CDW flikt het in Soest!

Door cdw-1 op om

Wat een ontknoping bij VVZ’49 tegen CDW, het klapstuk van een periode stuivertje wisselen aan de top van 3D. Lange tijd leek het team van John van Loen door een mooie treffer van hun superspits Saddy op rozen te zitten. CDW was weliswaar meer in balbezit maar omdat die 1-0 uit de eerste helft kort voor tijd nog op het bord stond werd het toch billenknijpen. Maar wat een Engels team recent in Amsterdam flikte lukte CDW ook, captain Roan van Zalingen pegelde in de 88e minuut de 1-1 langs de kansloze Oscar Kooy. Dat was genoeg voor CDW en brak VVZ’49. Kort daarna kwam ook de kers op de taart en ging de 1-2 binnen. En iedereen die een klein beetje neutraal was zal beamen, het beste team ging in deze thriller met de winst aan de haal en keert terug in de tweede klasse. Die kans heeft VVZ’49 ook via de nacompetitie, al heeft van Loen daar een hard hoofd in, “nu moest het gebeuren, ik geef ons in de nakompetitie weinig kans, de pijp is leeg”.

Superspits

Het verhaal van de eerste helft is eigenlijk vrij snel verteld, CDW had de bal veel in bezit en was het meest op de helft van de thuisploeg. Mede gesteund door ruim 200 man “Wijks” publiek ging men furieus van start en dat leverde al snel 2 corners op die VVZ’49 vrij gemakkelijk kon verwerken. En dat is in grote lijnen ook wat zich bleef herhalen, het aantal corners groeide, maar echte kansen waren niet of nauwelijks te vinden. En daar is dan ineens die ene counter in de 19e min. via linkerspits Floris de Boer. De dieptepass waarop hij er vandoor kon gaan had nooit gegeven mogen worden, maar dat was te laat, die kwam wel. En de rest was prachtig, althans de manier waarop Saddy de Koning de voorzet op maat afmaakte. Hij kreeg het voor elkaar om met 1 slimme loopactie zowel routinier Frank Barte als captain Roan van Zalingen van zich af te schudden en vrij voor Ibi op te duiken. Die was kansloos, de 1-0 werd feilloos ingekopt. Een geluk bij een ongeluk, CDW had daarna nog 70 minuten om de schade te herstellen. Dat lukte zeker niet meer voor de rust, het totaal liep op tot 8 corners, maar buiten een vrije trap van Floris van Dijk die hij net over het doel schoot waren er slechts enkele kleine mogelijkheden voor CDW om al voor de thee terug in de wedstrijd te komen.

Wikken en wegen

Al voor het rustsignaal was het wikken en wegen op de bank bij CDW. Zowel Jens van Doorn als Floris van Dijk waren al tegen geel aangelopen, en het risico om met 10 man te komen staan moest vermeden worden. De afweging werd gemaakt dat Jens meer risico op een tweede prent zou lopen dan Floris, hij werd vervangen door Eren Kurt. Dat bleken de voorlopig laatste minuten van Jens in CDW1, hij gaat verkassen naar SVL, veel succes daar Jens. In het begin van helft twee ging het gelijk op, met na 4 minuten een claim op een pingel voor CDW nadat Rosh Rigter onderuit gemaaid was. Scheids Vriesenga liet vrij veel toe en wuifde ook dit weg. Het volgende kwartier ging het net als voor de rust, een iets sterker CDW en VVZ dat weinig weggaf. Rond de 56e min. zwijnde de thuisploeg, met name keeper Oscar Kooy. Pim Plantinga was er op rechts weer eens vandoor. Normaal gaat hij door tot de achterlijn, nu zette hij voor voordat hij bij de back was. De bal kwam perfect bij Ingmar de Wit. Met diens kopbal was ook helemaal niets mis, maar het werd geen gelijkmaker. De keeper kon het doelpunt met zijn handen niet voorkomen, dus deed hij dat maar met het puntje van zijn schoen. En dat lukte. Daarna was VVZ even aan het woord en moest Ibi vol aan de bak om een terechte en ook een cadeau gekregen vrije trap van Jordy Schimmel uit zijn doel te ranselen. Daarna kwam ook de fase dat CDW de overhand kreeg, niet alleen werd dat conditioneel duidelijk, maar ook een wissel van Floris er uit en Jeff Zichterman er in werd geen verzwakking. Ook voor Rosh Rigter was het na 75 min. klaar, de weer prima spelende controleur op het middenveld werd vervangen door Lars Mulder, logisch de druk op VVZ moest nog meer opgevoerd worden. Dan is het al de 87e minuut als Yoeri Lakerveld een vrije trap mag nemen. Die tikt keeper Kooy uit de hoek, dat werd wel een corner. En dat werd een drukte van belang voor het Soester doel, zelfs spits Sarry van VVZ was achterin om te helpen de bal weg te koppen. Duidelijk was niet op hij inderdaad ook kopte, wel duidelijk was dat de bal net buiten de 16 meter bij Roan van Zalingen kwam. En dat heeft VVZ geweten, strak en hard ging de bal langs de hele kluwen spelers langs de kansloze keeper, CDW had met die 1-1 zijn doel bereikt. Dat had wel gevolgen, het duurde bijna 3 minuten voordat de berg CDW-ers van binnen en buiten het veld weer weg was, wat een feest. VVZ probeerde het in de resterende minuten nog wel en gooide iedereen naar voren. Ze moesten wel maar kregen de kous op hun kop. Vierde minuut blessuretijd, Eren krijgt de bal op links en kan meters maken. Hij gaat op het doel af en legt op tijd breed op Jeff. Die had daarna weinig moeite de 1-2 binnen te tikken. En weer hetzelfde, een nog grotere berg CDW-ers op het veld. Kort daarna, scheids Vriesenga floot af, fantastisch, CDW is terug in de tweede klasse. Het laatste fluitsignaal was ook een speciaal moment voor routinier Frank Barte die stopt en vandaag zijn laatste officiële wedstrijd voor CDW speelde. Prachtig, het is maar aan weinigen gegeven je lange carrière met een kampioenschap af te sluiten. Frank bedankt!

CDW speelde met: Ibi el Salih – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers – Rosh Rigter (Lars Mulder) – Jens van Doorn ( Eren Kurt) – Ingmar de Wit – Floris van Dijk (Jeff Zichterman).