Revanche voor CDW 1.

Door cdw-1 op om

Bij Focus’07 tegen CDW is de sterke wind best wel van invloed geweest op het spel. Voor de rust speelde de thuisploeg met wind in de rug maar dat was geen hulpmiddel. Veel ging er fout aan Culemborgse kant en CDW was verreweg het meest aan de bal. Binnen het kwartier was het al 0-1 en in de slotseconde van de eerste helft kreeg Focus nog een tik met de 0-2.
Na de rust deed Focus het beter en wist CDW zelden van het steuntje in de rug te profiteren. Mede omdat hun wisselspelers het beter gingen doen dan diegenen die er uit gingen werd Focus sterker maar verder dan een terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt kwamen ze niet. Pas 10 minuten voor tijd werd de zege zeker, Tim van Ravenhorst schoot raak, 0-3. CDW had zo sportieve revanche te pakken voor de 0-2 bij de seizoens-opening.
Geen voordeel.
Er stond een best stormpje op het mooie complex van Focus in Culemborg. Zeker geen voordeel was het dat de velden aan de buitenkant van een nieuwe woonwijk liggen, open en bloot. Moeilijk spelen dus, en na korte tijd bleek dat CDW daar beter mee om wist te gaan dan de gastheren. CDW was het meest aan de bal en voor het doel van keeper Michel Sprong. Aan de andere kant was er veel minder drukte voor het doel van Ibi, maar zelden lukte het om de spitsen met bruikbare ballen op pad te sturen. Binnen het kwartier pakte CDW de leiding door een meesterlijke pass van linksback Tim van Ravenhorst werd Ingmar de Wit de ruimte ingestuurd. Ingmar was veel te snel voor de verdedigers en met een laag schot liet hij keeper Sprong kansloos. Het halfuur daarna veranderde er niet veel, CDW bleef het meest aan de bal en kreeg ook wat kansjes maar Focus liet zich niet meer verrassen. Dat was aan de andere kant ook zo, spits Rens van Vark en buitenspelers Dyan Baumgartner en Boaz Sohuwat kwamen er niet aan te pas bij Max, Frank, Tim en captain Roan. Als er al eens een probleempje ontstond was dat bij een uittrap van Ibi die een heel stuk terug waaide, nooit was er echt gevaar. De wedstrijd leek naar 0-1 af te stevenen, het was nog een halve minuut tot de rust. En dan ineens was daar de mooie actie en perfecte voorzet van Floris van Dijk die bij de tweede paal kwam. Daar dook Lars Mulder op die de bal via een verdediger in het net wist te frommelen. Wat een opsteker was die 0-2 voor CDW, en logisch de thuisploeg dacht daar heel anders over, maar eerlijk gezegd verdienden zij ook niet meer, als team hadden ze veel te weinig gebracht.
Ook geen voordeel voor CDW.
Na de rust was de wind nog even sterk en het was weer lastig om mee te spelen. En nu kreeg Focus het met een verse man erbij wel voor elkaar om CDW meer weerwoord te geven. Ze trokken het initiatief een beetje naar zich toe en kregen enkele kansen. Zeker de eerste 10 minuten had CDW het even lastig, daarna pakte men de draad weer op. Juist omdat Focus iets offensiever ging spelen, ze moesten wel, kwam er ook ruimte voor CDW. Met 3 mogelijkheden achter elkaar. Eerst legde Floris van Dijk een vrije trap panklaar op de kruin van Tim van Ravenhorst, diens kopbal ging via een verdediger naast. Daarna stopte de goed keepende Michel Sprong gevaarlijke schoten van Roan van Zalingen en Rosh Rigter. Focus antwoordde direct, Boaz Sohuwat schoot van rechts tegen de lat, die bal had er ook zomaar in kunnen vallen, daar kon Ibi niet bij. Kort daarna scoorde Focus wel, maar gelukkig voor CDW uit buitenspel, terecht nam de goed leidende scheids het vlagsignaal van zijn assistent over. Met nog 20 minuten te gaan kwam Sem Eissens voor Frank Barte en even later werden ook Thijs Wiegers voor Lars Mulder en Stefan Nesselaar voor Floris van Dijk ingezet. Zo rond minuut 80 viel de definitieve beslissing waarin Tim van Ravenhorst de hoofdrol voor zich opeiste. Hij kwam op links op, produceerde een perfecte 1-2 met Stefan Nesselaar en kreeg de bal op maat terug. Laag en hard ging de 0-3 achter de kansloze keeper, het pleit was beslecht. Een prima resultaat voor CDW dat hierdoor lekker bijblijft bij de koplopers en ook nog volop meetelt in de 2e periode. Maar we zijn er nog niet, na deze Lekderby staat de volgende klus al weer voor de deur, zaterdag a.s. staat het bezoek van onze buren uit Doorn op de rol. CDW – DEV om 14.30 uur op Mariënhoeve.
CDW speelde met; Ibi el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte (Sem Eissens) – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter – Yoeri Lakerveld – Lars Mulder ( Thijs Wiegers) – Floris van Dijk (Stefan Nesselaar) – Pim Plantinga – Ingmar de Wit.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*