Eerste winst is er voor CDW.

Door cdw-1 op om

Bij De Meern – CDW viel in een knotsgekke slotfase het kwartje nu eens niet de verkeerde kant op voor CDW. Via 0-1 bij de rust, daarna een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg, weer 2-2 via een strafschop, en bij de 3-2 en 3-3 zagen beide keepers er niet goed uit. De Meern speelde toen al met 10 man en dat werden er zelfs 9 nadat een verdediger zijn 2e gele prent pakte. Dat daar ook een strafschop uit voort vloeide kwam CDW best uit, aanvoerder Bart schoot de 3-4 en de eerste driepunter van het seizoen binnen.
Behoudende start.
Bijna het hele eerste kwartier was De Meern de bovenliggende partij en het meest aan de bal. Wat wel opviel was dat hun voortzettingen zeker niet perfect waren, CDW bleef relatief makkelijk overeind en het eerste moment dat er iets gericht op een doel gebeurde was een schot van Ingmar de Wit uit een geslaagde snelle counter. Dat schot werd door Jay Veldhoen uit de hoek gepakt. Kort daarna moest ook John Verweij vol aan de bak om een hard schot van Tom Gentenaar te pakken. En ook een dekkingsfout waarbij de rechterspits zomaar ineens vrij voor John opdook maar over schoot liep goed af. Het ging toen gelijk op, CDW kreeg ook wat grip op het middenveld. Dat beloonde zich al snel en leverde de 0-1 van Rosh Rigter op. De basis legde Thijs Wiegers de vanaf de backplaats voluit de diepte indook en daar goed aangespeeld werd. Perfect was de voorzet naar de 2e paal, en dat was de afwerking ook, Rosh nam de bal ineens en Jay Veldhoen was kansloos. Het antwoord was directe druk van De Meern, dat leverde 3 corners maar weinig echt gevaar op. De counters van CDW waren dat wel, weer op aangeven van Thijs kanjerde Ingmar de Wit op de lat en Eren Kurt was een halve stap te laat om een voorzet van Yoeri Lakerveld binnen te lopen. Andersom vonden die beiden elkaar nog eens, nu knalde Lakie de assist van Eren net over de kruising. De Meern leefde nog na die kansen en ze lieten dat de rest van de eerste helft merken, druk op CDW, slechts één echte kans leverde het op en die werd door John Verweij goed gestopt, rust 0-1.
Tactische wissel.
Het is te zien, Yoeri Lakerveld wil zo graag, maar is nog steeds niet helemaal fit en haalt dus niet zijn niveau van vorig seizoen. De tactische wissel was zeker te begrijpen, Floris van Dijk, ook net terug van een blessure kwam er voor hem in. Dat leverde nog niet direct het gewenste resultaat op, integendeel, De Meern heerste direct vanaf de aftrap en al snel mocht Jurren van der Gun de 1-1 hoog achter John in het net schieten. De omzettingen werkten daar zeker nog niet, zowel de pass naar de linkerspits als de voorzet mochten vrij gegeven worden, dat mochten middenveld en verdediging van CDW zich aanrekenen. Dat dreunde nog even na bij CDW en dat werd er zeker niet beter op toen De Meern na 60 min. de 2-1 maakte. Jurren van der Gun kwam op links op en hij kreeg alle ruimte om de volkomen vrijstaande Tom Gentenaar aan te spelen. Zowel de linker centrale verdediger als de linksback waren in geen velden of wegen te bekennen. John was kansloos, hij kwam uit en werd met een lobje geklopt. De reactie kwam er direct vanaf de zijlijn(64), Rosh Rigter en Thijs Wiegers gingen er af en werden vervangen door Anis el Makrini en Max Hoogduin. Die voorsprong hield De Meern maar enkele minuten vast. Bij het verdedigen van een vrije trap van Timon Brandsen ging aanvoerder Roel van Wiggen in de fout. Dat ontging scheids de Waard niet, geel en een strafschop. Helaas voor hem was dat zijn 2e gele, De Meern moest met 10 man verder. Bart van de Leemkolk benutte de pingel, het was weer gelijk. De Meern met 10 deed daarna niet onder voor CDW met 11 man, vooral de zeer beweeglijke Indy van der Poll was een moeilijk af te stoppen plaaggeest. Toch kwamen er weer kansen voor beide teams, de eerste voor CDW na een mooie lange rush van Eren Kurt en prima voorzet kwam Floris van Dijk een teenlengte tekort. Dat herhaalde zich nog eens, nu was Floris te gehaast en schoot wild over. Dan tegenstoot De Meern, de voorzet volgt en Tom Gentenaar kopt. Er zat iets effect aan de bal, maar John reageerde ook niet goed. Een ketser dus en 3-2 met nog maar kort te gaan. Weer dreigde een afgang, enige hoop, CDW kwam al meer terug in de slotfase maar ging ook meerdere keren in de extra tijd onderuit. Hoe zou dit aflopen? Gelijk werd het na een vrije trap van Floris van Dijk ging keeper Jay Veldhoen ook niet vrijuit toen de 3-3 achter hem het net in rolde. Scheids de Waard had zich daarvoor al niet gek laten maken vooral door het niet altijd correcte gedrag en het vele commentaar op zijn leiding waarvan vooral de assistent-trainer van De Meern zich schuldig maakte. Hij had nog 4 minuten speeltijd open staan. En die waren CDW nu eens gunstig gezind. 90+7, aanval CDW en hetzelfde als eerder, overtreding in de 16 meter, weer een 2e gele en een strafschop. Natuurlijk protesteerde heel De Meern maar ook nu stond de scheids op de perfecte plaats om goed te zien wat er gebeurde. Bart van de Leemkolk bleef ook nu kalm en kort na zijn 3-4 maakte de scheids er een einde aan.
CDW speelde met; John Verweij – Thijs Wiegers (Max Hoogduin) – Roderik Sybesma – Robbin van den Berg -Bart van de Leemkolk – Tim van Ravenhorst – Timon Brandsen – Rosh Rigter (Anis el Makrini) – Yoeri Lakerveld
( Floris van Dijk) – Ingmar de Wit – Eren Kurt.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*