Zondag 1, seizoen 1985/1986

De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

1 september 1985: Uithoorn – CDW (1-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (Martin Abbing), Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 27e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet), 75e minuut 1-1
CDW begon de competitie met een gelijkspel. Na een half uur werd Wim Okhuizen wegens vermeend natrappen van het veld gestuurd, zodat de Wijkse ploeg 60 minuten met een man minder moest spelen. Toen Okhuizen werd weggestuurd had CDW net de leiding genomen. Pieter Barte ging goed door en speelde Hans v.d. Vliet aan, die zijn tegenstander uitspeelde en schitterend inschoot. In de tweede helft nam CDW geen risico meer. Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen bleven achterin. Toch kreeg CDW de beste kansen. Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg en John van Gelderen misten echter. Een kwartier voor tijd was keeper Rob Hiensch geklopt, uit een hoge voorzet werd de gelijkmaker ingekopt.

8 september 1985: CDW – Zwaluwen Vooruit (2-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (Leen de Rooy), Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 11e minuut 1-0 (Pieter Barte), 20e minuut 2-0 (Pieter Barte), 42e minuut 2-1
CDW had nog nooit gewonnen van Zwaluwen Vooruit. Dankzij een voortreffelijke eerste helft werd met deze traditie gebroken. In die eerste helft was CDW op alle fronten superieur. De combinaties vlotten uitstekend en er zat volop beweging in het elftal. Op het middenveld was Hans v.d. Vliet de absolute uitblinker. Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen verlieten om beurten hun plaats in de verdediging om de aanval te versterken. Ook de vleugels werden goed ingeschakeld. De thuisploeg creëerde in de beginfase een reeks van kansen. In de elfde minuut was het raak. Pieter Barte haalde vanaf 25 meter verwoestend uit en de 1-0 was een feit. Toen Kees van Willigenburg even later zijn tegenstander uitspeelde kon die slechts redden door hands te maken. Pieter Barte had geen moeite met de strafschop, 2-0. Hierna verzuimde de thuisploeg om één van de vele kansen te verzilveren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Kort voor rust was Rob Hiensch kansloos op een van richting veranderde bal en tegen de verhouding in verkleinde Zwaluwen Vooruit de achterstand tot één doelpunt. In de tweede helft nam CDW gas terug. De combinaties werden vervangen door de lange bal. Toch had de thuisploeg nog enkele goede kansen. De stand zou niet meer wijzigen.

15 september 1985: Velox – CDW (1-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (Paul v.d. Weerd), Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 65e minuut 0-1 (John van Gelderen), 75e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet), 80e minuut 1-2
CDW behaalde een terechte overwinning. De Wijkenaren waren op alle fronten sterker en dwongen een groot aantal kansen af. Alleen de afwerking was onvoldoende. CDW had de overwinning eigenlijk bij de rust al binnen moeten hebben. Maar liefst zeven opgelegde kansen werden niet benut. In de rust werd John de Rooy vervangen door de van een blessure herstelde Paul v.d. Weerd. In de 65e minuut was het eindelijk raak, John van Gelderen rondde een combinatie met Kees van Willigenburg doeltreffend af, 0-1. Tien minuten later stuurde van Gelderen de snelle Paul v.d. Weerd de diepte in. Uit diens voorzet kogelde Hans v.d. Vliet de 0-2 in de touwen. Velox scoorde nog wel de 1-2, maar CDW kwam niet meer in de problemen.

22 september 1985: CDW – Stichtse Boys (3-3) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg (46-John de Rooy).
Scoreverloop: 2e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 34e minuut 1-1, 35e minuut 1-2, 47e minuut 1-3, 54e minuut 2-3 (Hans v.d. Vliet), 59e minuut 3-3 (Hans v.d. Vliet).
Met een gelijkspel kreeg CDW te weinig, daar was vriend en vijand het over eens. De aanvalspatronen liepen perfect, Stichtse Boys werd grote delen van de wedstrijd compleet overvleugeld. De Utrechters waren naar Wijk gekomen voor een punt. Hun defensieve instelling werd al direct afgestraft, in de tweede minuut scoorde Hans v.d. Vliet de 1-0. De bezoekers werden daarna onder de voet gelopen. Paul v.d. Weerd onderscheidde zich met een aantal briljante acties op de linkervleugel. De aanvallers braken de Utrechtse defensie af, het middenveld was oppermachtig, de verdediging had niets te doen, maar gescoord werd er in deze fase niet. In de vierendertigste en vijfendertigste minuut was de verdediging even de kluts kwijt. Stichtse Boys kreeg de enige twee kansen van de eerste helft en scoorde evenzovele keren. De ruststand kwam daarmee op 1-2. Na rust verving John de Rooy Kees van Willigenburg. Hierdoor kon Hans v.d. Vliet opschuiven naar de spitspositie. Direct na de aftrap gaf Stichtse Boys een lesje in effectiviteit, de derde kans leverde het derde doelpunt op, 1-3. Dat was een dikke streep door de Wijkse rekening en het duurde tot de vierenvijftigste minuut voor de 2-3 viel. Wim Okhuizen speelde Hans v.d. Vliet aan, die kapte en uithaalde, 2-3. Vijf minuten later knalde Wim Okhuizen tegen de keeper op. Hans v.d. Vliet benutte de rebound om de 3-3 op het bord te zetten. Tussen de bedrijven door ging de scheidsrechter onderuit, nadat hij de bal hard op zijn hoofd kreeg. CDW ging alsnog voor de winst, maar meer dan een aantal kansen leverde dat niet op.

