CDW verliest eerste thuiscompetitieduel tegen IJFC

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 19 September heeft CDW in de Zaterdag klasse West 1 Klasse 2B haar eerste thuisduel in de competitie verloren met 1-2 tegen IJFC uit IJsselstein. Na een 1- 0 ruststand nam deze kanshebber voor het kampioenschap uiteindelijk  met  1-2 de punten mee naar huis.

CDW begon met hetzelfde basiselftal aan de wedstrijd als vorige week, nu tegen een agressief en aanvallend ingesteld IJFC. De spelers waren goed ingelicht door Maurice. Onder meer door goed, fel en compact te verdedigen op hun handige middenvelders en snelle spitsen kwam CDW  de eerste 20 minuten goed door, zonder zelf echt grote kansen te creëren. De scheidsrechter Hr. van der Wielen   had deze felle maar sportieve wedstrijd goed in de hand. Jammer voor het scherpe CDW was dat het in de 30e minuut Roderick de wedstrijd al zag verlaten met een knieblessure. Zijn vervanger Benjamin Polman kwam in de verdediging zijn plek vervangen, waardoor Anis op het middenveld kwam te spelen. CDW kwam er via de opbouwende Benjamin nu ook aanvallend een paar keer door, eerst een actie van Rosh, afgerond met een slap rollertje. Een paar minuten later deed hij het veel beter, sterk doorzetten van Ingmar de Wit op rechts na een mooie crosspass van Benjamin, een strakke lage voorzet en tussen 2 verdedigers in, wist Rosh de bal keihard onderkant lat binnen te schieten: prachtgoal 1-0!

Echter, in de rust moest ook Yoerie Lakerveld zich vanwege een enkelblessure laten vervangen door Pim Plantinga. IJFC drukte nog meer aan, wat resulteerde in de 1-1 in de 11e minuut na rust. Een als voorzet bedoeld hard schot kon door Tijn niet verwerkt worden, jammer voor de  verder sterk keepende jonge keeper, die zich 5 minuten later vanwege een liesblessure moest laten vervangen door John Verweij. Even was CDW de kluts in de organisatie kwijt, de mannen herstelden zich, maar toch viel in de 22e minuut de 1-2. Balverlies op het middenveld, een mooie actie van de nr.9 van IJFC en met een hard en geplaatst schot in de rechterhoek werd John verslagen. CDW probeerde het laatste kwartier nog wel wat aan te zetten, maar de wedstrijd had veel energie gevraagd van beide ploegen. Bovendien konden de wissels Eren en Lars niet meer ingezet worden als extra energiebron. Jammer deze nederlaag, een puntje was zeker verdiend geweest voor de Wijkenaren. Dit moet dan maar volgende week gebeuren in de uitwedstrijd tegen JSV in Jutphaas.