G-Team CDW speelt toernooi bij Patria in Zeist

Door Sander van Loon op om

Zoals u wellicht al weet traint het G-Team van CDW iedere donderdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur en spelen zij ongeveer 1x in de maand een leuk wedstrijdje of ondernemen zij iets leuks. Dit kan een toernooitje zijn, een zaalvoetbalwedstrijd of een bezoekje aan een wedstrijd van FC Utrecht.

Deze keer werden de toppers uitgenodigd voor een toernooi bij Patria in Zeist.

We verzamelden om 10.15 uur bij CDW om daarna te vertrekken naar Zeist. Daar aangekomen werden we keurig opgevangen door de organisatie. Voordat het toernooi begon besloten we om nog even naar de kleedkamer te gaan om zo de laatste tactieken met elkaar door te spreken. Het allerbelangrijkste was dat we heeeeel veel plezier zouden gaan maken. Er deden 3 teams mee aan dit toernooi die we allemaal 2x zouden treffen. KDO uit De Kwakel, NVC uit Naarden en natuurlijk Patria uit Zeist.

Onze eerste tegenstander was het team van KDO uit de Kwakel. KDO kwam al snel op voorsprong. Voordat we er erg in hadden stonden we al met 3-0 achter. Gelukkig konden we ons herpakken en door een aantal goede combinaties drongen we KDO terug op hun eigen helft. Een geweldig wapen van KDO was de counter maar gelukkig stond Sander een wereldpartij te keepen want anders hadden het wel eens dubbele cijfers kunnen worden. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 6-0.

We konden gelukkig even op adem komen en besloten de tweede wedstrijd tegen NVC fanatieker te beginnen. De opbouw van achteruit door Bas, Luuk en Nikki was een genot om te zien. Er werden driehoekjes gemaakt om zo de bal bij onze middenvelders te krijgen. Op het middenveld maakten Jordy en Mark heel veel meters om de ruimte tussen de linies zo klein mogelijk te houden. Ook waren onze spitsen Dick en Robin constant in beweging waardoor de verdedigers van NVC niet meer wisten wat ze moesten doen. Een doelpunt hing in de lucht maar wat we ook probeerden, de bal ging er niet in. En dan is daar natuurlijk altijd weer die voetbalwet wanneer je zelf niet weet te scoren. NVC deed er een schepje bovenop en binnen een mum van tijd keken we tegen een achterstand aan. Helaas was er geen tijd meer om deze achterstand goed te maken en ging ook de tweede wedstrijd verloren.

Ook nu zat er een wedstrijd tussen om weer even op adem te komen. De laatste wedstrijd was tegen Patria. We zouden deze wedstrijd alles uit de kast halen voor een positief resultaat. Deze wedstrijd kwam Tim bij ons keepen. De trainer van NVC had gezien dat wij een speler op de goal hadden staan en stelde voor dat Tim met ons mee zou doen. Tim keepte bij NVC maar wilde gelukkig graag met ons meedoen. Dit was natuurlijk voor ons ideaal want zo konden wij met onze sterkste opstelling spelen. Tim op de goal, verdedigers Nikki, Mark en Jordy, een vrij rol voor Bas en Luuk, linksbuiten Robin, in de spits Dick en hangend op rechts Sander. Direct zag je de vertrouwde spelpatronen maar de ervaring van de tegenstander zorgde ervoor dat we wederom op achterstand kwamen. Maar zoals echte CDW-ers gaven wij niet op en bleven fanatiek zoeken naar dat ene doelpuntje. En zoals het gezegde “de aanhouder wint” kwam er uiteindelijk het dik verdiende doelpunt. Keeper Tim rolde de bal naar Jordy die de bal breed speelde naar Nikki die op haar beurt Mark aan de rechterkant bediende. Van Mark ging de bal naar Bas die goed keek en Sander vrij zag staan. Sander speelde op zijn beurt de bal naar Dick die de bal terug passte naar Luuk. Luuk zag dat Robin op volle snelheid was aan de linkerkant en gaf een pass over 20 meter. De bal was op de stropdas van Robin en met een fraaie voetbeweging zette Robin zichzelf vrij voor de keeper. Onhoudbaar was het kanonschot en zo vierden we met z’n allen dat we uiteindelijk de bal in het netje hadden liggen. Dat we de wedstrijd uiteindelijk verloren maakte niet zoveel uit.

Nu konden we even uitrusten voordat de penaltyseries zouden gaan beginnen. Als er iets is waar onze toppers goed in zijn dan is het wel penalty’s nemen. We kwamen wat moeilijk op gang maar wisten er uiteindelijk een mooi aantal in te schieten. Na het penalty schieten kregen we allemaal een lekker sappie en een lekker snoepie. Na lekker wat gechilled te hebben begon de tweede serie van wedstrijden. Ook deze wedstrijden waren weer superspannend maar konden we niet omzetten naar winst. Wel maakten we heel veel plezier en dat is uiteindelijk waar het om gaat!

Na de laatste wedstrijd was de prijsuitreiking en elke ploeg kreeg een echte beker. Ook was er voor alle spelers een medaille.

Ondertussen hadden de vrijwilligers van Patria de BBQ al vol branden en konden wij zo aanschuiven. Het was zo goed geregeld dat zelfs onze supporters mee konden eten. Alles was er…..hamburgers, worsten, saté, enzovoort. Dit was een super afsluiting van een super toernooi. Met ons buikje dik gingen we naar huis.

Mochten de vrijwilligers en sponsoren van Patria dit lezen dan willen wij ze nogmaals danken voor de superdag!

Rolf van Tuil
Trainer CDW G-Team


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*