29 september 1985: RKAVIC – CDW (0-1) 

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (25-Albert Achterberg), Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (81-Patrick de Ligt).
Scoreverloop: 80e minuut 0-1 (Pieter Barte).
CDW begon erg aanvallend. Via de vleugels ging het rap naar voren. Maar de voorzetten van buitenspelers Paul v.d. Weerd en John de Rooy kwamen niet aan, of centrumspits Hans v.d. Vliet kon er weinig mee. Toch bleven de Wijkse aanvallen gevaarlijk. Voor rust had CDW dan ook een dozijn goede mogelijkheden afgedwongen, zonder er overigens één van te benutten. Na rust kreeg RKAVIC meer vat op het spel. Zij kwamen toen ook meer aan aanvallen toe, zonder overigens de Wijkse verdediging in de problemen te brengen. Laatste man Hans de Jong en keeper Rob Hiensch hadden een gemakkelijke middag. Tien minuten voor tijd kreeg CDW loon naar werken. Nadat eerst al Albert Achterberg in het strafschopgebied was neergelegd en de Wijkse spelers vergeefs om een strafschop vroegen, werd het onderuithalen van Wim Okhuizen wel met een penalty bestraft. Van elf meter maakte Pieter Barte geen fout.

6 oktober 1985: CDW – ONA (2-1) 
Opstelling: Albert Achterberg (71-Patrick de Ligt), Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 23e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 45e minuut 1-1, 54e minuut 2-1 (Hans de Jong).
CDW speelde een moeizame wedstrijd. De combinaties lukten niet, de individuele acties lieten te wensen over en het ontbrak aan agressie. ONA speelde sterk defensief en schakelde de Wijkse spelers doeltreffend uit. Met de hakken over de sloot werd uiteindelijk de overwinning binnengehaald. Een van de weinigen die niet deelde in de malaise was aanvoerder Hans de Jong. Hij blonk uit in de verdediging , onderscheidde zich met een groot aantal aanvallende acties, probeerde zijn team wakker te schudden en zette in de vierenvijftigste minuut de kroon op zijn werk door de winnende treffer te scoren. Albert Achterberg bracht de bal tot twee maal toe voor het doel. De eerste inzet van de Jong werd geblokkeerd, de tweede inzet was raak, 2-1. Hans v.d. Vliet had in de drieentwintigste minuut de score geopend. Leo Barte bracht de bal voor het doel en v.d. Vliet knalde de 1-0 binnen. In de blessuretijd van de eerste helft viel de gelijkmaker. Een afstandschot viel over de te ver voor zijn doel staande Rob Hiensch in de kruising. De tweede helft was niet beter, maar met enig fortuin en dankzij Hans de Jong werden de twee punten in Wijk gehouden.

20 oktober 1985: CDW – Baarn (1-0) 

Opstelling: Martin Abbing, Albert Achterberg (Ruud Onink), Leo Barte, Pieter Barte, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen (Erik Stormbroek), Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 55e minuut 1-0 (Pieter Barte).
De overwinning kwam moeizaam tot stand. CDW draaide uitermate stroef tegen het niet overdreven verdedigend ingestelde Baarn. Zonder John van Gelderen, die kort voor de wedstrijd vader was geworden van een zoon, trad de Wijkse ploeg aan met een aangepaste opstelling. De achttienjarige Martin Abbing werd opgetrommeld om als voorstopper te spelen, waardoor Wim van Oudbroekhuizen kon doorschuiven naar de spits en Hans v.d. Vliet op zijn favoriete plek achter de spitsen kon spelen. Het was ideaal voetbalweer en harmonie Concordia zorgde voor een muzikale omlijsting. De ploeg toonde zich echter niet geïnspireerd. Er werd mat gespeeld. Kansen waren er eigenlijk niet, of het moet een schot van Wim van Oudbroekhuizen zijn, die uit een vrije trap van Gerard Lieverse rakelings naast knalde. Baarn had wel een paar goede kansen, maar kwam niet tot scoren. Kort na rust ging Wim van Oudbroekhuizen de zestien binnen, kreeg een duw en liet zich gretig vallen. Penalty besliste de scheidsrechter. Pieter Barte faalde niet en CDW stond voor. Baarn drong nog aan, maar dankzij het goede temporiseren van met name Hans v.d. Vliet die met zijn vertragende acties het Baarnse aanvalsspel ontregelde kwam Baarn niet tot scoren.

