PSV training meiden CDW groot succes

Door cdw-archive op om

Afgelopen woensdagavond was het dan zover. Vier dames uit het dames eredivisie team van PSV kwamen naar Wijk om onze meiden uit de MO17 en MO19 te trainen. Jeslynn Kuijpers, Nurija van Schoonhoven,  Elixabete Sarasola en Katja Snoeijs hadden er zin in en ook onze eigen meiden keken reikhalzend uit naar de training. Voor de gelegenheid waren alle CDW meiden aangetreden in hun wit/rode ‘uit’shirt, tevens de PSV kleuren, waarbij de nieuwe sponsoren voor de MO17, Clavis en de Nuytgroep, tevreden stonden toe te kijken. Uiteraard waren de CDW meidentrainers en -leiders ook aanwezig en werd er op het hoofdveld getraind.

Na een CDW welkomstwoordje namen de dames meteen enthousiast de leiding en werd er aan een gezamenlijke warming-up begonnen. Hierbij werden niet alleen de beenspieren opgewarmd, maar zeker ook de andere spieren zoals ‘core’ stabiliteitsoefeningen, dit zijn de buik- en rugspieren. Er werd tevens ook verteld waarom dat zo belangrijk is in het voetbal.

Erna werden de teams verdeeld, twee PSV-meiden per team. Er werden speelse oefeningen gedaan, eerst zonder bal, daarna met bal. Ook werden er positiespel-oefeningen gedaan en werd er op doel geschoten. Onze meiden genoten zichtbaar en hadden erg veel plezier. Na een uur werd er afgesloten met een wedstrijdje tussen de MO17 en MO19, waarbij iedereen in het veld mocht, dus het werd respectievelijk 16 tegen 12, en de PSV meiden hen coachten.

Er werd afgesloten met een handtekening-sessie en onze meiden mochten uiteraard zoveel aan hen vragen als ze wilden. CDW bedankte de PSV meiden met voor ieder een grote bos bloemen, wat zeer gewaardeerd werd. Een groot succes en motivatie voor onze CDW meiden en wat een genot om te zien dat zulke professionele speelsters het zo leuk vinden om de liefde voor het voetbal over te brengen op clubspeelsters. Zeker voor herhaling vatbaar!