Slordig CDW verliest van volwassen BFC

Door Sander van Loon op om

De tweede wedstrijd van het seizoen bracht ons naar BFC in Bussum. Voorafgaand was al enigszins duidelijk dat BFC een lastige tegenstander zou zijn. Trainer Alvin Veldhuizen had al vernomen dat BFC een fysiek sterke en goed voetballende ploeg heeft. Dit was ook inderdaad het geval en CDW werd met een 0-2 nederlaag weer richting Wijk bij Duurstede gestuurd.

Om 14.36 uur werd bij een licht zonnetje afgetrapt en meteen werd duidelijk dat BFC net als vorige week zo snel mogelijk het eerste doelpunt wilde maken. Keeper Tijn van Dijk verkeert op het moment in een uitstekende vorm en 2 kansen van de gastheren werden dan ook onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant was het Ingmar die net over kopte en zag Floris een corner bijna in één keer achter de sluitpost van BFC verdwijnen… tja … bijna telt helaas niet!

Er brak een fase van 20 minuten aan waarin CDW aardig grip kreeg op de wedstrijd. Ondertussen moest Robbin geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Youri Lakerveld. Net als vorige week tegen IJFC werd er een grote dosis strijd geleverd en werd zo nu en dan de vrije man gevonden, maar echt gevaarlijk werd CDW niet. Vlak voor de rust kwam aanvoerder Roan van Zalingen met de schrik vrij toen hij vlak voordat de linksvoor van BFC het strafschopgebied in zou dribbelen aan de noodrem trok… een gele kaart en een vrije trap tot gevolg. Gelukkig waren de rijen in de muur dit keer goed gesloten en werd er uiteindelijk met een 0-0 tussenstand gerust.

Het zonnetje maakte plaats voor wat gemiezer en ook de wedstrijd begon voor CDW de verkeerde kant op te gaan. BFC startte de tweede helft voortvarend en na een miscommunicatie tussen Tijn en Roan wist de spits met een punter de bal in het doel te schieten. CDW ging slordiger spelen. Het middenveld wist zich geen raad met de veel bewegende middenvelders en inschuivende laatste linie van BFC. Daarnaast wist CDW bij de omschakeling niet de bal in bezit te houden en werd ook regelmatig de lange bal gehanteerd. Toch was er bijna één keer succes. Gijs Klaassen wist op rechts slim de bal te ontfutselen en zijn voorzet bereikte Jeff Zichterman wiens inzet net over het doel ging.

Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van CDW en het was BFC dat steeds meer ruimte kreeg om te voetballen. Het harde werken ging zijn tol eisen en ook de laatste wissels bij CDW konden het tij niet meer keren. De uiteindelijk meer dan terechte 2-0 viel uit een schitterende voorzet van de linksvoor op de spits die hem snoeihard tegen de touwen kopte, maar gezien de vrijheid waarmee dit kon gebeuren was duidelijk dat de CDW tank leeg was.

Conclusie, BFC heeft de brug weten te slaan tussen de hoog acterende Jeugdteams en het eerste elftal met enkele uitstekende routiniers en houdt de 3 punten terecht in Bussum. CDW heeft een enorme werklust waarmee het veel compenseert, maar het werd tegen een volwassen goed voetballende ploeg uit elkaar gespeeld en was zelf niet bij machte de tegenstander pijn te doen.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen met een thuiswedstrijd tegen Benschop dat haar eerste 2 wedstrijden verloor.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*