27 oktober 1985: Minerva – CDW (0-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Bert van Dijk, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Het spel van CDW was beduidend beter dan in de laatste thuiswedstrijden. De middenvelders draaiden weer ouderwets op volle toeren, met John van Gelderen als uitblinker. Op het middenveld zette CDW de wedstrijd naar zijn hand. Vlotte combinaties werden goed afgewisseld met snelle ballen in de diepte. Bovendien werd het tempo goed hoog gehouden. Voor rust waren er ook een paar kansen, maar gescoord werd er, mede door de sterk spelende verdediging van Minerva niet. Over de vleugels brak CDW nauwelijks door. Paul v.d. Weerd werd goed afgestopt en debutant Bert van Dijk had zijn handen vol om zijn tegenstander af te stoppen. De verdediging stond als en huis. Wim van Oudbroekhuizen en Gerard Lieverse schakelden hun tegenstanders gedisciplineerd uit, waardoor Rob Hiensch nauwelijks iets te doen kreeg. Ook na rust was CDW de betere ploeg, zonder overigens veel kansen af te dwingen. En die paar kansjes werden niet verzilverd. Zo bleef het 0-0, een uitslag waar het Wijkse kamp vooraf voor had getekend, maar achteraf toch niet helemaal tevreden mee was.

3 november 1985: CDW – Olympia (1-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Bert van Dijk, John van Gelderen (Ruud Onink), Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 76e minuut 1-0 (Bert van Dijk).
Het Goudse Olympia werd vooraf door CDW gevreesd. De ploeg stond op de derde plaats en, zo bleek al snel, niet ten onrechte. De bezoekers hadden een aantal balvaardige spelers en goed switchende aanvallers in de gelederen, die de Wijkse verdedigers handenvol werk gaven. De mandekkers Wim van Oudbroekhuizen, Gererd Lieverse en Leo Barte speelden een uitstekende partij en als er al eens een Goudse aanvaller doorbrak dan was uitblinker Hans de Jong daar om het gevaar te bezweren. CDW speelde vanuit een gesloten verdediging en gokte op de counter. In de eerste helft bood Wim Okhuizen een ideale scoringskans aan Paul v.d. Weerd en Hans v.d. Vliet. Die kans werd verprutst. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Beide verdedigingen hielden het spel ver van de doelen af, waardoor het gevaar moest komen van afstandschoten. In de zevenenzestigste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Paul v.d. Weerd werd door Hans v.d. Vliet doorpgekopt. Bert van Dijk buitte zijn snelheid uit en kopte de bal vallend in het doel, 1-0. In de rest van de wedstrijd werd Olympia nog één keer gevaarlijk. Leo Barte redde ten koste van een boeking. CDW kreeg nog een aantal kansen, maar die werden niet benut.

17 november 1985: CDW – DOS (0-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Bert van Dijk (55-John de Rooy), John van Gelderen (90-Martin v.d. Linden), Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 1e minuut 0-1, 90e minuut 0-2
De topper tegen DOS leek in alle opzichten een kopie van de wedstrijd van vorig seizoen. Een veel beter CDW, maar de winst voor de Utrechters. DOS kreeg al in de eerste minuut een geweldige opsteker. Rob Hiensch liet de bal uit een vrije trap los, John Doeser was er namens DOS als de kippen bij om dit presentje binnen te tikken, 0-1. Voor de Utrechtse ploeg was dit het sein de toch al defensieve bedoelingen nog nadrukkelijker te etaleren. De ploeg trok zich massaal terug en liet alle initiatief aan CDW. De Wijkse ploeg beheerste de hele wedstrijd, kreeg ook meerdere kansen maar strandde op paal, lat en de uitblinkende DOS doelman. DOS was gevaarlijk via de counter, want CDW moest noodgedwongen steeds meer ruimte geven. In blessuretijd besliste DOS de wedstrijd definitief, een vrije trap vanaf 20 meter werd ingeschoten. Het was 0-2 voor de mindere ploeg en net als een seizoen eerder had niet de beste, maar de uitgekookste ploeg gewonnen.

