CDW verslaat Benschop met 2-0

Door Sander van Loon op om

Door een 2-0 overwinning op Benschop heeft CDW zichzelf in de nog prille competitie een groot plezier gedaan en staat het na 3 wedstrijden op 6 punten. Benschop daarentegen blijft net als de CDW-tegenstander van volgende week JSV op 0 punten steken.

Om 14.32 klonk het eerste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Kool. Direct werd duidelijk dat er voor CDW kansen lagen op een goed resultaat. Benschop was duidelijk een mindere ploeg dan BFC en dan zie je meteen dat CDW wanneer het net iets meer ruimte krijgt uitstekend kan voetballen. Toch was de eerste grote kans voor Benschop. In de 12e minuut moest Tijn van Dijk handelend optreden toen de spits van Benschop doorbrak. Aan de andere kant kopte Ingmar de Wit op de paal en hij wist zich meerdere keren goed vrij te spelen van zijn directe tegenstander, maar CDW kon in de eindfase net niet toe slaan.

In de 32e minuut was daar eindelijk de verdiende 1-0. Een afvallende bal werd door Floris van Dijk met een schitterende volley (sommigen zullen misschien zeggen dat ‘ie hem verkeerd raakte, maar who cares?) achter de keeper van Benschop geschoten. Met deze tussenstand werd er ook gerust en het publiek keek met vertrouwen uit naar de tweede helft. Na de thee ging CDW meteen op zoek naar het tweede doelpunt en met succes. Na amper 5 minuten werd een kopbal van Thijs Wiegers nog gekeerd, maar was Kjeld van der Sanden er als de kippen bij om de rebound in te tikken… 2-0.

Na een goed uur werd de uiteindelijke Man of the Match Max Hoogduin gewisseld. Max, die nog weinig heeft kunnen spelen dit seizoen, speelde een uitstekende wedstrijd op de rechtsachter positie en had de zeer handige linksvoor van Benschop volledig uit de wedstrijd gespeeld. Max werd vervangen door Anis el Makrini die ook na weken van afwezigheid zijn eerste speelminuten maakte. Benschop ging verder vooruit voetballen en ook vaker de lange bal hanteren, maar het uitstekende centrale duo Craig Wilson en Roderik Sybesma wist vele ballen onschadelijk te maken en anders was er altijd nog Tijn van Dijk die zijn eerste clean sheet van het seizoen wilde en uiteindelijk ook ging halen. Benschop kwam nog enkele malen dicht bij de aansluitingstreffer maar CDW verzuimde zelf meerdere keren een counter goed uit te spelen en het duel definitief op slot te gooien. Al met al een door een blauw rode bril gezien terechte 2-0 overwinning.  CDW nestelt zich voorlopig met 6 punten uit 3 wedstrijden op een keurige 5e plaats en kan zich gaan richten op de uitwedstrijd tegen JSV. Niet alleen het eerste won, maar ook het tweede elftal kwam terug met een keurige 1-2 overwinning uit tegen Houten 2 en zo kan de selectie van CDW terugkijken op een zeer succesvol weekend… gefeliciteerd!!