Degelijk CDW troeft ook Benschop af

Door Sander van Loon op om

Na de late overwinning op De Meern heeft CDW ook VV Benschop aan de zegekar gebonden. In de tweede helft maakte CDW het verschil met treffers van Ingmar de Wit en Lars Mulder. Het resulteerde in een 0-2 overwinning.

‘Degelijk’, het woord waarmee CDW de laatste weken te omschrijven is. Lang niet altijd wordt het gewenste veldspel gespeeld. Het harde werken, de defensieve zekerheid en een vleugje efficiëntie zorgt er wel voor dat er veel punten worden binnen geharkt. Het gaat uiteindelijk om de knikkers en in dat opzicht is CDW volwassener geworden in de 2e klasse. In de voorlopige stand gaat het zelfs virtueel aan kop.

Het lijstje afwezigen was nog steeds aanzienlijk. Voordeel voor CDW was wel dat Daan en Youri fit genoeg bevonden werden om bij de wedstrijdselectie aan te sluiten. Laatstgenoemde nam nog wel plaats op de bank. Daan nam de spitspositie voor zijn rekening en kreeg in de voorhoede gezelschap van Gijs en Ingmar. Het middenveld bestond uit Rosh, Kjeld en Thijs. Pim en Anis wisselden van flank in de defensie. Het hart van de defensie bestaande uit Robbin, Dani en doelverdediger John bleef ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen De Meern.

In de eerste helft lukte er niet veel bij beide teams. Benschop kwam van beide teams nog het best voor de dag met wat gevaarlijke momenten uit standaardsituaties. Zo diende zich een zeer gevaarlijk moment aan in de 27e minuut. Uit een vrije trap kon een speler van Benschop vrij inkoppen. John had het gevaar op tijd in de smiezen en ranselde de bal uit de hoek. Kort daarna meldde Benschop zich weer dreigend voor het Wijkse doel. Een schot richting de goal raakte de arm van Robbin. Hij had zijn armen goed langs zijn lichaam en de arbiter liet het moment zonder consequenties voorbij gaan. De bal ging af en toe vrij aardig rond bij CDW. De voorzetting was uiteindelijk niet goed genoeg om kansen te creëren. In weken van Halloween wisten CDW en Benschop in stijl mee te liften. Een schrikbarende eerste helft werd op de mat gelegd. Trainer Maurice Pot en zijn technische staf, bestaande uit Mark en Rob beseften dat er wat moest veranderen. Dani had een gele kaart op zak en Pim had wat last van een blessure. Het zorgde ervoor dat Tim en Youri zich in de rust gereed maakten voor een invalbeurt.

De door Ingmar vernoemde ‘witte haaien’ kwamen dus in de ploeg. Enerzijds brengt Youri veel voetballend vermogen met zich mee en anderzijds zorgt Tim voor een portie passie en drive in het team. Die invloed was meteen te merken aan Wijkse zijde. Er werd meteen druk gezet op de defensie van Benschop. Daan ging in de 48e minuut achter een lange bal aan, met succes want de uitgekomen doelman vergiste zich in de situatie en Daan dribbelde hem voorbij. Onzelfzuchtig legde hij de bal af op de meegelopen Rosh en die had de bal vrij voor het inschieten. De geboren Werkhovenaar had pech en zag zijn inzet op de paal belanden. CDW bleef het daarna proberen. Het middenveld manifesteerde zich goed met Kjeld, Rosh en Youri. Anis en Tim lieten zich als backs voetballend ook goed gelden. Tim van Ravenhorst kwam rond de 65e minuut in balbezit en begon aan een rush richting het doel. Het zijn ballen waar niet iedere speler mee blijft rennen, Tim koos ervoor om dit wel te doen en haalde de achterlijn. Niemand van CDW was meegelopen om een eventuele goede voorzet af te werken, maar de actie zorgde voor onrust en de voorzet belandde zomaar op de hand van een Benschop-verdediger. Penalty. Ingmar nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal halfhoog in de rechterhoek. Het bleek voldoende om de keeper te verschalken. 0-1. Een zeer welkome voorsprong voor CDW, dat tot dat moment weinig aanspraak maakte op een treffer. Het spel verbeterde wel in de fase na de goal.  

De 68e minuut brak aan en Lars kwam in de ploeg voor de moegestreden Rosh. Hij nam plaats als aanvallende middenvelder. Het duurde niet lang voordat de Ravenswaaijer aan het werk werd gezet. Een vrije trap van Youri werd door Ingmar uitstekend verwerkt. Zijn actie zorgde ervoor dat de bal op randje zestien bij Lars terecht kwam. Die aarzelde niet en zette zijn lange rechterbeen tegen de bal. De inzet stuiterde wat keren over het natte kunstgras en viel uiteindelijk keurig binnen in de linkerhoek. 0-2. Met de vergrote marge leek er wat te knakken bij de thuisploeg. Met nog een kwartier te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor CDW. Met Robbin van den Berg als absolute uitblinker in de verdediging werd het slotoffensief van Benschop resoluut de kop in gedrukt. Ruimte lag er nog wel voor een eventuele grotere voorsprong. Tim wist zijn uitstekende invalbeurt niet te bekronen met een treffer, zijn poging ging voorlangs. Thijs, Robbin, Tim en Anis hadden de zaak goed onder controle. Doelman John loerde nog op een uitval met zijn sterke lange ballen. De ijverige Gijs ging er nog vaak achteraan en hield op die manier wat druk op de achterhoede van Benschop. Na nog wat minuten fysieke duels en lange ballen floot de scheidrechter na een minuut of 94 voor het laatst. De zege was binnen.

Het is een geliefd onderwerp om als verslagen tegenstander te beginnen over een ‘bus’. Feit is dat CDW op dit moment sterk staat en heel weinig weggeeft. Een grote progressie ten opzichte van vorig seizoen en de voorbereiding. Het vizier kan op volgende week, Loosdrecht maakt dan de tocht naar Wijk bij Duurstede. Een tegenstander waar CDW in het verleden vaak zat mee worstelt. Met de vorm zit het gewoon goed bij CDW en dat geeft vertrouwen voor alle denkbare uitdagingen die het team de komende tijd voor zich opgeworpen krijgt.

CDW speelde met: John, Pim (45. Tim), Robbin, Dani (45. Youri), Anis, Thijs, Kjeld, Rosh (68. Lars), Gijs, Daan, Ingmar.

Lars Mulder


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*