8 december 1985: Zwaluwen Vooruit – CDW (1-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (46-Leen de Rooy), Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 34e minuut 1-0, 43e minuut 1-1 (Wim van Oudbroekhuizen).
Zwaluwen Vooruit – CDW werd een open wedstrijd. Op het boterzachte veld nam CDW het initiatief, maar Zwaluwen schuwde de aanval ook niet. Na ruim een half uur nam de Utrechtse ploeg een voorsprong. Leo Barte werd voorbijgesneld en ook Rob Hiensch kon de Utrechtse linksbuiten niet stoppen, 1-0. Kort voor rust mocht Gerard Lieverse een vrije trap nemen. Wim van Oudbroekhuizen kopte op de lat, maar met de voet rondde hij zelf de rebound af. In de tweede helft kreeg CDW de beste kansen, maar Hans de Jong en meerdere malen Hans v.d. Vliet wisten deze niet te benutten. De verdediging sloot perfect, met als uitblinkers Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen. Keeper Rob Hiensch kreeg in de tweede helft geen lastig werk voorgeschoteld.

15 december 1985: CDW – Velox (1-2) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, John de Rooy (46-Leen de Rooy), Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 18e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 80e minuut 1-1, 87e minuut 1-2
CDW begon de wedstrijd uitstekend. De ploeg was superieur en dwong een groot aantal kansen af. In de achttiende minuut nam de thuisploeg dan ook verdiend de leiding. Een voorzet van Paul v.d. Weerd werd door Hans v.d. Vliet prima afgemaakt, 1-0. CDW legde Velox op de pijnbank. De Utrechters moesten herhaaldelijk aan de noodrem trekken om te voorkomen dat CDW al voor rust de wedstrijd besliste. Gaandeweg de tweede helft verloor CDW het initiatief. Velox kreeg meer grip op de wedstrijd en wist 10 minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd zette de thuisploeg alles op alles om toch nog een overwinning binnen te halen. De ruimte die daardoor ontstond werd prima gebruikt door de bezoekers, kort voor tijd scoorden zij de winnende treffer.

22 december 1985: Stichtse Boys – CDW (1-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd.
Scoreverloop: 60e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet), 75e minuut 1-1.
In een enerverend duel raakte CDW een punt en een voorstopper kwijt. Kort na rust maakte Wim van Oudbroekhuizen zijn eerste overtreding en werd tot ieders verbazing van het veld gestuurd. Tot dat moment had hij een vlekkeloze wedstrijd gespeeld en zijn directe tegenstander geen enkele kans gegeven. In de eerste helft was CDW superieur aan Stichtse Boys. Na de slechte resultaten van de laatste weken greep de Wijkse ploeg terug naar het oude systeem, waarin in de lengteas naar hartelust word doorgeschoven. De bezoekers kregen in die eerste helft talloze kansen, maar opnieuw was het afwerken het grote probleem. Zelfs met een man minder hield CDW een overwicht. In de zestigste minuut snelde Wim Okhuizen iedereen voorbij en bediende Hans v.d. Vliet op maat. De spits faalde deze keer niet en scoorde de verdiende 0-1. Een kwartier later tikte keeper Rob Hiensch een hoge bal tegen de lat. Via zijn rug caramboleerde de bal het doel in. De 1-1 eindstand was bereikt, want CDW verzuimde daarna één van de vele kansen te verzilveren.

29 maart 1986: Quick 1890 – CDW (0-0) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte (12-Gerrit de Heus), John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
In een veel te harde wedstrijd liet CDW opnieuw een punt liggen. Beide verdedigingen hadden de zaak goed op orde, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. De thuisploeg schuwde ook de overtreding niet. Dat resulteerde in het uitvallen van Pieter Barte in de twaalfde minuut. Ook de harde wind die recht over het veld stond en de te lankmoedig optredende scheidsrechter maakten het moeilijk voetballen. De uitslag gaf de spelverhouding goed weer.

