helaas bracht die 1-0 geen echte rust bij CDW, het werd meer en meer duidelijk dat er vandaag diverse spelers hun dag niet hadden om het maar eens zachtjes uit te drukken. En het geslepen DVSU richtte zich meer en meer op. Opvallend, ze juichten bijna toen ze kort voor de rust hun eerste corner mochten nemen. Kort daarna bleek waarom, die kwam strak en goed voor het doel en spits Jesse de Wayer kon door geen enkele CDW-er nog afgestopt worden, hij knikte de gelijkmaker binnen. Dat was al een onverwachte domper voor CDW en kort daarna werd het nog erger. Toen had spits Jesse zich iets terug laten zakken en van ruim 25 meter verdween zijn zwabberschot net onder de lat. Onhoudbaar voor keeper Ibi, maar hoe kon het dat hij zo vrij uit mocht halen? Rust 1-2.

Machteloos

Na de rust veranderde er hoegenaamd niets, zeker, aan goede wil ontbrak het niet bij CDW, maar bij te veel spelers was vandaag de vorm van de dag beneden hun kunnen. Tussen de 46e en 60e minuut gebeurde er weinig tot niets voor de doelen. Lars Mulder ging er na 60 min. af, voor hem kwam Sem Eissens er voorin bij. Na 65 min. werd ook Bart van de Leemkolk ingebracht voor Thijs Wiegers. Bart had nog geen bal aangeraakt of het werd al 1-3. Onbegrijpelijk eenvoudig mocht DVSU rechtdoor het hart van de Wijkse defensie combineren en tenslotte liet Lars Bos keeper Ibi kansloos. Dat tikje leek CDW kort daarna te boven te komen, Jens van Doorn glipte op onnavolgbare wijze langs de back en eindelijk was het eens raak uit zo’n voorzet. Ingmar de Wit kopte de 2-3 binnen. Het kon nog dacht CDW. Maar de balans met Bart op het middenveld was wel beter maar tsjonge wat ging er veel fout, dat veranderde niet. Als dan zelfs sterkhouder Roan van Zalingen een inschattingsfout maakt en zich de bal door Jesse de Wayer af laat snoepen is het pleit beslecht, een droge schuiver en de marge was met 2-4 weer 2 doelpunten. Toen was er nog een kwartier te gaan, CDW wisselde nog eens en bracht Pim Plantinga nog voor Max Hoogduin. Maar de winst voor DVSU kwam niet meer in gevaar. En eerlijk is eerlijk, CDW kon slechts bogen op 20 goede minuten, de rest van de tijd was DVSU minstens gelijkwaardig, maar veel dodelijker met het afmaken van kansen. Dan verdienen ze toch ook om te winnen. CDW blijft nog wel op de vierde plaats, maar verliest even de aansluiting met de koplopers Jonathan en VVZ’49. Zaterdag 15 december is de laatste wedstrijd van 2018, in en tegen Oudewater.

CDW speelde met; Ibrahim el Salih – Max Hoogduin (Pim Plantinga) – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers (Bart van de Leemkolk) – Lars Mulder (Sem Eissens) – Jeff Zichterman – Ingmar de Wit – Jens van Doorn.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*