Verdiende winst in Tricht.

Door cdw-1 op om

Na een goede voorbereiding met daarin oefenwedstrijden en een trainingskamp ging het vandaag voor het eerst weer om het echie voor CDW1 , de bekerwedstrijd Tricht – CDW.

Onder zeer warme omstandigheden en op een prachtige grasmat heeft CDW via een 0-1 ruststand uiteindelijk een 0-2 winst gepakt.

Beter veldspel

Tricht, 2e klasse Zuid en CDW begonnen afwachtend en zoekend, vooral de eerste 10 minuten werd er naar elkaar gegluurd, hebben ze 2 of 3 spitsen, hoe staat het middenveld, enzovoort. CDW had het eerst door waar de mogelijkheden kwamen en lagen en de eerste echte was er al in de 13e minuut. Roderik Sybesma onderschepte een aanval van de thuisploeg, glipte langs enkele tegenspelers en passte naar zijn spitsen. Vooruit was geen ruimte, de pass kwam terug en Roderik schoot toen maar eens. Lekker geraakt, laag langs de verre paal was keeper Glenn Robbemondt kansloos, 0-1. Daarna bleef CDW gas geven en kansen scheppen, een combinatie van Anis el Makrini met Eren Kurt en Ingmar de Wit werd door Ingmar afgerond. Nu redde de keeper van Tricht wel en werd het een corner. Eren nam die corner en Tim van Ravenhorst kopte die rakelings voorlangs. Net voor de zeer welkome drinkpauze (het was zo’n graadje of 27) pikte ook Jeff Zichterman de bal van een Trichtenaar af, dat schot ging centimeters over. Na het drinken was het ineens even over met het goede spel van CDW. Wel konden Roan van Zalingen en co achterin makkelijk overeind blijven maar even waren er geen vlotte aanvallen meer te zien. Het enige goede moment kwam nadat Jeff Zichterman en Ingmar de Wit na een combinatie met Anis el Makrini de verdediging uit elkaar speelde. Die aanval besloot Anis ook met een schot dat net over het doel verdween. Ook CDW had een slordig moment, daardoor kon de spits van Tricht onderscheppen en vrij op John Verwey af gaan. Ook hij zag geen kans de bal binnen de palen te schieten, weg enige kans van de thuisploeg voor de rust. Daarna vestigde scheids Spaeter even de aandacht op zich. Hij floot voor ieder duwtje wat een CDW-er uitdeelde maar toen Eren Kurt er door was en door 2 man van achteren gevloerd werd gaf hij niet thuis. Zelfs niet nadat een van de spelers die Eren onderuit haalde ook nog eens duidelijk hands maakte toen hij viel kwam er geen reactie. Zodoende bleef het tot de rust 0-1.

Niet in de problemen

In de rust kwam de eerste wissel, back Tim van Ravenhorst ging douchen, aanvaller Floris van Dijk kwam er in. Dat had enkele omzettingen tot gevolg, en het was te zien, daar moest CDW even aan wennen. Mede omdat Tricht ook wat beter in de wedstrijd kwam ging het in het begin redelijke gelijk op. Maar om nou te zeggen dat CDW onder druk kwam is nou ook weer wat te sterk uitgedrukt, Tricht kon CDW eigenlijk nooit in de problemen brengen. Binnen 10 minuten had CDW weer de complete controle over de wedstrijd en dat beloonde zich ook snel daarna. Floris van Dijk verleende eerst verdedigende assistentie en in balbezit opende hij met een lange bal op Eren Kurt. Die was er door, profiteerde van een mispeer van de keeper en tilde de score naar 0-2. Kort daarna kwam Lars Mulder voor Roderik Sybesma en Pim Plantinga voor Bart van de Leemkolk. CDW ging ultra aanvallend spelen zoals trainer Maurice Pot dat noemde. Dat leverde nog kansen op voor Eren Kurt die langs 3 man glipte en goed schoot, keeper Robbemondt redde fraai. Nadat Jeff Zichterman hard onderuit werd gehaald in de 16 meter claimde CDW nog eens een strafschop, ook nu zonder resultaat. Namens Tricht had ook spits Tim van Dijken een goede kans die ook hij niet kon benutten. Vrij voor John Verweij schoot hij hopeloos naast en tenslotte strandde ook een schot van Jeff Zichterman, via de handen van de keeper ging de bal corner. Die pakte de keeper en dat was het, scheids Spaeter vond het welletjes en CDW ook, de punten gingen mee naar Wijk.

Het vervolg van de bekerstrijd is volgend weekend, dan staat CDW – Theole op het programma.

CDW speelde met: John Verweij – Bart van de Leemkolk (Pim Plantinga) – Roan van Zalingen – Tim van Ravenhorst (Floris van Dijk) – Jeff Zichterman – Aris el Makrini – Ingmar de Wit – Eren Kurt – Thijs Wiegers – Robbin van den Berg – Roderik Sybesma (Lars Mulder).