6 april 1986: Baarn – CDW (1-2) 
Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen (55-Ruud Onink), John Giebels, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 20e minuut 0-1 (Kees van Willigenburg), 55e minuut 0-2 (Kees van Willigenburg, 82e minuut 1-2.
De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. CDW was superieur in de combinaties en werd gevaarlijk over de flanken, met John van Gelderen en Paul v.d. Weerd. De Wijkse spelers hadden zich ingesteld op een verdedigende tegenstander, maar werden aangenaam verrast door de 4-3-3 opstelling van de thuisclub. Mede daardoor werd het een aantrekkelijk duel. In de twintigste minuut snelde v.d. Weerd zijn tegenstander voorbij en trok de bal voor. Kees van Willigenburg kopte de openingstreffer in. Totdat Kees van Willigenburg tien minuten na rust de 2-0 scoorde op aangeven van Hans v.d. Vliet, domineerde CDW de wedstrijd. Er ontstond na die treffer nogal wat tumult, omdat Baarn heftig protesteerde bij de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel. De Baarn-keeper duwde hierbij de scheidsrechter en werd van het veld gestuurd. Tegen tien man kreeg CDW het nog knap moeilijk. Al twee minuten later ging de bal voor Baarn op de stip. Nu hadden de Wijkenaren alle reden om zich op te winden, want buiten de scheids had niemand gezien dat Leen de Rooy hands had gemaakt. De penalty werd echter benut, 1-2. CDW speelde de wedstrijd verder onrustig. De spitsen verzuimden de marge te vergroten, waardoor de spanning er in bleef. In de laatste minuut ontsnapte CDW. Bij een misverstand tussen Rob Hiensch en Hans de Jong kopte de Jong de bal achterwaarts op de paal.

10 april 1986: CDW – RKAVIC (1-1) 
Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen (65-Bert van Dijk), Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Ruud Onink, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 9e minuut 0-1, 67e minuut 1-1 (Kees van Willigenburg).
RKAVIC was naar Wijk gekomen voor een punt. In de negende minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Dit was aanleiding om nog verdedigender te gaan spelen. De ploeg kwam nauwelijks nog over de middenlijn. Dat dit eigenlijk geen goede tactiek was bleek al snel. CDW dwong een groot aantal kansen af, maar de spiten faalden in de afwerking. Voor rust had de thuisploeg zeker drie keer moeten scoren, maar de ruststand bleef 0-1. Na rust had de Wijkse ploeg de harde gure wind in de rug. Het balbezit was voor CDW, de combinaties op het middenveld liepen perfect. Niemand durfde echter de bal voor de pot te gooien. De gelijkmaker viel dan ook onverwacht. Paul v.d. Weerd liet zien hoe het wel moest. Zijn messcherpe voorzet werd door Hans v.d. Vliet in de kruising gekopt. De Amsterdamse doelman redde nog wel, maar kon de bal niet vasthouden. Kees van Willigenburg profiteerde van dit buitenkansje, 1-1. CDW ging pressie uitoefenen om de winnende goal te scoren. En net als in de eerste helft werd een groot aantal kansen afgedwongen. Het lukte echter niet meer om te scoren.

13 april 1986: ONA – CDW (1-1) 
Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Ruud Onink (70-John Giebels), Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 48e minuut 0-1 (Paul v.d. Weerd), 90e minuut 1-1
CDW was weliswaar de betere ploeg, maar de Wijkenaren zagen geen kans het permanente veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Tot aan het strafschopgebied lukten de combinaties uitstekend, maar de voortzetting richting ONA-doel ontbrak. In de eerste helft speelde CDW gehaast en de passing was onnauwkeurig. Het lukte de gasten dan ook niet om meer dan één reële scoringskans af te dwingen. Uit een voorzet van Paul v.d. Weerd kwam Kees van Willigenburg echter enkele centimeters te kort om uit te halen. Meteen na rust was het wel raak. Kees van Willigenburg veroverde de bal door goed te storen. Hij speelde Paul v.d. Weerd aan die de bal beheerst inschoof, 0-1. CDW verdedigde deze voorsprong krampachtig, maar trok zich daarbij te veel terug, waardoor de druk op het Wijkse doel toenam. Tien minuten voor tijd werd de verdedigende instelling afgestraft, ONA joeg de gelijkmaker in de kruising.

17 april 1986: CDW – Minerva (2-0) 
Opstelling: Leo Barte, John van Gelderen, John Giebels, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse (Jan Lieverse, 75-Pieter Barte), Wim Okhuizen, Ruud Onink, Wim van Oudbroekhuizen, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 10e minuut 1-0 (John van Gelderen), 52e minuut 2-0 (Kees van Willigenburg).
Met John Giebels voor de grieperige Hans v.d. Vliet begon CDW sterk tegen Minerva. De Utrechters werden in de eerste tien minuten bijna van het veld gespeeld. Uit de handvol kansen scoorde echter alleen John van Gelderen. Geleidelijk aan namen de onrust en onzekerheid toe. Er werd allengs slecht gepasst, de verdediging stuntelde en er lukte vrijwel niets meer. Gelukkig stelde Minerva er maar een pover optreden tegenover, zodat de rust toch nog met een 1-0 stand werd bereikt. Na rust hervond CDW zich. Met knap aanvalsspel werd Minerva onder zware druk gezet. De thuisploeg dwong ook een aantal kansen af. In de zevende minuut na rust werd een gave voorzet van John van Gelderen door Kees van Willigenburg bij de tweede paal ingekopt, 2-0. Na het eerste kwartier gaf CDW het initiatief opnieuw uit handen, maar Minerva werd slechts eenmaal gevaarlijk. Rob Hiensch redde bekwaam. In de slotfase had CDW, onder de impulsen van invaller Pieter Barte, weer het beste van het spel, maar de kansen werden niet verzilverd.

