CDW na de rust afgetroefd.

Door cdw-1 op om

Zeker in de eerste helft was CDW – IJFC een best leuke wedstrijd waarbij twee gelijkwaardige teams beiden lieten zien dat alleen het afmaken van de kansen een probleem was. Want één of enkele doelpunten hadden dat deel van de wedstrijd zeker een ruime voldoende voor zowel CDW als IJFC opgeleverd. Maar het werd rusten met 0-0. Na de rust kwamen de verhoudingen duidelijk anders te liggen en maakten enkele wisselspelers het verschil en stapte IJFC uiteindelijk met een verdiende 0-3 overwinning van het veld.
Leuke pot.
Met leuk aanvallend voetbal ging het in de eerste 20 minuten over en weer bij CDW-IJFC. Na een licht overwicht in het begin kreeg CDW enkele corners die niets opleverden en aan de andere kant kreeg John Verweij enkele schoten te verwerken en moest hij een lob uit de kruising tikken. Na 27 minuten ontsnapte IJFC echt aan een tegendoelpunt. Jeff Zichterman ging er op links vandoor en speelde Timon Brandsen aan. Zijn schot werd gekeerd waarna Yoeri Lakerveld via de rebound een volgende kans kreeg. Die raakte hij net niet goed, en weg kans. IJFC antwoordde direct, Bart van de Leemkolk blokte een schot van Jelle Eissens en uit de corner daarna kopte Erwin van Soolingen net over. Dat waren de grootste mogelijkheden voor de rust, verder had scheids Bogards een makkie aan een leuke en sportieve wedstrijd. Rust 0-0.
Het verschil.
CDW wisselde nog niet in de rust, IJFC bracht met Ruben van Rooijen wel een nieuwe speler in het veld.
En het duurde niet lang voordat die inbreng effect had, onder leiding van die middenvelder namen de gasten het heft in handen. En door grotere druk op onze middenvelders gingen er foutjes in het spel sluipen. Dat leverde de 0-1 op in de 54e minuut. Een verkeerde inspeelbal werd onderschept en via de linkerspits was IJFC weg. De voorzet werd vervolgens bij de 2e paal teruggelegd en ingeschoten. In eerste instantie stopte John het schot nog, maar op de rebound was hij kansloos. CDW was het daarna even bijna kwijt en ontsnapte in de 62e min. aan de 0-2. En weer kwam het gevaar uit een voorzet die bij de tweede paal kwam waar de IJFC-er ongehinderd in kon koppen. Gelukkig, hij benutte de grote kans niet en kopte over. IJFC heerst en via de wissels van Eren Kurt er in voor Yoeri Lakerveld en daarna Lars Mulder voor Benjamin Polman probeerde CDW de balans weer terug te krijgen. Dat lukte niet echt, wel gingen de IJsselsteinse wisselspelers meer en meer het verschil maken, van Rooijen dicteerde en de ook ingebrachte Traves Wright maakte er na 72 minuten 0-2 van. Bij CDW kwam debutant Kjeld van der Sanden er nog in voor Rosh Rigter, maar CDW kon doen wat het wilde, de gasten bleven de baas. Het werd zelfs nog 0-3 door het 2e doelpunt (intikker) van invaller Wright na een knappe voorbereiding van Nino Poeketi. Zelfs de eretreffer kwam er niet voor CDW. Kort voor tijd een handsbal in de 16 meter bij IJFC. Bart mist nooit, maar nu wel, keeper Maaswinkel koos de goede hoek. 0-3 bleef het.
CDW speelde met; John Verweij – Anis el Makrini – Bart van de Leemkolk – Roderik Sybesma – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter (Kjeld van der Sanden) – Timon Brandsen – Thijs Wiegers – Jeff Zichterman – Yoeri Lakerveld (Eren Kurt) – Benjamin Polman (Lars Mulder).