CDW niet beter dan Bunnik

Door cdw-1 op om

Als men met uitzondering van de eerste 10 minuten niet of nauwelijks kan zien welk team koploper is en er is bijna geen verschil met de nummer voorlaatst dan moge duidelijk zijn dat CDW tegen Bunnik geen echt hoogstaand duel was. Het lukte niet bij CDW, in eerdere wedstrijden, zeker de laatste maanden waren de kansen die er in de eerste 10 minuten kwamen goed voor een voorsprong. Nu niet, daarna liet Bunnik zich ook niet onbetuigd en het was eigenlijk een wonder dat de ruststand 0-0 werd. Na de pauze veranderde er weinig, wat mogelijkheden over en weer maar ook nu leek de warmte verlammend te werken. Dat de gasten gevaarlijk in hun counters waren bewezen ze na 78 minuten, toen viel de 0-1. De Bunnikse keeper was al heel wat keren een sta in de weg geweest maar kort daarna moest hij toch de 1-1 toestaan. Dat bleef zo, het slotoffensief van CDW leverde niets meer op, toen had Bunnik wel af en toe een engeltje op de lat zitten.

Grote kansen

Het begin was goed van CDW, al in de allereerste minuut moest Bunnik een corner toestaan. Die legde Yoeri Lakerveld prachtig bij de 2e paal neer. Aanvoerder Roan van Zalingen had echt vrij zicht op de bal, zijn timing was goed, de kopbal minder, die ging over het doel. Een minuutje of 5 later, Robbin van den Berg schoof door naar linkerspits en hij legde de bal teug op Floris van Dijk. Diens schot ging er via de lat uit, daar ging grote kans twee om zeep. Daarna pakte Bunnik even het initiatief en uit een van hun aanvallen was de linkerspits een fractie te laat om toe te slaan. Het was warm, daarom een drinkpauze ronde de 22e min, dat was ook het meest spannende, de rest was niet echt van goed niveau. Toch was er nog een grote kans voor CDW voor de rust. Roan nam een vrije trap waaruit ook Rosh Rigter een zeer goede kopkans liet liggen, ook die ging over. Het Bunnikse antwoord kwam er ook weer, verre ingooi, de spits verlengt koppend, die ging ook net naast. Yoeri en Floris waren beiden een stapje te laat toen Pim Plantinga zich na 40 minuten langs 2 man wurmde en voor zette. En in min. 45+2 scoorde CDW wel maar had scheids Draaijer een overtreding gezien, afgekeurd, rust 0-0.

Na de rust

CDW wisselde in de rust, Robbin van den Berg kon zijn taak net 1 helft uitvoeren maar daarna was de pijp leeg. Met nu Jens van Doorn op 10 probeerde CDW nog iets meer druk naar voren te krijgen. En ook nu was de eerste kans weer voor CDW. Ingmar de Wit legde een bal met effect achter de laatste linie, Jens ging er achteraan en was een fractie te laat met zijn schot. Dat werd geblokt en een corner. Ook in de 50e min. was Jens weer betrokken bij een volgende poging. Die schiep hij zelf, hij kapte zich vrij en de curve in de lage trap kwam iets te laat, rakelings naast. Dan volgende er 10 minuten met meer blessures dan spelmomenten, daar hadden beide teams mee te kampen. Na 65 min. redde hun keeper Bunnik. Toeval of niet, zijn redding was supersterk bij een hard schot van Jens. En die zat het niet mee, hij pikte de bal ver op eigen helft op, slalomde langs 5 tegenspelers en haalde ook nog eens prima uit. Dan nog een paar minuten, dan de wissel van Bart van de Leemkolk voor Lars Mulder en dan de 2e drinkpauze. Direct daarna, weer een kans voor CDW uit een voorzet van links. Lars Mulder staat bij de eerste paal voor de keeper, die kan niet bij de bal, dus fluit de scheids maar af, dat sloeg nergens op, maar verijdelde wel weer een kans. Na 78 min. sloeg Bunnik ineens toe. CDW stond te offensief en daar profiteerde de linkerspits van. Hij pakte de ruimte en uit zijn voorzet kon de 0-1 binnengelopen worden. Dat ging CDW te ver, er werd nog een schepje bovenop gedaan. Het resultaat kwam al snel, 81e, corner van Jens van Doorn van rechts, Bunnik ruimt maar half op en Tim van Ravenhorst die tot dan toe echt ongelukkig met zijn acties was maakte dat ineens goed, hij zorgde voor de 1-1. Met nog 10 minuten te gaan kwam Max Hoogduin voor Pim Plantinga. CDW voerde de druk toen vol op, had nog eens pech dat de scheids niet de moed had de bal na een zware overtreding op Ingmar op de stip te leggen en viel ook te zien dat Lars Mulder een steekbal goed onder controle bracht en het schot via de keeper en de lat corner ging. Die corner kwam via via bij Roan van Zalingen uit en diens knal werd op de doellijn door een speler gekeerd. Dan zit het ook ff niet mee. Maar al met al mag gesteld worden dat CDW uit een slechte wedstrijd toch genoeg kansen gekregen heeft en niet benut om de punten thuis te houden. VVZ’49 won van Hees, en is dus nu koploper met 1 punt voorsprong. Nog 3 finales voor CDW, eerst 2 weken vrij, dan 11 mei uit naar Hees, 18 mei thuis tegen FZO en op de laatste speeldag, 25 mei VVZ – CDW. Het blijft spannend, maar CDW heeft alles nog in eigen hand.