20 april 1986: Olympia – CDW (0-1) 
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte (46-John Giebels), John van Gelderen (51-Gerard Lieverse), Rob Hiensch, Hans de Jong, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 66e minuut 0-1 (Gerard Lieverse)
CDW speelde zeer gedisciplineerd en had de hele wedstrijd een veldoverwicht. De opbouw was goed verzorgd en bij balverlies werd er goed verdedigd. Olympia werd geen enkele maal gevaarlijk. Maar ook CDW kreeg weinig kansen. Voor rust was Wim van Oudbroekhuizen dicht bij de openingstreffer, maar hij richtte te hoog. Kort na rust liep John van Gelderen tegen de hoekvlag op, waarbij hij zich blesseerde. Hij werd vervangen door Gerard Lieverse. Na een kwartier scoorde deze invaller CDW’s enige en beslissende doelpunt. Uit een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied knalde hij de bal in het doel.

24 april 1986: CDW – Uithoorn (5-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 10e minuut 1-0 (John van Gelderen), 17e minuut 2-0 (Kees van Willigenburg), 28e minuut 3-0 (Kees v.d. Willigenburg), 31e minuut 3-1, 41e minuut 4-1 (Hans v.d. Vliet) 88e minuut 5-1 (John van Gelderen).
Op Gerard Lieverse na was CDW compleet. De nerveuze trekjes verdwenen al snel, want in de tiende minuut haalde John van Gelderen, CDW actiefste speler, van vijfentwintig meter afstand verwoestend uit. De bal plofte in de kruising, 1-0. Nauwelijks zeven minutem later kopte Kees van Willigenburg uit een voorzet van Wim Okhuizen de 2-0 binnen. Van Willigenburg nam ook nummer drie voor zijn rekening. Doelman Rob Hiensch veroorzaakte in de eenendertigste minuut een strafschop, die werd benut, 3-1. Kort voor de rust maakte CDW aan alle twijfel een einde. Uit een voorzet van Wim Okhuizen kopte Hans v.d. Vliet de 4-1 binnen. Ook in de tweede helft was CDW beter, maar het scoren ging een stuk minder voorspoedig. Diverse kansen werden niet benut, totdat John van Gelderen kort voor tijd de 5-1 binnenknalde.

27 april 1986: CDW – Quick 1890 (3-2) 
Opstelling: Pieter Barte (John Giebels), John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen (Patrick de Ligt), Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 10e minuut 1-0 (John van Gelderen), 47e minuut 2-0 (John van Gelderen), 60e minuut 3-0 (Kees van Willigenburg), 80e minuut 3-1, 84e minuut 3-2.
Zoals zovele ploegen was ook Quick naar Wijk gekomen voor een gelijkspel. Gezien de krachtsverhouding binnen de lijnen verdiende CDW de overwinning. Maar enkele malen wankelde CDW toch. In de tiende minuut bracht John van Gelderen zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Dat was tevens de ruststand, want kort voor rust keurde de scheidsrechter de gelijkmaker op aangeven van CDW grensrechter Steef Kosterman af. CDW ging uit van eigen kracht en speelde zonder vaste bewaker voor Quick-spelmaker Jan Streuer. Dat was ook niet nodig, want Streuer had zijn handen vol aan uitblinker John van Gelderen. Het sterke optreden van van Gelderen kreeg na rust een vervolg. Al na twee minuten schoot hij eerst tegen de doelman op, om vervolgens de rebound in te schieten, 2-0. In de zestigste minuut was het opnieuw raak. Pieter Barte was in het strafschopgebied niet zelfzuchtig, maar bediende Kees van Willigenburg op maat. De spits van CDW tikte de bal beheerst in, 3-0. CDW leek op een grote overwinning af te gaan, maar kwam toch nog in de problemen. Mede door het uitvallen van Pieter Barte en Wim Okhuizen verloor de ploeg de greep op het middenveld. In de tachtigste minuut viel de 3-1, vier minuten later zelfs de 3-2. Beide doelpunten uit afstandschoten. De slotminuten waren enerverend, maar CDW stond geen verdere doelpunten meer toe.

