Ook 2e bekerduel gaat verloren voor CDW

Door Sander van Loon op om

Zaterdag 05-09-2020 heeft CDW 1 de tweede bekerwedstrijd gespeeld, ditmaal thuis tegen de sterke eersteklasser Zuidvogels uit Huizen. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de mannen uit Huizen. Met name de eerste helft heeft het jeugdige CDW meer dan verdienstelijk weerstand geboden aan deze tegenstander, die uiteindelijk in de loop van de tweede helft een maatje te groot bleek.

Voor de spits en keeperspositie had de technische staf dit keer een keuze gemaakt voor de jeugd. Gijs Klaassens als spits en Tijn van Dijk als keeper vulden dit de eerste helft meer dan verdienstelijk in. Anders dan in het voorgaande bekerduel begon CDW nu wel fel en fanatiek aan de wedstrijd. De tegenstander liet zich vaak wat terugzakken of anders gezegd werd teruggedrongen, om via de overschakeling hun snelle spitsen te bereiken. Ook het middenveld van CDW toonde meer duelkracht, waarbij de verdediging en het blok werden aangestuurd door de ervaren Craig Wilson. Er ontstond een open duel met aanvallen en kansen aan beide kanten. In de 28e minuut volgt er een dreigende gevaarlijke aanval over rechts van Zuidvogels. De scherpe lage voorzet kon door de verdediging niet goed verwerkt worden, 0-1. Even leek het er op dat CDW zou worden overlopen vooral via de pijlsnelle rechtsbuiten van Zuidvogels, maar de Wijkse mannen rechten echter de rug. In de 39e minuut veroverde CDW de bal, een prachtige pass van Yoeri Lakerveld – die weer op het middenveld speelde – op spits Gijs Klaassens. Deze ontdeed zich handig en snel van zijn tegenstander en scoorde met een fraai lobje: 1-1.

Na de rust wat wisselingen, keeper John voor Tijn en op de backpositie Thijs Wiegers voor Anis. Over en weer wat kansen waarbij vooral de grote kans van Gijs er uit sprong na een mooie pass van aanvoerder Ingmar de Wit. Uiteindelijk kwam er meer druk van Zuidvogels en in de 26e min. na rust volgde een snelle aanval voor Zuidvogels over de flank met succesvolle afronding van de voorzet: 1-2. Daarbij speelde de scheidrechter een dubieuze verwarrende rol door zich midden in de baan van de Huizense acties op te stellen. In de tweede helft werd verder de leeg gespeelde Yoeri vervangen door Lars en Joris Roelofs kwam voor Robin van den Berg.

CDW kwam in het laatste deel van de wedstrijd nauwelijks meer aan aanvallen toe, maar de spitsen van Zuidvogels hadden het vizier niet echt scherp staan of keeper John Verweij bracht redding. Een slotoffensief was helaas te veel gevraagd, echter is dit een nederlaag  met veel perspectief en positieve aanknopingspunten richting de competitie.

De supporters op sportpark Mariënhoeve moesten zich tijdens de rust en na de wedstrijd houden aan de Covid 19-richtlijnen, complimenten voor de jeugdige kantine-équipe hoe dit ingevuld is. Zaterdag 12-09-2020 is er opnieuw een bekerduel, ditmaal om 17.00 uur thuis tegen de zondag tweedeklasser SO Soest. Met mogelijk weer enige ervaren krachten terug van afwezigheid, kan er samen met de mix van technisch begaafde jeugdspelers een leuk duel op de mat gelegd worden. Kom ze ondersteunen onze staf en spelers!