Walking Footbal settelt zich

Door Sander van Loon op om

Zoals inmiddels wel bekend hebben CDW en SVF de handen ineen geslagen met betrekking tot walking footbal. En ook SVL is gevraagd zich hierbij aan te sluiten. 

Inmiddels zijn er 16 deelnemers aan het walking footbal. Iedere week, op donderdag middag vanaf 13.00 uur, wordt er effe lekker gebald onder leiding van Pieter Barte. Pieter is daarnaast ook hersteltrainer, zodat de walking footballers ook fysiek goed begeleidt worden. Het spelletje wordt als steeds leuker ervaren, waarbij je ook nog behoorlijk aan je conditie werkt. Maar zeker net zo belangrijk is het sociale aspect wat om de hoek komt kijken. Effe genieten van de “kleedkamerpraat”, daarna lekker bezig zijn  op het veld, om dan ná de training elkaar op de hoogte brengen van het laatste nieuws: dat maakt het gewoon een leuk en boeiend evenement.

De initiatiefnemers zijn het er over eens:  het begin is er en het walking footbal is een welkome extra loot voor de clubs binnen onze gemeente.  Een spelvorm voor al diegenen die niet meer helemaal mee kunnen met het “gewone” voetbal, of “tobben” met fysieke problemen. Maar ook een leuk spel voor als je nog nooit een bal aangeraakt hebt. Je wordt gewoon “meegenomen” door diegenen die al een balletje kunnen trappen en zo is het leuk voor alle deelnemers. “Een leven lang voetballen” is het devies en op deze manier lukt dat uitstekend.

Iedere donderdag dus vanaf 13.00 uur bent u welkom om deel te nemen, of om eerst eens gewoon een kijkje te nemen. De maand oktober nog bij SVF, waarna we in november weer bij CDW aan de slag gaan. Een héél misschien zou het dan in december weleens bij SVL kunnen gaan gebeuren ?

Nogmaals: u bent van harte welkom !

Interesse ?

Neem dan contact op met Pieter Barte (06-11357542) of met Kees Mocking (06-53359337)


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*