11 mei 1986: DOS – CDW (0-1)
Opstelling: Pieter Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Kees van Willigenburg.
Scoreverloop: 87e minuut 0-1 (Pieter Barte)
Kort voor tijd scoort Pieter Barte de winnende treffer .
Eindelijk was het zover, de laatste wedstrijd van de competitie, waarin DOS aan een gelijkspel genoeg had voor het kampioenschap en CDW een beslissingswedstrijd af kon dwingen door te winnen. De wedstrijd begon met vuurwerk. Doelman Rob Hiensch leek het hevig te kwaad te hebben met zijn zenuwen. Hij rolde de bal in de beginminuten precies voor de voeten van John Doeser. Leen de Rooy voorkwam onheil door de inzet van de Utrechtse spits te keren. In het restant van de werdstrijd werd Doeser volledig uitgeschakeld door Leen de Rooy, die zijn tegenstander volledig aan banden legde. Hiensch blunderde nog een keer maar Willem Kaay was te verrast om de door Hiensch gemiste bal in te koppen. Voor het andere doel zat het John van Gelderen niet mee. DOS-doelman Marcel Mul en de paal stonden de Wijkse openingstreffer in de weg. Gaandeweg de wedstrijd kregen de defensies de wedstrijd steeds beter onder controle. Dat kwam met name DOS goed uit, zij hadden immers genoeg aan een gelijkspel. Maar ook CDW durfde niet vol op de aanval te spelen, bang als de Wijkse spelers waren voor de gevaarlijke Utrechtse counters. Pas halverwege de tweede helft kwam de wedstrijd weer wat op gang. Bij CDW schoof voorstopper Wim van Oudbroekhuizen door naar de spitspositie en John van Gelderen ging wat nadrukkelijker voorin spelen. Dat gaf meer ruimte aan DOS, met als resultaal dat Rob Hiensch een paar keer moest ingrijpen om Utrechts succes te voorkomen. Drie minuten voor tijd viel de beslissing. Uitblinker John van Gelderen zette de bal van rechts hoog voor. DOS doelman Marcel Mul twijfelde tussen pakken en wegstompen. Pieter Barte twijfelde niet en zette met succes zijn hoofd tegen de bal. In de slotminuten liet CDW zien hoe gevaarlijk de ploeg is als de tegenstander ruimte geeft. De Wijkse ploeg kon naar hartelust counteren, omdat DOS wanhopig probeerde alsnog de gelijkmaker te scoren en zo het kampioenschap af te dwingen. Zelfs keeper Marcel Mul trok mee naar voren. CDW kreeg nog een paar uitgelezen kansen om te scoren, maar het bleef 0-1.

19 mei 1986: Beslissingswedstrijd CDW – DOS (0-0).
Opstelling: Pieter Barte, Leo Barte (71-Gerard Lieverse), John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (106-Gerrit de Heus), Kees van Willigenburg.
De zenuwen stonden in Zeist strak gespannen. Vooral keeper Rob Hiensch leed er onder. Hoge ballen voor de pot zijn normaal gesproken een gemakkelijke prooi voor hem. Nu had hij de bal zelden direct klemvast. Kort voor rust leek het optreden van Hiensch CDW noodlottig te worden. De kleine Utrechtse middenvelder Tino Petradakis kon onmogelijk nog bij de bal komen. In zijn ijver het leer te bemachtigen gooide Hiensch de kleinste man van het veld volkomen onnodig tegen de vlakte. Scheidsrechter Ad Schuurmans stond er boven op en legde de bal op de stip. John Doeser mocht het vonnis voltrekken. Rob Hiensch herstelde zijn fout door de inzet te stoppen. CDW was begonnen zonder Gerard Lieverse, die zijn plaats vrijwillig had afgestaan aan Leo Barte. Gerard over dit opmerkelijke gebaar: “Om dit te kunnen begrijpen moet je weten wat Leo er al jarenlang voor over heeft. Hij slaat nooit een training over. Drie weken geleden kreeg hij de bof en verloor daardoor zijn plaats. Vorige week wonnen we van DOS zonder Leo. Hij was verschrikkelijk teleurgesteld dat hij er niet bij was. Ik wilde niet dat hem dat nog eens zou overkomen. dan kijk ik liever zelf toe.” In de eerste helft waren CDW en DOS aan elkaar gewaagd. Combinaties kwamen nauwelijks tot stand op het hobbelige veld. Beide trainers waren het er over eens dat een dergelijk knollenveld een titelstrijd onwaardig is. Ondanks het veld speelden zich voor rust diverse chaotische taferelen voor beide doelen af, waaronder de eerder beschreven strafschop. DOS was in de tweede helft de betere ploeg. Zij beheersten het middenveld, maar verzuimden om Rob Hiensch te verschalken. CDW speelde onherkenbaar. In niets leek de ploeg op de fris aanvallende formatie die de supporters kenden. In de verlenging hervonden de CDW-ers zich. Vanaf het eerste balcontact sloegen de positivo’s uit Wijk nu wel de weg naar het vijandelijke doel in. Kees van Willigenburg en John van Gelderen kregen honderd procent kansen, maar faalden in de afwerking. DOS was duidelijk uitgeblust en CDW zette alle zeilen bij om een beslissing te forceren. Het lukte echter niet meer om te scoren. Terug

