CDW eindigt 2022 met een 2-2 gelijkspel

Door Sander van Loon op om

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft CDW 1 punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland. Wanneer je in de laatste minuut de gelijkmaker binnen schiet ben je blij met een punt, maar wanneer je bij een 0-1 voorsprong meerdere kansen op de 0-2 niet weet te benutten baal je dat je jezelf weer niet hebt beloond.

Al meteen vanaf de aftrap gooit de thuisploeg een gezonde dosis inzet in de strijd en wordt CDW veelvuldig opgejaagd. De eerste 20 minuten heeft CDW daar ook niet echt een antwoord op, behalve wat kleine kansen uit standaardsituaties. Naarmate de eerste helft vordert krijgt CDW meer grip op de wedstrijd. In de 23e min is het eerst Ingmar de Wit die een kopbal gekeerd ziet worden en niet veel later kopt Kjeld van der Sanden een voorzet van publiekslieveling Anis el Makrini maar net over. De grootste kans is voor Eren Kurt die na goed collectief afjagen zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman. Zo gaan we rusten met een 0-0.

De tweede helft komt CDW goed de kleedkamer uit. Eerst weet Eren vrij voor de keeper niet de openingstreffer te maken maar daarna – met een dubbel eentweetje – tikt Kjeld op aangeven van Erman Kurt de 0-1 binnen. Nieuwland is het even helemaal kwijt en CDW krijgt via de ingevallen Gijs Klaassens tot 2 keer toe de kans om het duel definitief naar zich toe te trekken. Helaas worden deze kansen niet verzilverd en houdt Nieuwland het geloof. Niet veel later kantelt de wedstrijd volledig. Keeper Bart van Velthuizen moet tot 3 maal toe handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen, maar een vierde keer een 1 op 1 wordt hem te machtig: 1-1. Even later wordt een goedkoop gegeven vrije trap knap binnen geschoten en is het 2-1. CDW zal op zoek moeten naar de gelijkmaker en Yoran de Vos krijgt de uitgelezen mogelijkheid als hij voor de keeper verschijnt. De Nieuwland-verdediger kan niet anders dan aan de noodrem trekken, maar waar iedereen een strafschop verwacht besluit de leidsman tot ieders stomme verbazing anders en is het wachten totdat er afgefloten wordt. Nog een keer de voorzet vanaf links die de ingevallen Roderik Sybesma weet te verlengen en daar is Anis om alsnog de gelijkmaker binnen te schieten: 2-2 en niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde. Omdat de andere uitslagen redelijk gunstig zijn, gaat CDW als nummer 7 de winterstop in en hervat het de competitie op zaterdag 21 januari uit tegen de nummer 2, Valleivogels.

Opstelling CDW: v Velthuizen, Stooker, v Engelen (Wilson), Lakerveld, Wiegers, Erman Kurt (de Vos), vd Sanden (Sybesma), Zichterman (Dore Aminata), Eren Kurt (Klaassens), de Wit