CDW verliest ruim van kerels.

Door cdw-1 op om

De plannen waren zo mooi, de 3 punten van de Meern smaakten naar meer, maar als het bij CDW niet beter wordt dan tegen BFC gaat er een zwaar voorjaar aankomen. CDW kan echt wel goed spelen, na een dramatische start waarbij het na 12 minuten al 0-3 staat, zich toch herpakken en terugkomen tot 3-4 bij de rust is op zich prima. Dat geeft hoop, maar na de rust was het na 2 minuten en met een mazzeltje al weer 3-5 en zag CDW geen kans meer zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. CDW kwam er tegen de Bussumers eigenlijk niet meer aan te pas, de fysiek sterkere en lepe kerels van BFC hielden onze aanvallers op een enkele kleine kans na volledig onder controle. Die pakken echt wel een kaartje als het nodig is of rammen je in geval van nood onderuit. Toen het ook nog 3-6 werd was het echt gebeurd.
Niet bij de les.
De geleerden langs de kant hebben allen hun eigen mening, maar niemand zal er onderuit kunnen dat CDW in het eerste kwartier collectief hopeloos faalde. Je kan dan wijzen naar een slapende aanvaller die zijn taak verzuimt, middenvelders die hun man ook laten lopen of verdedigers inclusief keeper die in de fout gaan. Maar dat alles was wel te zien, 2e minuut, vrije trap BFC, wordt naar middenvelder geschoven en die jaagt de bal ongehinderd in de kruising. Dan 8e min., doorspeelbal van Ingmar de Wit op Timo Brandsen, een schietkans voor onze jongeling, hij wacht iets te lang, de bal wordt geblokt en BFC neemt over, 20 seconden later ligt de
0-2 bij CDW in het net. Zijn we wakker?, nee hoor 12e minuut aanval BFC over links, bal op de spits die met een effectvol schot de 0-3 scoort. Dan mag je toch stellen dat je samen niet bij de les bent. Na een kwartier herstelde CDW zich en bleek dat het bij BFC achterin zeker ook niet stabiel was. Timon Brandsen schoot een vrije trap op het doel, dat werd een corner en verder niets. Halverwege, zo rond min. 23 werd het 1-3. Roderik Sybesma won enkel duels achter elkaar op het middenveld en legde de bal achter de verdedigers. Eren Kurt was niet meer in te halen en prikte binnen. Amper 3 minuten later komt Tim van Ravenhorst op links op en geeft mooi strak voor. Nu was het de beurt aan Ingmar de Wit om deze mooie aanval strak af te maken, 2-3.
Kort daarna weer een dompertje, CDW staat veel te offensief, met enkele passes snijdt BFC door de verdediging en dat werd de 2-4 via de rechterspits. Nog een kwartiertje tot de rust. Kansen waren er om weer aan te sluiten, na een corner van Yoeri Lakerveld volleyde Bart van de Leemkolk ineens net over en Timon Brandsen zag een volgende vrije trap tot corner verwerkt worden. Na een goede actie van Anis el Makrini, bal onderscheppen en Yoeri in de diepte aanspelen werd het wel 3-4. Yoeri bediende Ingmar op maat en zijn tweede van de middag lag in het net. Net voor het laatste fluitsignaal knalde Rosh Rigter centimeters naast, de kruising, en werd de inhaalrace net niet perfect, rust 3-4.
Onterecht.
Gezien de laatste fase van voor de rust was de wissel zeker terecht, aanvaller Floris van Dijk kwam voor Roderik Sybesma. CDW wilde op jacht gaan naar minimaal een gelijkmaker en dacht dat er zeker meer in zat. Maar dat liep anders en daarin had scheids Beudeker zeker een rol. Een van de weinige momenten dat de verder perfect leidende man echt fout zat. Hij fluit een duel af bij de middenlijn, net op de helft van BFC. Gaat daarna in discussie met enkele CDW-ers maar laat wel toe dat de gasten de vrije trap nemen. Dat gebeurde zeker 3 meter op de helft van CDW, 4 meter smokkelen dus, en bovendien rolde de bal nog. Maar hij liet dat alles doorgaan en dezelfde speler die met dat zondagsschot de 0-1 maakte tekende nu voor de 3-5. Hij schoot van 50 meter raak over de op de rand 16 meter staande John. Weer een marge van 2 dus, en alles of niets moest het worden. Daarom werden de verse krachten Max Hoogduin en Thijs Wiegers gebracht voor Robbin van den Berg en Rosh Rigter. Het juiste effect kwam er niet uit, BFC counterde nog naar 3-6, CDW had door een schot van Timon op de paal nog een kansje en nog enkele mogelijkheden maar dat was al met al veel te weinig om de gasten nog eens aan het wankelen te krijgen. Resumé van de tweede helft; pech met de 3-5 maar verder eigenlijk kansloos, Ter vergelijking, bij CDW kreeg Tim van Ravenhorst een gele prent voor een te harde overtreding, de gasten pakten er gewoon 5, liever een kaart dan een doelpunt tegen. Dat waren de kerels.
CDW speelde met; John Verweij – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Robbin van den Berg (Thijs Wiegers) – Roderik Sybesma (Floris van Dijk – Anis el Makrini – Rosh Rigter (Max Hoogduin) – Timon Brandsen – Yoeri Lakerveld – Eren Kurt – Ingmar de Wit.