24 mei 1986: Tweede Beslissingswedstrijd CDW – DOS (0-2).
Opstelling: Pieter Barte (12-Paul v.d. Weerd), Leo Barte, John van Gelderen, Rob Hiensch, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim Okhuizen, Wim van Oudbroekhuizen, Leen de Rooy, Hans v.d. Vliet, Kees van Willigenburg (Gerrit de Heus).
Scoreverloop: 96e minuut 0-1, 102e minuut 0-1.

Pieter Barte viel in de twaalfde minuut uit.
CDW leek op het Elinkwijk terrein het meest gebaat met het schitterende grasdek. De 4500 toeschouwers zagen dat de CDW-combinaties nu veel beter lukten dan op het Zeister knollenveld. Aanvoerder Hans de Jong beproefde DOS-keeper Marcel Mul voor het eerst met een hard schot. John van Klaveren stelde aan de andere kant vast dat Rob Hiensch zijn zenuwen beter in bedwang had dan in Zeist. In de twaalfde minuut kreeg CDW een forse tegenslag te verwerken. Pieter Barte moest na een duel met Mul met een bloedend hoofd het veld verlaten. Voor de maker van het winnende doelpunt in de laatste competitiewedstrijd tegen DOS was deze keer geen heldenrol weggelegd. Hij moest naar het ziekenhuis om de wond net boven zijn oog te laten hechten. Het scheelde overigens slechts een paar centimeter of Barte was opnieuw de held geweest. Na de botsing rolde de bal tergend langzaam net naast het doel. CDW koos met John van Gelderen, Hans v.d. Vliet en Hans de Jong in de hoofdrollen voor de aanval. CDW kreeg ook kansen, Marcel Mul stompte een vrije trap van Gerard Lieverse weg, Paul v.d. Weerd kopte de rebound te zacht in, zodat Mul zich kon herstellen. Hans v.d. Vliet knalde de bal voorlangs en een schuiver van John van Gelderen werd tot corner verwerkt. Bij een harde voorzet van Leo Barte was de timing van Kees v.d. Willigenburg net niet goed, Paul v.d. Weerd richtte onzuiver. In de laatste minuut voor rust glipte Hans v.d. Vliet met een indrukwekkende solo door de DOS-defensie, maar in plaats van te kiezen voor een schuiver over de grond knalde hij op de vuisten van Marcel Mul. In de tweede helft werd DOS nog meer in de verdediging gedrukt. De Utrechtse defensie hield het hoofd koel en het doel schoon, ook toen de beide vleugelverdedigers, Gerard Lieverse en Leo Barte zich nadrukkelijk met de aanval gingen bemoeien. De beide zwagers blonken uit, maar konden niet verhelen, dat het CDW aan een afmaker ontbrak. Een vrije trap van Hans de Jong vloog rakelings over de kruising. Hans v.d. Vliet speelde de verdediging behendig uit, maar schoot in het zijnet. Kopballen van Paul v.d. Weerd en Kees van Willigenburg misten ook al de juiste richting. DOS werd slechts eenmaal gevaarlijk. Leo Barte haalde een inzet van de doellijn. De kanaries beperkten zich nadrukkelijk tot het handhaven van de nul en hoopten op dat ene moment van John Doeser. Dat moment kwam er ook, in de zesde minuut van de verlenging verscheen Doeser alleen voor Rob Hiensch en faalde niet, 0-1. CDW was geknakt. De ploeg moest in de korte resterende tijd tweemaal scoren, want DOS had dankzij een beter doelsaldo in de competitie genoeg aan een gelijkspel. De ploeg probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Zes minuten later deelde DOS de genadeklap uit, een counter werd verzilverd. Het was 0-2 en voor DOS was de buit binnen. De Wijkse ploeg had met sprankelend voetbal de liefhebbers vermaakt, maar de hoofdprijs ging naar de kanaries