Selectie CDW 1 weer in training tijdens Corona Virus periode

Door Sander van Loon op om

Het lijkt al weer zo lang geleden, de laatste competitie wedstrijd van CDW 1 op die koude zaterdag 7 maart 2020 in en tegen Maarssen. Niemand kon toen vermoeden dat die wedstrijd voor CDW 1 de laatste in de competitie van dit seizoen zou worden. Toch moesten ook alle CDW’ers zich schikken in alle regeringsmaatregelen, die afgekondigd werden, en werd de competitie afgesloten zonder officiële kampioen en degradanten in de Zaterdag 2e klasse B District West 1 met een 12e plaats (gedeeld 11e met Geinoord).

Seizoen 2019/2020, 17 wedstrijden 15 punten, gelijk met Geinoord Nieuwegein, maar boven Benschop en Waterwijk ASC 1 uit Almere. Vervolgens was het afwachten wanneer er weer gestart kon worden met de trainingen. Gelukkig kon trainer Maurice Pot halverwege mei door middel van de team-app zijn mannen weer oproepen voor de eerste aangepaste trainingen. Enthousiast kwamen de spelers op 12 mei weer naar sportpark Mariënhoeve om een eerste aangepaste 1,5 m afstand training af te werken. De weken erna was er telkens een groep van rond de 20-24 spelers, opgebouwd uit de vaste harde kern, een groep spelers vanuit de onder 19, enkele terug- en nieuwkomers en daarbij de trainers.

Trainer Maurice Pot traint tot medio juli door, daarna volgt een zomerstop / vakantie van ongeveer 4 weken. Half augustus pakt CDW de draad weer specifiek wedstrijdgericht op onderweg naar de 1e oefenwedstrijden en (beker)competitiewedstrijden (het schema volgt als er meer bekend is over wat er mag en niet mag).

In de selectie zullen er wel een aantal verschuivingen zijn. Jammer genoeg missen we door een pittige blessure nog steeds onze aanvoerder en sterkhouder Roan van Zalingen, Tim van Ravenshorst die gestopt is en heeft routinier Bart van de Leemkolk aangegeven op een lager niveau te willen gaan voetballen. Daarnaast heeft talent Timon Brandsen een keuze gemaakt om zijn voetbalcarrière bij eersteklasser SVL Langbroek voort te zetten. Daar tegenover staat een jeugdige groep van 7-8 spelers met veel potentie van onder 19 en de komst van een aantal routiniers (zoals Daan van Amerongen van Driebergen en Craig Wilson van Montfoort). Ook onze pinchhitter Lars Mulder is weer op z’n honk na zijn Australië reis. Dit zal nodig zijn om ons ook in seizoen 2020-2021 in de fysiek en technisch sterke 2e klasse te kunnen handhaven. Aan de ambitie en inspiratie van de club, de trainers, begeleidingsstaf en de hondstrouwe vaste aanhang zal het zeker niet liggen. Aan de spelers nu om met inzet en hetzelfde enthousiasme een plekje in de selectie en de ploeg af te dwingen en er opnieuw een mooi seizoen van te maken!

Graag tot ziens op of rondom de Wijkse voetbalvelden!
Rens Mulder


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*